Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ποιοι διαιτητές σφύριξαν για καλό σκοπό

Ήταν σχεδόν όλοι τους εκεί… Οικογένεια, συμπαίκτες, παράγοντες, φίλοι και απλός φίλαθλος κόσμος βρέθηκαν όλοι τους. Κανείς δεν τον ξέχασε. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού η εικόνα του...

Περικλή Τσαλαματά εξακολουθεί να βρίσκεται, δύο χρόνια μετά τον πρόωρο και άδικο χαμό του – έφυγε από ανακοπή καρδιάς  μόλις στα 37 του χρόνια αρχές Ιανουαρίου του 2013 - στη μνήμη όλων όσοι τον γνώρισαν και ακόμη περισσότερο αυτών που τον αγάπησαν. Ράγισαν κυριολεκτικά καρδιές, όταν οι γονείς του στο κέντρο του γηπέδου της Τέντας, παρέλαβαν αναμνηστικές πλακέτες από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και του Ευκλή Καλαμάτας, τις δύο ομάδες με τις οποίες συνδέθηκε αγωνιστικά και όχι μονάχα ο σπουδαίος μπασκετάνθρωπος, αλλά και φανέλες των δύο σωματείων με το όνομά του. Το χθεσινό ραντεβού ήταν φορτισμένο συναισθηματικά, αποτελώντας την πρώτη εκδήλωση μνήμης στα παρκέ του μπάσκετ, για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην πορτοκαλί μπάλα και ίσως γι’ αυτό η μητέρα του «ξέσπασε» μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους, φιλώντας παρατεταμένα τη φανέλα με το όνομά του. Ο Περικλής Τσαλαματάς ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση με την καλαθοσφαίριση, όντας αθλητής, προπονητής, παράγοντας, διαιτητής και βεβαίως μπασκετικός δημοσιογράφος, δουλεύοντας στην εφημερίδα «Επικαιρότητα», αλλά και σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, γεγονός το οποίο τον καθιέρωσε στη συνείδηση της μπασκετικής Μεσσηνίας και όχι μονάχα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αθλητές και παράγοντες των ομάδων του Ευκλή και του ΠΑΟΚ Καλαμάτας, με τις οποίες ανέπτυξε μεγάλη αθλητική σχέση, βοηθώντας τα μέγιστα στην αναρρίχησή τους, αλλά και μια ομάδα αθλητών αποτελούμενη από ανθρώπους που τον γνώρισαν πάρα πολύ καλά, διατηρώντας φιλικές σχέσεις μαζί του, βρέθηκαν στο γήπεδο της Τέντας για να τιμήσουν τη μνήμη του.
Το ραντεβού αυτό ήταν το πρώτο μετά την απώλεια του Περικλή, όμως επιδίωξη και επιθυμία όλων όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωσή του, είναι ν’ αποτελέσει θεσμό και να διεξάγεται κάθε χρόνο περίπου τέτοια περίοδο. Τα αποτελέσματα των τριών 15λεπτων αγώνων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Εκείνο που μετρά και που αξίζει ν’ αναφέρουμε είναι ότι δύο χρόνια μετά τον ξαφνικό χαμό του, η μπασκετική και αθλητική κοινωνία τίμησε τη μνήμη του, δείχνοντας ότι ξέρει να ανταποκρίνεται και ν’ αντιδρά. Για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά ανάμεσα στον Ευκλή και τους «Φίλους του Περικλή» βρήκε νικήτρια την πρώτη ομάδα με σκορ 23-22, το δεύτερο μεταξύ του ΠΑΟΚ Καλαμάτας και των «Φίλων του Περικλή» βρήκε νικητές τους μελανόλευκους με 31-29, ενώ στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη χθεσινή βραδιά ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ευκλή με 22-20 και ανακηρύχθηκε άτυπος νικητής του. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπρόσωποι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σπύρος Ηλιόπουλος, Χρήστος Δαμουράς και Παναγιώτης Τσιμπούρης, όπως επίσης και αυτοί της διαιτησίας που σφύριξαν τα παιχνίδια του τουρνουά, Κυριάκος Ταβουλαρέας, Λάμπρος Νάστος και Γιάννης Τσιμπούρης. Στη Γραμματεία, εκεί όπου συνηθίζαμε να συναντούμε  πολλές φορές τον Περικλή, βρέθηκαν οι Παπαγεωργακοπούλου, Ζερμπίνος, Μάλαμα και Πετρούλια. ΠΑΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Αλειφέρης): Παυλόπουλος, Μαγκαφάς, Χάικος, Κοτσιλιέρης, Παπαδόπουλος, Αντωνάκος, Στεφανάκος, Αργύρης, Σκορπιδέας, Καρολεμέας, Πολίτης, Πριστούρης. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ (Γεωργακίλας): Μπαλόπουλος, Κορογώνας, Γαρίνης, Σπάλλας, Μαξιλαράς, Γιαντζόγλου, Γιαννακόπουλος, Μεϊμετέας, Γαϊτανάρος, Μυλωνάς, Σπηλιώτης, Σαρρής. ΕΥΚΛΗΣ (Στακιάς): Χουλιάρας, Λιανός, Κλάπας, Δημητρόπουλος, Παντζαρίδης, Βίγκος, Βεργινάδης, Ντι Μπενετέτο, Βλαχογιαννόπουλος, Τσερπές, Κισκήρας.
ΠΗΓΗ: tharrosnews
Ποιοι διαιτητές σφύριξαν για καλό σκοπό Reviewed by THE REFEREES on 8:22 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.