Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Γκρίζοι Λύκοι Vs Κορακιού!!! (τι γράφει αυτό για τους υποψήφιους διεθνείς και τι λέμε εμείς...)

Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή το άρθρομε την υπογραφή "Το Κοράκι" για τους υποψήφιους διεθνείς διαιτητές, οι οποίοι δεν πήγαν ποτέ στην Τουρκία για να συμμετέχουν στις εξετάσεις. Ούτε ...μισός Έλληνας ρέφερι δεν θα γίνει φέτος διεθνής κι αυτό είναι σοβαρότατο θέμα κατά την άποψή μας. Διαφωνούμε κάθετα με τα όσα αναφέρει...
αλλά όπως βλέπετε υποστηρίζουμε το δικαίωμά του να τα λέει μεταφέροντάς τα στους Γκρίζους Λύκους. Τι υποστηρίζει το "Κοράκι"; Δύο βασικά πράγματα:

  • Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ότι ανεβαίνουν κατά πληθώρα οι διαιτητές στην Α1. Κι αυτό γιατί γίνεται; Εκτός από αυτούς που πραγματικά αξίζουν και το αποδεικνύουν μέσα στο γήπεδο, υπάρχουν και οι υπόλοιποι που πιέζουν για να ανέβουν. Με αποτέλεσμα την μη χρησιμοποίηση τους από την ΚΕΔ, γιατί αυτοί που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να τους κρίνουν και να τους αξιολογήσουν τη στιγμή που πρέπει, έχουν την δική τους άποψη.
  • Όταν πιέζεις για να γίνεις διεθνής τη στιγμή που δεν έχεις τις απαραίτητες προϋποθέσεις, κάποια στιγμή εκθέτεις ο ίδιος τον εαυτό σου και την Ομοσπονδία σου. Πρέπει λοιπόν όλοι σας να έχετε επίγνωση των δυνατοτήτων σας, να είσαστε υπομονετικοί, να δουλεύετε μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό και τότε να είσαστε σίγουροι ότι θα ανταμειφθούν οι κόποι σας.
Εμείς από την άλλη πλευρά, έχουμε μια άλλη διαφορετική άποψη αναφορικά με τους υποψήφιους διεθνείς. Συγκεκριμένα υποστηρίζουμε:
  • Κακώς - κάκιστα που δεν στείλαμε τουλάχιστον έναν διαιτητή στην Τουρκία για να δοκιμάσει την τύχη του. Η ελληνική διαιτησία, άλλωστε αποδεδειγμένα είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Απλά ο Βασιλακόπουλος δέχθηκε πιέσεις και έτσι, αποφάσισε να μην εμπλακεί... 
  • Η ΚΕΔ, δυστυχώς, δεν έχει ένα πρόγραμμα προετοιμασίας των υποψήφιων διεθνών και μάλλον, την αφήνει παγερά αδιάφορο αν θα πάει κάποιος, εκτός κι αν υπάρχει λόγος πέρα από τους διαιτητικούς. Δεν έχει στόχο και δεν προωθεί κάθε χρόνο κάποιον ή κάποιους ρέφερις.
  • Κάθε χρόνο η ΚΕΔ όφειλε να εκπαιδεύει συστηματικά τους διαιτητές που έχουν δυνατότητες να πάρουν το χρίσμα του διεθνή και μάλιστα, έπρεπε να αφιερώνουν αρκετό χρόνο στην εκπαίδευσή τους.
  • Δεν είναι κακό ο κάθε διαιτητής να έχει τις φιλοδοξίες του και να πιστεύει ότι μπορεί να φθάσει υψηλότερα. Μάλλον, επιβάλλεται να κοιτάει ψηλά, προκειμένου να βελτιώνεται καθημερινά. Επιβάλλεται να θέλει να σφυρίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια και πραγματικά, θα μας δημιουργούσε ιδιαίτερη εντύπωση αν δεν το επιθυμούσε.
  • Κανείς διαιτητής δεν πιέζει να γίνει διεθνής ή ν' ανέβει κατηγορία, αν δεν του δώσεις το δικαίωμα. Βλέποντας όμως ότι ορισμένοι ανεβαίνουν μ' άλλους τρόπους, πέρα των διαιτητικών ικανοτήτων, κάτι που αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο, δοκιμάζουν κι αυτοί τις δυνάμεις τους εκτός παρκέ. Αν αποφασιστεί κάποια στιγμή να τηρηθεί μια υποτυπώδης ιεραρχία αλλά και μια ορθή αξιολόγηση, στην οποία δεν θα παρεμβαίνουν εξωθεσμικοί παράγοντες, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά... Αυτά τα ολίγα... 
Γκρίζοι Λύκοι Vs Κορακιού!!! (τι γράφει αυτό για τους υποψήφιους διεθνείς και τι λέμε εμείς...) Reviewed by THE REFEREES on 11:27 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.