Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η μουτζούρα στο φύλλο αγώνα και ο τίμιος Τσαγκαμίλης!! (γιατί πάνω από όλα είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...)

Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Ανδρέας Τσαγκαμίλης παρέδιδε τον προεδρικό θώκο στον Ηλία Καφφέ ύστερα από "υπόγειο πόλεμο" που του έγινε. Σιωπηλά... Λίγους μήνες αργότερα ο Θεσσαλός δεσμευόταν ότι θα κάνει επίτιμο τον Αθηναίο παράγοντα αλλά τελικά έκανε τον πρόεδρο της ΕΟΚ!!! Κι όμως, αυτός παρέμεινε σιωπηλός, δίχως να αμυνθεί, χωρίς ν' αντιδράσει...
Πάνω απ' όλα άλλωστε, για τον ίδιο είναι η συσπείρωση της διαιτησίας και η ηρεμία του χώρου. "Αν είναι καλό για τη διατησία, ας μην γίνει..." συνήθιζε να λέει.
Μόνο και μόνο απ' αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω και το οποίο έγραψε ο Βασίλης Σκουντής, θα καταλάβετε για ποιο λόγο τυγχάνει της εκτίμησης του χώρου της διαιτησίας. Η προσφορά του Ανδρέα Τσαγκαμίλη στη διαιτησία και στο μπάσκετ είναι ανεκτίμητη κι ας μην βγάζει στη φόρα το βιογραφικό του. Σφύριξε παικταράδες, όπως είναι ο Γκάλης και ο Γιαννάκης, όπως είναι ο Χριστοδούλου κι ας μην το περιαυτολογεί, να μην το διαφημίζει. Δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος σε μια απόφαση. Τόλμησε να αναγνωρίσει το λάθος του, παρ' ότι ήταν εναντίον της αυτοκρατορίας του Άρη. Κι όμως, τέτοιοι άνθρωποι απομακρύνονται από το χώρο και τις περισσότερες φορές επιπλέουν στον διαιτητικό αφρό άλλοι, οι οποίοι δεν διαθέτουν τα εχέγγυα, την ιστορία αλλά και κυρίως τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Διαβάστε τι έχει γραφτεί:
Οι γηπεδούχοι υπέβαλαν ένσταση, υποστηρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, οι διαιτητές μπορούν να καταλογίσουν είτε δύο βολές, είτε καλάθι και μία βολή, αλλά επ' ουδενί μόνο μία βολή". Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συντελέστηκε άλλο ένα λάθος, αυτή τη φορά από τον έμπειρο σημειωτή Κώστα Αλεξανδρή, ο οποίος στην αρχή άνοιξε δύο αγκύλες για τις ελεύθερες βολές, αλλά ενώ είχε δει πως εκτελέστηκε μόνο μία, έβαλε δύο παύλες, που σημαίνουν δυο άστοχες βολές!
Τον είχα ρωτήσει τότε, για ποιο λόγο δεν έσβησε τη μία παύλα και η απάντηση του υπήρξε μυθική: "Δεν ήθελα να μουτζουρώσω το φύλλο αγώνα"!!!
Παρόντων στην εξέδρα του τότε ΓΓΑ Κίμωνα Κουλούρη και του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο παρατηρητής διαιτησίας (ΟΔΚΕ) Κώστας Λυκουρέσης απεφάνθη αμέσως ότι επρόκειτο για καραμπινάτη παράβαση κανονισμών, ενώ την ίδια στιγμή ο Αντρέας Τσαγκαμίλης έπαιρνε πάνω του και χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη την ευθύνη: "Πράγματι ο Μίσσας εκτέλεσε μία βολή διότι βρισκόμουν κάτω από το καλάθι και νόμιζα ότι είχε πετύχει καλάθι στη φάση που ο Φιλίππου του έκανε φάουλ. Ύστερα διαπίστωσα ότι δεν είχε μπει καλάθι, άρα έπρεπε να εκτελέσει δυο βολές και όχι μία. Το λάθος είναι δικό μου και ζητώ συγνώμη. Είμαι τίμιος άνθρωπος και λέω την αλήθεια. Θα μπορούσα να πω ότι εδωσα μία και μία βολές, αλλά προτιμώ να αναγνωρίσω το λάθος μου".
Ιδού για την ιστορία οι συνθέσεις ενός αγώνα που έμελλε να σβηστεί από τα κιτάπια της Ιστορίας:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μίσσας 9, Καραμανώλης 17, Φωσσές 8, Λινάρδος 10, Φ. Χριστοδούλου 19, Γάσπαρης 2, Βλάσης.
ΑΡΗΣ: Γιαννάκης 5, Γκάλης 29, Ρωμανίδης 16, Φιλίππου 6, Κοκολάκης 12, Σταμάτης 1, Δοξάκης, Παραμανίδης.
Πηγή: gazzetta

Η μουτζούρα στο φύλλο αγώνα και ο τίμιος Τσαγκαμίλης!! (γιατί πάνω από όλα είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...) Reviewed by THE REFEREES on 9:09 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.