Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Θέλει έλεγχο της ΚΕΔ ο Χαλβατζάκης (εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος...)

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Κώστας Χαλβατζάκης έχει πάρει τα πάνω του τελευταία και το δείχνει. Δεν είναι μόνο η αύξηση των εισιτηρίων, είναι ότι η βία έχει κτυπήσει την πόρτα του ποδοσφαίρου ενώ στο μπάσκετ μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί άσχημη κατάσταση. Ας μην το ματιάσουμε τέλος πάντων... Η ουσία όμως είναι αλλού...
Ο Χαλβατζάκης δηλώνει ότι έχει άριστη σχέση με τον Κοντονή και συντάχθηκε μαζί του, αν και νεοδημοκράτης. Ούτως ή άλλως, η βία δεν έχει χρώματα, ούτε συλλογικές ή κομματικές προτιμήσεις. Τι είπε στο ραδιόφωνο του Αρένα;
Για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: «Πρέπει να κυλήσει ήρεμα γιατί είναι ένα παιχνίδι και τίποτα περισσότερο. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι αλλά αυτό δεν πρέπει να μεταφερθεί στις κερκίδες. Οι φίλαθλοι είναι πολύ ώριμοι και κάνουν προσπάθειες. Εγώ προσωπικά θα βρεθώ στην συνάντηση για τα μέτρα τάξης ώστε να μιλήσω με τους αστυνομικούς και τους παράγοντες και να τονίσω για την κρισιμότητα του αγώνα. Βλέπουμε όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρξει προσοχή. Στο μπάσκετ είναι ελάχιστα τα απρόοπτα και όσα συνέβησαν είναι απειροελάχιστα με όσα έγιναν στο παρελθόν. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ο φίλαθλος κόσμος είναι πολύ ώριμοι και πιστεύω πως δεν θα γίνει το παραμικρό».
Για το αν έχει επαφή με τον κ. Κοντονή: «Έχω επαφή με τον Υπουργό. Έχω καταλάβει πως θέλει να «φρενάρει» την βία με όποιο πολιτικό κόστος και συντάχθηκα μαζί του. Του χρόνου δεν θα ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα αν δεν γίνουν όσα ειπώθηκαν στα γήπεδα. Είναι πολύ δύσκολο και πρέπει όλοι να «βάλουμε το μαχαίρι  στο κόκκαλο».
Για τα μέτρα που θα παρθούν για την πάταξη της βίας: «Έχουμε πρόβλημα με τα γήπεδα στον Ελληνικό αθλητισμό. Όλη αυτή η διαδικασία είναι ακριβή και αν το ποδόσφαιρο μπορεί να τα βρει για εμάς είναι πιο δύσκολο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα βρούμε».
Για την θέση του ΠΑΟΚ σχετικά με τα όσα πρέπει να γίνουν στη διαιτησία: «Επίσημη δήλωση δεν έχω από την ΚΑΕ. Το θέμα της διαιτησίας είναι ένα πολύπαθο θέμα. Στο μπάσκετ η διαιτησία είναι υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας και πολλοί κατηγορούν τον ΕΣΑΚΕ. Έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις και είναι ένα θέμα μεγάλο που θα δούμε στο νέο νομοσχέδιο που ο κ. Κοντονής είπε πως προχωρήσει. Θεωρώ πως ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει λόγο στο θέμα που λέγεται Κεντρική Επιτροπή διαιτησίας. Η Ελληνική διαιτησία είναι κορυφαία και οι παράγοντες είναι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα για πολλούς λόγους. Αν ο ΕΣΑΚΕ είχε την διαιτησία εγώ δεν θα ήθελα να την ελέγχω αλλά να βάλω τέλος στη καχυποψία. Για να φύγει η καχυποψία πρέπει να φύγει αυτό που την δημιουργεί. Δεν υπάρχει καμιά ομάδα που δεν διαμαρτύρεται γιατί ένας διαιτητής μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο. Το μπάσκετ προχωράει, στον ΕΣΑΚΕ είμαστε όλοι ενωμένοι και θα δούμε τι θα κάνουμε».
Για το φετινό πρωτάθλημα: «Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ δυναμώνει πάρα πολύ και αυτή η ομάδα θα μπορούσε να μπει σφήνα στους δυο μεγάλους. Έχει ένα πρότζεκτ για πολλά χρόνια καθώς έχει μπει στην ομάδα ο κ. Αγγελόπουλος που έχει οικονομική διαφάνεια. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος και θα αλλάξει τις ισορροπίες».
Για την έλλειψη επενδυτών στο Ελληνικό μπάσκετ: «Το πρόβλημα του μπάσκετ είναι πως δεν υπάρχει η λέξη επενδυτής με την ουσία της λέξης. Επενδύω σημαίνει πως βάζω χρήματα για να έχω κέρδος αλλά αυτό δεν υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι βάζουν τα χρήματα τους για την τρέλα τους ή την υστεροφημία τους. Ο λόγος που συνέβησαν αυτά είναι ότι το 1999 όταν εισήλθε η συνδρομητική τηλεόραση, διασπάστηκε η κεντρική διαχείριση».
Για το αν έχει χαθεί η τρίτη θέση της Ευρωλίγκας: «Ο τρίτος δεν μπορεί να βγει στην Ευρωλίγκα αλλά δεν χάσαμε καμία θέση όπως λένε πολλοί. Για να συμμετέχεις στην Ευρωλίγκα πρέπει να έχεις κάποιες προϋποθέσεις. Ο Πανιώνιος με τον κ. Λιανό είχε παίξει Ευρωλίγκα και στο τέλος ο μεγαλομέτοχος της ομάδας τραβούσε τα μαλλιά του επειδή είχε «μπει μέσα» πολλά εκατομμύρια.
Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι πως και οι δύο ομάδες οφείλουν χρήματα στην Ευρωλίγκα. Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μάθαμε πως θα τεθεί θέμα ελάχιστου μπάτζετ 4.000.000 ευρώ και το γήπεδο θα πρέπει να έχει ελάχιστη χωρητικότητα τις 10.000 θέσεις. Αν οι ομάδες μας είναι οργανωμένες θα βρεθεί λύση.
Πρέπει να κάνεις ομάδα, να φέρεις προϋπολογισμό, επενδυτές και άλλα πολλά. Γενικά στην Ευρωλίγκα υπάρχει μια δυσπιστία. Μακάρι να φτάσουν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ στην θέση να είναι εντάξει οικονομικά και μετά θα βρεθούν λύσεις. Αυτός που θα πάρει την Ευρωλίγκα θα κερδίσει 350.000 ευρώ και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.
Τα χρήματα είναι στα τηλεοπτικά και στα εισιτήρια. Πρέπει να αλλάξει όλο αυτό γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Ποιος θα θέλει να επενδύσει στο μπάσκετ όταν θα ξέρει ότι θα βάζει εκατομμύρια συνέχεια»;
Για το αν το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός είναι παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας: «Είναι ένα παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας. Όλα τα φώτα έχουν πέσει στον αθλητισμό. Όταν βλέπεις ότι με το παραμικρό δημιουργούνται προβλήματα φοβάσαι. Το μπάσκετ έχει την δυνατότητα να αποδείξει πως είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως αν πετάξουν κάτι το γήπεδο κάνουν ζημιά. Ο Παναθηναϊκός είχε ποινή στην Ευρωλίγκα για ένα πανό».
Για το γεγονός κατηγορείται για την επανάληψη της αναμέτρησης του Άρη με τον ΠΑΟΚ από την αρχή: « Εφόσον υπήρχε το θέμα της προσφυγής του ΑΣΕΑΔ είπαμε πως θα περιμένουμε και μετά θα τη βάλουμε την απόφαση.  Αυτό που ανέβηκε στο σαιτ  για πέντε λεπτά δεν επηρέασε καθόλου. Επίσης, το ίδιο συνέβη στο παιχνίδι Πάτρα - Κολοσσός. Το μόνο λάθος είναι πως στο Άρης - ΠΑΟΚ δεν βάλαμε αστεράκι διευκρίνησης αλλά δεν νομίζω πως αυτό επηρέασε την υπόθεση. Στην συνέχεια το ΑΣΕΑΔ πήρε την απόφαση πως ο ΕΣΑΚΕ λειτούργησε άψογα και σωστά.
Για το αν ο ΠΑΟΚ έστειλε την παρέμβαση του με φαξ στον ΕΣΑΚΕ: «Ο ΠΑΟΚ δεν έστειλε ποτέ την παρέμβαση του στον ΕΣΑΚΕ. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τους αθλητικούς δικαστές και είναι εντελώς ανεξάρτητοι. Είναι τακτικοί δικαστές που δικάζουν στην Ευελπίδων και δεν επηρεάζονται. Η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα και βάση του κανονισμού. Εγώ δεν θέλω να αλλάξει αυτό. Το ΑΣΕΑΔ και αυτό έχει λοιδορηθεί επειδή βγάζει αλλοπρόσαλλες αποφάσεις όμως αυτό γίνεται και στην καθημερινή ζωή. ΤΟ ΑΣΕΑΔ απαρτίζεται από πρόεδρο εφετών και δεν γίνεται να επηρεαστεί. Οι αιτιάσεις ότι δήθεν έγινε αυτό που έγινε με τον ΕΣΑΚΕ δεν είναι σοβαρές για ανθρώπους που συνεργαζόμαστε χρόνια μαζί, τους αγαπώ και θα τους στηρίξω. Εγώ ως άνθρωπος είμαι στον χώρο από το 1993 και όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα μου και την ακεραιότητα μου γνωρίζουν και τι άνθρωπος είμαι».
Για τα πλέι οφ: «Έτσι όπως πάμε φέτος θα έχουμε τα πιο ωραία πλέι οφ των τελευταίων ετών. Θα γίνουν φοβερά παιχνίδια και σε κόσμο και σε ενδιαφέρον. Οι παράγοντες πρέπει να είμαστε προσεχτικοί ενόψει της κατάστασης. Αυτός που δεν καταλαβαίνει πολλά πράγματα δεν θέλει πολύ για να μπει στο γήπεδο ή να πετάξει πράγματα».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι: «Πρέπει να πάνε όλοι στο γήπεδο. Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ δεν ξεκινάει ούτε σταματάει φέτος. Θα υπάρξουν στιγμές απογοήτευσης αλλά το όνειρο που προσπαθούν να πετύχουν οι άνθρωποι της ομάδας θέλει υπομονή και την στήριξη του κόσμο. Ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ είναι να μπει ο κ. Σαββίδης στο μετοχικό κεφάλαιο και για να τον φέρουν κοντά δεν πρέπει να γίνονται φασαρίες κα άλλα άσχημα πράγματα».
Για την πιθανή εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη: «Μακάρι γιατί όλοι χρειάζονται έναν μεγαλομέτοχο. Όταν κάποια στιγμή ο κ. Κόκκαλης είχε αποσυρθεί από το μπάσκετ τότε ο Ολυμπιακός έπαιζε στις θέσεις 7-8. Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν τα έσοδα του ποδοσφαίρου και θέλει ανθρώπους με δύναμη αλλά και το να καθίσουν όλοι στο τραπέζι και να καταλάβουν πως χρειαζόμαστε το ίδιο πράγμα. Στη Σούπερ Λιγκ έπεσαν. μπουνιές και μετά πήγαν όλοι μαζί να πάρουν τα λεφτά».

Για την αύξηση προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα: «Παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα του ποδοσφαίρου. Φέτος, προβλέπουμε πως θα πάμε σε ρεκόρ των τελευταίων 13ων ετών. Το μπάσκετ είναι συνδεδεμένο με τον Έλληνα και μας συνδέει εδώ και 10ετίες σε επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Το ποδόσφαιρο τι έχει; Δεν έχει τίποτα αλλά εμείς παλεύουμε για 500.000 ευρώ. Πρέπει να το καταλάβουν οι μέτοχοι του μπάσκετ και να διεκδικήσουμε όσα χρειαζόμαστε. Το πρόβλημα το έχουμε εμείς και πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να ενωθούμε».

Θέλει έλεγχο της ΚΕΔ ο Χαλβατζάκης (εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος...) Reviewed by THE REFEREES on 9:15 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.