Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

ΑΕΚ - Άρης: Η διακωμώδηση της Α1...

Τα έχουμε ξαναπεί και κάποιοι κωφεύουν. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στο επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτόματο πιλότο έχει βάλει ο Χαλβατζάκης και το πράγμα πάει όπως να 'ναι... Ξεσηκώθηκαν όλοι και μιλούσαν για διακωμώδηση του αθλήματος και έχουν απόλυτο δίκιο...
Επαγγελματίες παίκτες πλακώνονται σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

Ρε, πλάκα κάνουμε τώρα. Η ΑΕΚ θα παίξει στο Γιούροκαπ και ο Άρης στη ΦΙΜΠΑ, άρα τι θα γίνει αν τερματίσει η ομάδα στην τέταρτη θέση;

Κι όμως, πλακώθηκαν επαγγελματίες παίκτες μεταξύ τους και οι διαιτητές απλά έκαναν το καθήκον τους. Το αυτονόητο έκαναν οι ρέφερις και βρήκαν το μπελά τους!

Διακωμωδήθηκε το ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα αλλά όχι από τους διαιτητές. Παίκτες που λαμβάνουν ετησίως χιλιάδες ευρώ και οι παράγοντες όπως και οι φίλαθλοι περιμένουν απ' αυτούς να κερδίζουν στο παρκέ, πλακώθηκαν λες και βρισκόντουσαν σε ρινγκ.

Αυτή είναι η αλήθεια. Και θέλετε να μάθετε τι έπρεπε να γίνει; Να διακοπεί τάχιστα το ματς! Εκείνη τη στιγμή να αποφάσιζε ο Γκόντας να κατεβάσει ρολά στο ματς. Κι ας έτρεχαν μετά στον αθλητικό δικαστή και στο ΑΣΕΑΔ να βρουν άκρη οι ομάδες και ο ΕΣΑΚΕ. Τι θα έλεγαν τότε;

Θα τα έριχναν και πάλι στους διαιτητές; Τι προτιμούσαν δηλαδή, το 3χ3 ή την οριστική διακοπή του ματς;

Άνθρωποι που είναι αδαείς τα "έχωσαν" στους διαιτητές για την απόφασή τους. Και υπήρξαν κι άλλοι που υπερασπίστηκαν τους ρέφερις όχι γιατί το ήθελαν πραγματικά, αλλά επειδή τα συμφέροντα τους εξυπηρετούσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή να πάρουν το μέρος των διαιτητών.

Για το καλό της Α1. Εκλογές έχουμε και οι τσακωμοί θα δημιουργούσαν προβλήματα. Έτσι είναι τα πράγματα.

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να εξυπηρετούμε συμφέροντα και να μην ακολουθούμε τους κανόνες. Δυστυχώς... Και γι' αυτό έχουμε "πιάσει πάτο".

Τι έγραψαν οι διαιτητές;

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και αφού αποσύρθηκαν στα αποδυτήριά τους, οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα για το περιστατικό:

14'' πριν τη λήξη της δ' περιόδου σημειώθηκε αψιμαχία μεταξύ των αθλητών:

Ντούσαν Σάκοτα (Νο15) και Νώντα Παπαντωνίου (Νο4) της ομάδας α' (ΑΕΚ), και
Ντόμινικ Ουότερς (Νο11) και Οκάρο Ουάιτ (Νο10) της ομάδας β' (Άρης)
και αποβλήθηκαν με "ντισκαλιφιέ".

Ταυτόχρονα, όλοι οι παίκτες και οι παράγοντες των δύο ομάδων (αναπληρωματικοί) εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου με σκοπό να συμπλακούν μεταξύ τους, η οποία συμπλοκή απεφεύχθη με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι μόνοι που δικαιούνται να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου σε περίπτωση συμπλοκής είναι μόνο οι προπονητές και οι βοηθοί προπονητών των δύο ομάδων και αυτοί μόνο για να βοηθήσουν να σταματήσει η συμπλοκή, όπως και έγινε.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποβληθούν από τον αγωνιστικό χώρο όλοι οι αναπληρωματικοί παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων και ο αγώνας να συνεχιστεί με τους εναπομείναντες παίκτες.

Στο ίδιο χρονικό σημείο, οπαδοί της ομάδας α' (ΑΕΚ) φώναζαν εν χορώ το σύνθημα "Πρίφτη μπ.... π... γιε". Ο αγώνας συνεχίστηκε και τελείωσε χωρίς άλλα προβλήματα

ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΝΙΛ
Σε ό,τι αφορά τον Τζέρελ ΜακΝιλ, που αποβλήθηκε στο 17'21'' της αναμέτρησης, το δελτίο του ΔΕΝ κρατήθηκε από τους τρεις διαιτητές. Ο γκαρντ του Άρη, όπως και οι εμπλεκόμενοι στη σύρραξη στο φινάλε του αγώνα, αναμένει την τιμωρία του από τον Αθλητικό Δικαστή, εν όψει και της τρίτης αναμέτρησης των δύο ομάδων στο Nick Galis Hall (25/5, 19:00).
ΑΕΚ - Άρης: Η διακωμώδηση της Α1... Reviewed by THE REFEREES on 3:40 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.