Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Εκπληκτικό: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του 40αρη (που ισούται με δύο 20αρηδες...)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (12/9) στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης, η παρουσίαση του βιβλίου "Η Ιστορία ενός 40άρη" που έγραψε ο δημοσιογράφος Σταύρος Κουκάκης.

Η βραδιά  ξεκίνησε με ένα βίντεο αναμνήσεων και νοσταλγίας που επιμελήθηκε ο Χρήστος Καρνέζης, ενώ την εκδήλωση συντόνισαν οι έμπειροι δημοσιογράφοι Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, Γιώτα Καμπισιούλη και η ανερχόμενη στο χώρο Μαρία Γαβρήλου.
Παράλληλα χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, , η πολιτευτής κα. Εύη Τατούλη,  και ο πρόεδρος του Αρκαδικού κ. Μιχάλης Σμυρνιώτης, ενώ διαβάστηκαν χαιρετισμοί του βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του γραμματέα των Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Κωστόπουλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου  και ο δημοσιογράφος του ΟΤΕ TV Βασίλης Σκουντής, καθώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ασθένησε και δεν παρευρέθη στην εκδήλωση, ωστόσο διαβάστηκε χαιρετισμός του.

Ξεχωριστές τιμές δόθηκαν αφενός μεν, στον συγγραφέα κ. Σταύρο Κουκάκη από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρκαδικός κ. Μιχάλη Σμυρνιώτη, αφετέρου δε στον ιδρυτή του Αρκαδικού κ. Τάσο Σμυρνιώτη από τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κ. Γιάννη Κουτραφούρη!

Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε μουσικά με την όμορφη φωνή της Άννας-Μαρία Μπιλίδα η οποία συνοδεύθηκε από τον ταλαντούχο πιανίστα Βασίλη Γεωργακόπουλο.

Τι εστί "Η Ιστορία ενός 40άρη";

"Η Ιστορία ενός 40άρη" αναφέρεται στην πορεία της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού, πώς από το 1976 και τους πρώτους επίσημους αγώνες στα ανοικτά τσιμεντένια γήπεδα με το σιδερένιο διχτάκι, έφτασε να αγωνίζεται στην κορυφαία εθνική κατηγορία με αντιπάλους τις κορυφαίες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης.

Μέσα στις 320 σελίδες της πολυτελούς έκδοσης του βιβλίου ξετυλίγεται ένα κουβάρι αναμνήσεων και βρίσκει 100% απήχηση η ρήση "Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι", καθώς περιλαμβάνονται 350 φωτογραφίες που μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής, οι 812 αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι την Basket League, αλλά και 40 ιστορίες με πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία και της πορείας του συλλόγου.


Εκτός από την πορεία της ανδρικής ομάδας τα σαράντα αυτά χρόνια, ξεχωριστή αναφορά γίνεται, στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου που την σεζόν 1986-1987 αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία και στην εφηβική ομάδα του Αρκαδικού, που το καλοκαίρι του 1998 έπαιξε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.


Πηγή: arcadiasports
Εκπληκτικό: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του 40αρη (που ισούται με δύο 20αρηδες...) Reviewed by THE REFEREES on 10:49 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.