Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Γιατί έγινε το μεγάλο λάθος στο τρίποντο του Αγραβάνη στην Μπασκόνια και γιατί η Ευρωλίγκα κοροϊδεύει τον κόσμο; (έχουμε την απάντηση...)

Σας γράψαμε για το σημαντικό λάθος που έγινε στην Μπασκόνια, με το τρίποντο του Αγραβάνη που σημειώθηκε χωρίς να έχει επιτευχθεί. Ήταν σοβαρότατο θέμα, αφού ο Ολυμπιακός θεωρούσε ότι το ματς είναι στα ίσα. Μέχρι να ξεμπερδευτεί το θέμα πέρασαν πολλά λεπτά αλλά και υπήρξε άγχος...

Επειδή είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι την αλήθεια που με τέχνη τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και επειδή μείναμε άφωνοι με την γκέλα στο τραπέζι της γραμματείας και το ανύπαρκτο τρίποντο του Αγραβάνη στο ματς με την Μπασκόνια αξίζει να παρατηρήσουμε:

Λίγο πριν φύγει (ή ήταν προς την έξοδο) ο Κώστας Ρήγας από την Ευρωλίγκα, η διοργάνωση αγνοώντας προφανώς θεμελιώδεις κανόνες του μπάσκετ που εφαρμόζονται τόσο στην ΦΙΜΠΑ όσο και στο ΝΒΑ έδωσε την ευθύνη του τραπεζιού στους τεχνοκράτες.

Θεώρησε δηλαδή ότι, μπορεί να αντικαταστήσει τις γνώσεις των κανονισμών με την τεχνογνωσία και τα παράγωγά της.

H Ευρωλίγκα, με την ένταξη του τραπεζιού της Γραμματείας στους IT & STATISTICS DEPARTMENT ουσιαστικά βγάζει από το τραπέζι τον χώρο της διαιτησίας και εξουσιοδοτεί τους μη έχοντας γνώση  των κανονισμών να διαχειρίζονται  έναν αγώνα.

Κάνοντας την σύγκριση των διοργανώσεων εύκολα γίνονται κατανοητοί οι λόγοι αυτών των ουσιαστικών διαφοροποιήσεων.

Διαφοροποιήσεις που αναφέρονται  κυρίως στο Φύλλο Αγώνα  και τον χειριστή του, που αποτελεί τον καθρέφτη του αγώνα.

Ας μην μας διαφεύγει το γεγονός της δημιουργίας και της στελέχωσης του βασικού κορμού της Ευρωλίγκας από τον Κώστα Ρήγα.

Τον πλέον καταρτισμένο εκπρόσωπο της διαιτησίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Η γραμματεία των αγώνων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης όταν υπεύθυνος της διαιτησίας ήταν ο Κώστας Ρήγας, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της διαιτησίας.

Η μετά Ρήγα εποχή τη βρίσκει να δείχνει άγνοια σε βασικά θέματα διαιτησίας.

Η άγνοια οδηγεί σε λάθη και τα λάθη άλλοτε είναι ανώδυνα και άλλοτε μπορεί να στοιχίσουν σε μια ομάδα, ακόμα και σε μια διοργάνωση.

Για το λόγο αυτό και είναι επιβεβλημένη η τηρήση των βασικών κανόνων από όλους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, τόσο η ΦΙΜΠΑ όσο και το ΝΒΑ έχουν εντάξει στη διαιτησία το τραπέζι της γραμματείας, τους κριτές (σημειωτή, βοηθό σημειωτή, χρονομέτρη και  χρονομέτρη 24’’) με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Ευρωλίγκα παρανομεί, αφού όπως αναφέρει  στους κανονισμούς της, παίζει με τους κανονισμούς της ΦΙΜΠΑ ενώ ταυτόχρονα τους παραβιάζει κατάφορα.

Δεν έχετε παρά να συγκρίνετε τους δυο κανονισμούς για να καταλάβετε τι συμβαίνει.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι, άλλο είναι να διοικείται το μπάσκετ από αυτούς που το έχουν υπηρετήσει, το γνωρίζουν και το αγαπούν και άλλο από εκείνους που το βλέπουν μαγαζάκι και μάλιστα γωνία!!!!

Με αυτές τις συνθήκες ας ευχηθούμε  το καλύτερο και βέβαια τύχη για τις Ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση.
Γιατί έγινε το μεγάλο λάθος στο τρίποντο του Αγραβάνη στην Μπασκόνια και γιατί η Ευρωλίγκα κοροϊδεύει τον κόσμο; (έχουμε την απάντηση...) Reviewed by THE REFEREES on 11:24 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.