Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Πλάκα μας κάνει ο Κοντονής τώρα που άλλαξε η διοίκηση της ΟΔΚΕ!!! Τι προβλέπει για τη διαιτησία το αθλητικό νομοσχέδιο που βγαίνει σε διαβούλευση... (ακλόνητη η ΚΕΔ!!!)

Δεν κουνιούνται τα μέλη της ΚΕΔ από τη θέση τους και δεν παύονται!!! Αυτό προβλέπεται στο αθλητικό νομοσχέδιο που βγήκε για διαβούλευση, όπου αναφέρεται ότι στελεχώνεται από διεθνείς ρέφερις ή όσους έχουν παίξει στην Α1 τουλάχιστον δέκα χρόνια. Άρα για να αναλύσουμε κάπως το θέμα...
κρατήστε ένα δύο θεματάκια από το νομοσχέδιο όπως:

  • Στην άνοδο του επιπέδου των μελών της ΚΕΔ, τη διασφάλιση της παρουσίας τους, στη θέσπιση κριτηρίων αξιολόγησης διαιτητών και στην εξάλειψη του φαινομένου να σφυρίζουν διαιτητές που τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από την ποινική δικαιοσύνη, στοχεύουν οι διατάξεις για τη διαιτησία ομαδικών αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο αθλητικό σχέδιο νόμου.

  • Επίσης στο νομοσχέδιο προβλέπεται η λειτουργία  και οι αρμοδιότητες της ΟΔΠΕ, κατόπιν γνώμης της ΕΠΟ, αλλά και η επαγγελματική διαιτησία.

  • Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο αυξάνει το προσοντολόγιο που πρέπει να έχουν οι πρώην διαιτητές για να γίνουν μέλη της ΚΕΔ και διασφαλίζει την παρουσία των μελών της ΚΕΔ, χωρίς ανά πάσα στιγμή να μπορούν να παυθούν από το ΔΣ της ομοσπονδίας, αλλά μόνο από τα 3/5 της ΓΣ της ομοσπονδίας.

  • Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι η ΚΕΔ «στελεχώνεται από μη εν ενεργεία διαιτητές που υπήρξαν διεθνείς για πέντε τουλάχιστον έτη ή καθηγητές διαιτησίας και εάν δεν υπάρχουν τέτοιοι ή δεν επαρκούν, από μη εν ενεργεία διαιτητές που έχουν ορισθεί σε αγώνες της ανώτατης κατηγορίας για δέκα τουλάχιστον έτη.

  • Ορίζονται από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του και μπορούν να παυθούν από τη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας με απόφαση των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των μελών της για ιδιαίτερα σοβαρό λόγο.

  • Στο αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι δεν μπορούν να είναι μέλη σωματείων και ομοσπονδιών καθώς και διαιτητές πρόσωπα που τους έχει επιβληθεί οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος στο πλαίσιο ποινικής προδικασίας.
Πηγή: SDNA
  • Οι διαιτητές θα πρέπει να προσκομίζουν  «αποδεικτικό ότι υπέβαλαν κατά το τελευταίο έτος δήλωση περιουσιακής κατάστασης των ιδίων, των συζύγων τους και των ανηλίκων ή προστατευόμενων τέκνων τους κατά τις διατάξεις του ν. 2429/1996, όπως ισχύει, καθώς και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εφόσον πρόκειται για πίνακες διαιτητών αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών, ή στο Ελεγκτικό Συμβούλιο στις λοιπές περιπτώσεις».
Πλάκα μας κάνει ο Κοντονής τώρα που άλλαξε η διοίκηση της ΟΔΚΕ!!! Τι προβλέπει για τη διαιτησία το αθλητικό νομοσχέδιο που βγαίνει σε διαβούλευση... (ακλόνητη η ΚΕΔ!!!) Reviewed by THE REFEREES on 12:17 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.