Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τι προβλέπεται για το επίμαχο σημείο της καταστατικής συνέλευσης συνδέσμου...

Πολλά ακούγονται για τις αλλαγές που γίνονται στο καταστατικό ενός συνδέσμου, αφού η τροποποίηση θα σημάνει αυτόματα και την μη παρουσία διαιτητών στις εκλογές. Όπως διαβάσαμε...
στο άρθρο 8 αναφέρονται οι διατάξεις περί διαιτητών.

Όπως θα δείτε, μέλος συνδέσμου που δεν υποβάλει δήλωση εν ενεργεία ή μη Διαιτητή έως 30 Ιουνίου κάθε έτους δεν έχει δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τη στελέχωση επιτροπών και λοιπών οργάνων  αρμοδιότητας του αθλήματος, για όλη την αγωνιστική περίοδο.

Αυτό θ΄ αλλάξει και στο σύνδεσμο Δωδεκανήσου.

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

1. Για την απόκτηση της ιδιότητας του διαιτητή απαιτείται η συμμετοχή και η επιτυχής αποφοίτηση του ενδιαφερομένου από σχολή διαιτητών καλαθοσφαίρισης η οποία διοργανώνεται από τους κατά τόπους συνδέσμους υπό την εποπτεία της ΟΔΚΕ.
Ο ενδιαφερόμενος για να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στην ως άνω σχολή πρέπει να έχει απολυτήριο λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής και να πληροί τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει ο Σύνδεσμος και η ΟΔΚΕ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. αναλογία διαιτητών / αγωνιστικών υποχρεώσεων, μη επαρκής αριθμός των κατά τόπους Διαιτητών κ.λ.π.) μπορεί κάποιος  να αποφοιτήσει από τις Σχολές Διαιτησίας, καθώς και να διευθύνει αγώνες, εάν έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, με συγκατάθεση του κηδεμόνα του.

2. Εν ενεργεία Διαιτητής : θεωρείται αυτός που έως την 30η Ιουνίου κάθε έτους, υποβάλλει στο Σύνδεσμό του δήλωση εν ενεργεία Διαιτητή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται στην παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου και είναι οικονομικά τακτοποιημένος. Η μη έγκαιρη ή η ελλιπής προσκόμιση δικαιολογητικών συνεπάγεται την  άρση δήλωσης εν ενεργεία Διαιτητή (κατάσταση διαθεσιμότητας) για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο και απαγόρευση διεύθυνσης αγώνων οποιασδήποτε κατηγορίας και αθλητικής αρχής. Εκπρόθεσμη δήλωση ή δικαιολογητικά δε γίνονται δεκτά.

3. Μη εν ενεργεία Διαιτητής: θεωρείται αυτός που έως την 30η Ιουνίου κάθε έτους, υποβάλλει στο Σύνδεσμό του δήλωση μη εν ενεργεία Διαιτητή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται στην παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου και είναι οικονομικά τακτοποιημένος. Η μη έγκαιρη ή η ελλιπής προσκόμιση δικαιολογητικών θα συνεπάγεται την  άρση δήλωσης μη εν ενεργεία Διαιτητή (κατάσταση διαθεσιμότητας) για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο και απαγόρευση στελέχωσης  οποιασδήποτε Επιτροπής σε αθλητική αρχή ή η χρησιμοποίηση ως παρατηρητή διαιτησίας ή άλλα όργανα  Συνδέσμου ή της Ο.Δ.Κ.Ε. Εκπρόθεσμη δήλωση ή δικαιολογητικά δε θα γίνονται δεκτά.

4. Μέλος Συνδέσμου που δεν υποβάλει δήλωση εν ενεργεία ή μη Διαιτητή έως 30 Ιουνίου κάθε έτους δεν έχει δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τη στελέχωση επιτροπών και λοιπών οργάνων  αρμοδιότητας του αθλήματος, για όλη την αγωνιστική περίοδο. Για την υποβολή εκ νέου δήλωσης υποχρεούται να τακτοποιηθεί οικονομικά για το χρονικό διάστημα μη υποβολής δήλωσης.

Τι προβλέπεται για το επίμαχο σημείο της καταστατικής συνέλευσης συνδέσμου... Reviewed by THE REFEREES on 10:53 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.