Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η μεγάλη δικαίωση της διοίκησης και του πειθαρχικού του ΠΣΑΤ!!! Έπραξε το ορθό και το νόμιμο και γλίτωσε από περιπέτειες... (η "συγνώμη" δημοσιογράφου έξι χρόνια μετά και υπό το βάρος της δίκης!!!)

Πριν από κάμποσα χρόνια, θαρρούμε κάπου οκτώ, η διοίκηση της ΕΣΚΑ αποφάσισε ν' αντικαταστήσει το μέλος του γραφείου Τύπου. Από εκείνη τη μέρα όμως, ξεκινούν τα αρνητικά δημοσιεύματα από το Basketblog εις βάρος του Δημήτρη Μπασούρη, με την υπογραφή των Κογκαλίδη, Καραλή! Σχεδόν ένα χρόνο διαβάζαμε ό,τι πιο γελοίο όχι, για τα τεκταινόμενα στο χώρο της ΕΣΚΑ αλλά για την προσωπική ζωή του προέδρου της!!! Και κανείς δεν επενέβη. Και λυπούμαστε για την ποιότητα της δημοσιογραφίας...
Τα δημοσιεύματα τα έχουμε σε ένα συρτάρι καταχωνιασμένα και περιμέναμε να διαπιστώσουμε πότε θα υπάρξει ένα "συγνώμη" εκ μέρους τους.

Έχουν περάσει έξι και βάλε χρόνια και τώρα που το θέμα έχει εξελιχθεί σε δικαστικό, έρχονται να τη ζητήσουν αναφέροντας ότι  "ορισμένες φορές τα δημοσιογραφικά όρια δεοντολογίας είναι και για εμάς δυσδιάκριτα".

Πως είπατε;

Τα δημοσιογραφικά όρια δεοντολογίας είναι δυσδιάκριτα;

Αυτό διδάσκει στα ΙΕΚ στους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους. Ότι τα όρια δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι δυσδιάκριτα;

Αποδείχθηκε περίτρανα πόσο δίκιο είχε ο ΠΣΑΤ, που τον απομάκρυνε από τις "αγκάλες" του.

Αποδείχθηκε περίτρανα πόσο δίκιο είχαν τα μέλη της διοίκησης αλλά και του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου, τα οποία θα τον διέγραφαν για προσβλητική συμπεριφορά, αν δεν αποχωρούσε πρώτα ο ίδιος.

Έχουμε αρκετά θέματα οσονούπω αλλά σας παραθέτουμε την επιστολή που δημοσιεύεται στο ebasket...


Την περίοδο από 09/12/2010 μέχρι και την 07/12/2011 ως αρθρογράφοι της ιστοσελίδας www.basketblog.gr προβήκαμε σε σειρά δημοσιευμάτων τα οποία αφορούσαν τα τεκταινόμενα στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και ειδικότερα στον κύριο Μπασούρη Δημήτριο, πρόεδρο της ΕΣΚΑ και νυν Ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ως δημοσιογράφοι θεωρήσαμε ότι πράττουμε τα δέοντα για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού της καλαθοσφαίρισης.

Δυστυχώς, από υπερβάλλοντα ζήλο υπερβήκαμε τα εσκαμμένα και σε ορισμένες δημοσιεύσεις μας αναφερθήκαμε σε πτυχές και τομείς της ζωής του κυρίου Μπασούρη Δημητρίου, οι οποίες ουδεμία σχέση είχαν με το δημόσιο ρόλο του στα μπασκετικά δρώμενα, ουδεμία σχέση είχαν με την πορεία του στον μπασκετικό χώρο, πορεία σεβαστή και αξιόλογη επί σειρά ετών.


Μετά την αντίδραση του κυρίου Μπασούρη στις δημοσιεύσεις μας αυτές δια της νομικής οδού, θα θέλαμε έστω και στο απομακρυσμένο αυτό χρονικό αυτό σημείο να δηλώσουμε την έγγραφη συγγνώμη μας για μια συνολική συμπεριφορά που ερμηνεύθηκε από πολλούς -πολλώ μάλλον από τον ίδιο- ως συμπεριφορά εμμονική εναντίον του, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι πρόθεσή μας δεν ήταν σε καμία περίπτωση η συκοφάντησή του και η προσβολή της προσωπικότητάς του.

Ορισμένες φορές τα δημοσιογραφικά όρια δεοντολογίας είναι και για εμάς δυσδιάκριτα, ιδίως αν εκφράζουμε ρητά μέσω των άρθρων μας τη διαφωνία μας με αποφάσεις ή ενέργειες των υπευθύνων. 

Το δεοντολογικά ορθό όμως είναι να ανασκευάσουμε πλήρως οτιδήποτε τυχόν προσέβαλλε τον κύριο Μπασούρη Δημήτριο, δηλώνοντας ότι στο μέλλον θα απόσχουμε από προσβλητικές αναφορές στο όνομά του, απόδειξη του ότι τιμάμε το ρόλο του και τη συμβολή του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Μετά τιμής
Γιώργος Κογκαλίδης
Λένα Καραλή
Η μεγάλη δικαίωση της διοίκησης και του πειθαρχικού του ΠΣΑΤ!!! Έπραξε το ορθό και το νόμιμο και γλίτωσε από περιπέτειες... (η "συγνώμη" δημοσιογράφου έξι χρόνια μετά και υπό το βάρος της δίκης!!!) Reviewed by THE REFEREES on 2:15 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.