Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η διαιτητική βελτίωση των Κύπριων διαιτητών... (τους στηρίζουμε αλλά...)

Μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές της Basket League, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι παρακολουθούμε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, αφού όλες οι ομάδες είναι ικανές να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, ανεξαρτήτου ονόματος και προϋπολογισμού.

Είδαμε τον ΚΕΡΑΥΝΟ να χάνει στην έδρα του από την ΑΕΛ που ανέβηκε φέτος στην Α’ Κατηγορία με μοναδικό στόχο την δημιουργία της μεγάλης ομάδας του παρελθόντος, είδαμε την ΑΕΚ να δεινοπαθεί μέχρι να καταβάλει την αντίσταση της ΕΝΠ και είδαμε ακόμη την ΟΜΟΝΟΙΑ να κερδίζει μετά από πολλά χρόνια το ΑΠΟΕΛ με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η φετινή ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα της Basket league είναι ένα στοίχημα για τον Κύπριο διαιτητή, μετά την έντονη αμφισβήτηση που καλλιεργήθηκε στο χώρο εδώ και μερικά χρόνια και η οποία οδήγησε στην κάθοδο ξένων διαιτητών.

Αυτή την αγωνιστική το Cyprusbasket παρακολούθησε τα παιχνίδια ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΕΘΑ και ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΕΛ και κατά την δικιά μου γνώμη είχαμε, και στα 2 παιχνίδια, πολύ καλές διαιτησίες παρ’ όλο τον υψηλό βαθμό δυσκολίας των αγώνων. Οι διαιτητές ανταποκρίθηκαν πλήρως στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και με σωστή διαχείριση πρόσθεσαν ακόμη ένα λιθαράκι στις πολύ καλές διαιτησίες που είδαμε σχεδόν σε όλους τους φετινούς αγώνες.

Το πρωτάθλημα της Basket League έχει ανάγκη από καλές διαιτησίες και φέτος βλέπουμε να αλλάζει κάτι. Ακόμη και στο θέμα του πειθαρχικού ελέγχου, τομέας που υστερούσαν οι Κύπριοι διαιτητές, βλέπουμε φέτος τις διαμαρτυρίες των πάγκων να μην γίνονται αποδεκτές και να τιμωρούνται όσοι παρεκτρέπονται, ανεξαρτήτως ονόματος. Η νέα Επιτροπή Διαιτησίας που ανέλαβε φέτος έχει δώσει ξεκάθαρες οδηγίες στους διαιτητές για το θέμα αυτό, και η βελτίωση είναι εμφανής. Ακόμη και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, που συνήθως επικρατεί περισσότερη χαλάρωση, το Cyprus Basket πληροφορείται ότι οι διαιτητές παρουσιάζονται σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια με αποτέλεσμα να μην έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Η στήριξη μας στους Κύπριους διαιτητές είναι δεδομένη αλλά την ίδια ώρα δεν θα διστάσουμε να κακίσουμε οποιαδήποτε κακή και αδύνατη διαιτησία. Οι Κύπριοι διαιτητές πρέπει να καταλάβουν την σημαντικότητα του ρόλου που έχουν να διαδραματίσουν και να σεβαστούν το γεγονός ότι κάποιοι ξοδεύουν χρήμα, κόπο και χρόνο για να στήσουν αυτές τις ομάδες και να προσφέρουν θέαμα. Πρέπει και αυτοί να συνεχίσουν την καλή δουλειά που κάνουν γιατί σε αυτό το τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχουμε φέτος, πρέπει να έχουμε και αντάξια διαιτησία.

Πηγή: cyprusbasket.net
Η διαιτητική βελτίωση των Κύπριων διαιτητών... (τους στηρίζουμε αλλά...) Reviewed by THE REFEREES on 3:35 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.