Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τι έκανε εντύπωση στον Φούφη η εμπειρία του από την Πρίστινα και τον τελικό της Βαλκανικής λίγκας

Ο διεθνής Θεσσαλονικιός διαιτητής επιπέδου Ευρωλίγκα Γιάννης Φούφης είχε την τιμή να σφυρίξει για τρίτη φορά σε τελικό Final Four της Βαλκανικής Λίγκας. «Αποτελεί αναγνώριση»...
τόνισε μεταξύ άλλων στο Sport24.gr μετά την επιστροφή του από την Πρίστινα.
Την τιμή να σφυρίξει για τρίτη φορά σε τελικό Final Four, από τα έξι συνολικά που έχουνε διεξαχθεί, της Βαλκανικής Λίγκας είχε ο διεθνής Θεσσαλονικιός διαιτητής επιπέδου Ευρωλίγκα Γιάννης Φούφης.
Το Final Four διεξήχθη το προηγούμενο τριήμερο στην πόλη Πρίστινα του Κόσοβο όπου μεταξύ άλλων το παρών έδωσε και ένας ακόμη Έλληνας διεθνής διαιτητής και μάλιστα και στον χθεσινό τελικό. Ο Γιώργος Τανατζής ενώ στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο κομισάριος ήταν ένας ακόμη δικός μας. Ο Νίκος Ζαβλανός.
Για την ιστορία Φούφης και Ζαβλανός σφύριξαν τον τελικό του 6ου Final Four της Βαλκανικής Λίγκας μεταξύ της Ισραηλινής Γκαλίλ Γκιλμπόα, της οποίας προπονητής είναι ο άλλοτε τεχνικός του Άρη Σαρόν Ντρούκερ, και της Βουλγάρικης Λέφσκι Σόφιας της οποίας προπονητής της είναι ο Κονσταντίν Παπάζοφ.
Κι όσο για τον τρίτο διαιτητή ήταν ένας ακόμη επιπέδου Ευρωλίγκα. Ο Μαυροβούνιος Ράντομιρ Βοϊνοβιτς. Συνολικά δε στο 6ο Final Four της Βαλκανικής Λίγκας συμμετείχανε δύο ακόμη διαιτητές επιπέδου Ευρωλίγκα. Ο επίσης Μαυροβούνιος Ιγκόρ Ντραγκόγιεβιτς και ο Σκοπιανός Σάσα Μιλόγιεβιτς ενώ όσον αφορά τον νικητή της φετινής διοργάνωσης ήταν η Λέφσκι Σόφιας που επικράτησε στον τελικό της Γκαλίλ Γκιλμπόα με 75-69 (Τσάλμερς 17-Τζάκσον 17).
Ο Φούφης εκτός από τον χθεσινό τελικό του 6ου Final Four της Βαλκανικής Λίγκας έχει σφυρίξει ακόμη σε αυτόν του 1ου Final Four μαζί με τους Λάζαρο Βορεάδη και Γιώργο Τανατζή αλλά και στο περσινό που ήταν το 5ο Final Four της ιστορίας. Σε μία χρονιά μάλιστα όπου ήταν και η μοναδική που χαρακτηρίστηκε από συμμετοχή ελληνικής ομάδας αφού το παρών έδωσε η Καβάλα. Μάλιστα το φετινό Final Four μεταδόθηκε και στις ΗΠΑ μέσω του Ισραηλινού τηλεοπτικού προγράμματος Κανάλι 5.
Πως όμως αντιμετώπισε ο Θεσσαλονικιός διαιτητής την παρουσία του για τρίτη φορά σε τελικό Final Four της Βαλκανικής Λίγκας; «Αποτελεί μία μεγάλη τιμή για μένα και ευχαριστώ όλους τους υπεύθυνους της διοργάνωσης για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουνε στο πρόσωπό μου», ήταν το πρώτο του σχόλιο στο Sport24.gr και πρόσθεσε: "Αποτελεί ακόμη και μία αναγνώριση της πορείας μου στον χώρο αλλά σίγουρα και ένα ακόμη στοιχείο για το βιογραφικό της διαιτητικής μου καριέρας δίνοντας το παρών και στα έξι χρόνια της ύπαρξης της Βαλκανικής Λίγκας".
Αναφερόμενος δε για το πώς το έζησε υποστήριξε: "Ήταν για ακόμη μία φορά πολύ καλά οργανωμένο. Οι ιθύνοντες της Πρίστινα φρόντισαν να καταβάλλουνε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουνε στην έδρα της ομάδας τους το Final Four. Μάλιστα στον ημιτελικά παρά την ήττα της ομάδας τους δεν έγινε το παραμικρό παρουσία 4.000 φιλάθλων της ομάδας τους".
Κι όσο για το τι του έκανε εντύπωση; Ο Γιάννης Φούφης χωρίς δεύτερη σκέψη είπε: "Το γεγονός ότι διαιτητές από τα Βαλκάνια θέλουνε να μάθουνε ελληνικά και ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι οι φίλαθλοι της Πρίστινα έχουνε αξιοποιήσει για σύνθημά τους ένα τραγούδι της Χαρούλα Αλεξίου. Κι επίσης ότι οι διοργανωτές ανέθεσαν στην Νο1 καλλιτέχνη από το Κόσοβο να ερμηνεύσει το τραγούδι της διοργάνωσης".
Η παρουσία του διεθνή Θεσσαλονικιού διαιτητή στον τελικό του 6ου Final Four της Βαλκανικής Λίγκας αποτέλεσε μία επιβράβευση της φετινής του ευρωπαϊκής παρουσίας και απομένει να φανεί αν η μοίρα του επιφυλάσσει να βρεθεί στον τελικό του Eurocup ή στο Final Four της Ευρωλίγκα. Κι όσο για εντός συνόρων είναι βέβαιο πως θα είναι από τους πρωταγωνιστές των πλέι οφ.
Διαβάστε sport24.gr το πλήρες κείμενο 
Τι έκανε εντύπωση στον Φούφη η εμπειρία του από την Πρίστινα και τον τελικό της Βαλκανικής λίγκας Reviewed by THE REFEREES on 6:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.