Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες των γηπέδων;

Οι κριτές δεν κάθονται στην γραμματεία και βοηθούν σημαντικά στην διεξαγωγή μίας αναμέτρησης για τα χρήματα. Τους ενοχλεί η έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό τους και η αδικία… Και η αδικία είναι δεδομένη...
Αξίζει να διαβάσετε το σημερινό άρθρο του onsports, που γράφει τα πράγματα με το όνομά τους...
Το θέμα που προέκυψε με τους κριτές των αγώνων μπάσκετ και το εργόσημο είναι πολύ σημαντικό. Το Onsports φέρνει στο φως άγνωστα στοιχεία για τους αφανείς ήρωες των γηπέδων καλαθοσφαίρισης. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα διεξαχθούν κανονικά αγώνες για την BasketLeagueτο τριήμερο 17-18-19/10. Αιτία η απειλή των κριτών για απεργία, καθώς ο ΕΣΑΚΕ δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους, παρά το γεγονός ότι η ΕΟΚ έχει πάρει ξεκάθαρα το μέρος των ανθρώπων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να διεξαχθεί οποιοσδήποτε αγώνας μπάσκετ.
Άλλωστε με βάση τον κανονισμό διαιτησίας αλλά και τους κανονισμούς της FIBA, δεν γίνεται να ξεκινήσει μία αναμέτρηση μπάσκετ, αν δεν υπάρχουν τρεις διαιτητές και τέσσερις κριτές.
Παράλληλα, είναι αρκετές οι περιπτώσεις στις οποίες οι διαιτητές ενός αγώνα ζητούν την γνώμη των ανθρώπων της γραμματείας οι οποίοι βλέπουν απ’ έξω το παιχνίδι κι έχουν πιο καθαρή ματιά, με τις αποφάσεις τους να είναι στην πλειονότητά τους ορθές.

Οι πενιχρές αμοιβές
Δεν είναι πολύ διάσημη η θέση ενός κριτή σ’ έναν αγώνα μπάσκετ. Ωστόσο οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι ενός παιχνιδιού, χρειάζεται να έχουν μεράκι και διάθεση να… τρέξουν και μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς να παίρνουν αρκετά χρήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας κριτής στο τοπικό πρωτάθλημα πληρώνεται για έναν αγώνα τοπικού πρωταθλήματος –στον οποίο ίσως χρειαστεί να μετακινηθεί ακόμα και 50χλμ από τον τόπο κατοικίας του, οκτώ (8) ευρώ!
Στην Α1 η αμοιβή είναι δέκα φορές μεγαλύτερη (80 ευρώ). Πρόκειται για ένα ποσό που θεωρείται αστείο, καθώς στην κορυφαία κατηγορία οι κριτές του νομού Αττικής δεν παίζουν περισσότερα από δέκα παιχνίδια σε ολόκληρη την διάρκεια της σεζόν.
Πάντως αυτό που ενοχλεί τους κριτές αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι τα χρήματα. Άλλωστε δεν κάθονται στην γραμματεία και βοηθούν σημαντικά στην διεξαγωγή μίας αναμέτρησης για τα χρήματα. Τους ενοχλεί η έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό τους και η αδικία…
Ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες των γηπέδων; Reviewed by THE REFEREES on 10:21 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.