Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Οι διαιτητικές διαταγές προς άπαντες γκρίζους!!! (τι πρέπει να γνωρίζετε για να μην καείτε στο χυλό...)

Οι διαιτητικές διαταγές ήρθαν και αφορούν όλους τους ρέφερις. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή για να τις εμπεδώσετε, διότι είναι σημαντικές και δεν πρέπει να γίνει λάθος. Αναφερόμαστε για να γνωρίζετε στις...
αλλαγές της ΦΙΜΠΑ.

Σε ότι αφορά το πρώτο κομμάτι, η FIBA επέλεξε να ακολουθήσει τον επίσημο κανονισμό του ΝΒΑ, που ήταν πιο ελαστικός από αυτά που ίσχυαν μέχρι πρότινος στα ευρωπαϊκά παρκέ. Πλέον, οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα του ενός παραπάνω μικρού βήματος που επιτρέπεται στη κορυφαία λίγκα του κόσμου, με το νέο κανονισμό της FIBA να αναφέρει χαρακτηριστικά:

-Ενώ ο παίκτης κινείται, αν πιάσει την μπάλα έχοντας το ένα πόδι στο παρκε και ολοκληρώσει την κίνηση πατώντας στο έδαφος και το άλλο πόδι, τότε αυτό δεν θεωρείται πλέον ως πρώτο βήμα. Το πόδι που πατά δεύτερο θεωρείται το «πίβοτ» και από ξεκινά η αρίθμηση των βημάτων.

Στο κομμάτι των αντιαθλητικών φάουλ, η FIBA υιοθετεί μία πιο αυστηρή λογική, στο πλαίσιο της καλύτερης εξέλιξης και διακύμανσης του παιχνιδιού. Πλέον, ο παίκτης που δεν θα έχει φανερή πρόθεση να σταματήσει την μπάλα θα τιμωρείται με αντιαθλητικό φάουλ, με τον συγκεκριμένο κανονισμό να μοιάζει σε αυτό που εφάρμοσε στην αρχή της περσινής σεζόν και η Euroleague.

Αναλυτικά:

Πότε υπάρχει αντιαθλητικό φάουλ;

-Σε συνεχόμενη, σκληρή επαφή σε προσπάθειά του να ανακόψει την μπάλα ή τον αντίπαλο
-Σε επαφή από τον αμυντικό χωρίς φανερή πρόθεση να ανακόψει την μπάλα, στο πνεύμα και την λογική των κανόνων που προκύπτουν από την αχρείαστη επαφή ώστε να σταματήσει ο αιφνιδιασμός ή την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Αυτό ισχύει μέχρι ο επιθετικός να ξεκινήσει το σουτ.
Σε συνάρτηση με τον προηγούμενο κανονισμό, η FIBA θα εφαρμόσει μία νέα οδηγία σχετικά με τις ποινές των παικτών που κάνουν αντιαθλητικά φάουλ ή «σφυρίζονται» με τεχνικές ποινές.

Μέχρι πρότινος, οι διαιτητές απέβαλαν τον παίκτη που θα μετρούσε δύο αντιαθλητικά φάουλ ή δύο τεχνικές ποινές στο ίδιο παιχνίδι. Πλέον, αυτό αλλάζει και η FIBA καθιερώνει την ποινή της αποβολής στο ένα αντιαθλητικό και στην μία τεχνική ποινή. Όταν ξεπεραστεί αυτό το όριο, ο παίκτης που τιμωρείται θα αποχωρεί από το παιχνίδι.

Εκτός των παραπάνω αλλαγών, η FIBA τροποποίησε αρκετούς κανονισμούς μικρότερης σημασίας, όπως η αύξηση των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται στον πάγκο μίας ομάδας και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά μίας αναμέτρησης. Ωστόσο, οι τρεις αλλαγές που αφορούν τα βήματα, τον καταλογισμό των αντιαθλητικών φάουλ και τις ποινές θεωρούνται επαναστατικές και είναι ικανές να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα των αναμετρήσεων της νέας σεζόν.
Οι διαιτητικές διαταγές προς άπαντες γκρίζους!!! (τι πρέπει να γνωρίζετε για να μην καείτε στο χυλό...) Reviewed by THE REFEREES on 10:15 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.