Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο "γαλαζοαίματος" πρίγκιπας Αλβέρτος δίπλα στην αριστερή κυβέρνηση!!! (γιατί το Μονακό δεν έχει βασιλιά;)

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ταξίδεψε στην Ελλάδα για τον τελικό του Basketball Champions League και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τον υποδέχθηκε στο ΟΑΚΑ!!!

Η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Δανία και αρκετές ακόμη χώρες έχουν βασιλιάδες και βασίλισσες, Βασιλευομένη Δημοκρατία.

Στο Μονακό, ωστόσο, αν και έχουν Συνταγματική Μοναρχία, με τον βασιλιά να μην έχει καθόλου συμβολικό ρόλο και να διαθέτει αρκετές πολιτικές αρμοδιότητες, δεν έχουν βασιλιά.

Έχουν πρίγκιπες και πριγκίπισσες.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος είναι ο επίσημος αρχηγός του κράτους και κατέχει νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία.

Μπορεί να έχει περισσότερες ευθύνες από έναν μέσο μονάρχη, μπορεί να είναι απόγονος της παλαιότερης δυναστείας της Ευρώπης (μετρά 700 χρόνια), ωστόσο δεν έχει τον «τίτλο των τίτλων»: αυτόν του «βασιλιά».

Και αυτό κρατά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τον προπάππου και την προγιαγιά του και έφτασε μέχρι τον πατέρα του Ρενιέ και τη μητέρα του Γκρέις Κέλι που δεν ήταν ποτέ βασιλιάδες αλλά πρίγκιπες.

Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό;

Σύμφωνα με τη Vogue, αν ανατρέξουμε στην ιστορία του Μονακό, θα δούμε πως αυτό το μικροσκοπικό έθνος για προστασία ενωνόταν με άλλες ισχυρές χώρες που είχαν ισχυρούς κυβερνήτες. Ετσι, το Μονακό ονόμασε τους δικούς του επικεφαλής πρίγκιπες και πριγκίπισσες και το πριγκιπάτο του στέκει στην Κυανή Ακτή.

Πηγή: iefimerida
Ο "γαλαζοαίματος" πρίγκιπας Αλβέρτος δίπλα στην αριστερή κυβέρνηση!!! (γιατί το Μονακό δεν έχει βασιλιά;) Reviewed by THE REFEREES on 8:16 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.