Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η παγίδα του εργόσημου που έριξε ορισμένους συνδέσμους!!! (η σωστή αντιμετώπιση του καυτού θέματος)

Το εργόσημο δεν είναι ένα σημερινό θέμα. Προϋπήρχε και μάλιστα, στον προεδρικό θώκο καθόταν τότε ο Ηλίας Καφφές, καθόντουσαν όλοι όσοι προσπαθούν ν' αποσταθεροποιήσουν τη σημερινή διοίκηση.


  • Όταν ο τότε πρόεδρος διατύπωνε την άποψή του στους υφυπουργούς Αθλητισμού, Ανδριανό, Κοντονή, ότι άπαντες οι διαιτητές πρέπει να φορολογούνται μέχρι το τελευταίο ευρώ! 
  • Όταν ο τότε πρόεδρος έβαζε προσχώματα στην ΕΟΚ και τους κριτές στο θέμα του εργόσημου.
  • Όταν ο τότε πρόεδρος συμβούλευε συλλόγους να μην πληρώνουν παρατηρητές, κομισάριους και κριτές, αν δεν έκοβαν εργόσημο. 
    Από τότε έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν "άνοιξε μύτη", όμως, ήρθε η στιγμή που οι τότε αποφάσεις θα ψηφιζόντουσαν. Η καθυστέρηση έληξε και το κράτος ζητάει χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του.

    Από τη μία τσέπη θα τα δώσει στις επαγγελματικές λίγκες (μπάσκετ, ποδόσφαιρο), εν είδει παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και από την άλλη τσέπη θα μπαίνουν από τις ομάδες και τους διαιτητές, παρατηρητές, κομισάριους και κριτές εν είδει εργοσήμου.
    Από την μία τσέπη θα τα δώσει εν είδει επιχορήγησης στις ομοσπονδίες και από την άλλη τσέπη θα μπαίνουν από τις ερασιτεχνικές ομάδες και τους διαιτητές.

    Η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη από την πολιτεία και κατ' επέκταση από τις έξωθεν δυνάμεις, έχοντας ως δικαιολογία τη διακίνηση του μαύρου χρήματος στον αθλητισμό. 
«Εθνικό σπορ» των Ελλήνων χαρακτήρισε σήμερα τη φοροδιαφυγή ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αποκτήσουν την συνείδηση ότι θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους (protothema).


Άρα, 100 γου σου να κάνει η ΟΔΚΕ, "ρολά" να κατεβάσουν τα σωματεία, απεργία να κάνουν οι διαιτητές, το σίγουρο είναι ότι η απόφαση δεν αλλάζει.

Όσοι λαμβάνουν χρήματα, πλην των αποζημιώσεων μετακίνησης, φορολογούνται κανονικά και εμπίπτουν στο καθεστώς της εργοδοτικής εισφοράς.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι για να μην τρώτε παραμύθι από όλους όσοι έχουν συμφέρον να αποπροσανατολίσουν αλλά και να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα του μπάσκετ, η ΕΟΚ - και μόνο αυτή - πρέπει:


  • Να βγάλει από το καθεστώς ΕΦΚΑ όλους όσοι εμπλέκονται στα τοπικά πρωταθλήματα, όπου βεβαίως λαμβάνουν μόνο οδοιπορικά.
  • Να αυξήσει τα χρήματα των μετακινήσεων και να μειώσει  αυτά που λαμβάνονται για το παιχνίδι στη Β' και τη Γ' κατηγορία.
  • Να πράξει το ίδιο και στην Α2 κι αν δεν μπορέσει, να επαναφέρει τα χρήματα που λαμβάνουν οι διαιτητές στα 120 ευρώ (από 80 που είναι τώρα). Η μείωση είχε συμβεί, προκειμένου να μην φορολογούνται τα έσοδα.
  • Να πληρώνει αυτή και ο ΕΣΑΚΕ όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να παρακρατείται μόλις το 1/3 της εισφοράς και όχι σχεδόν το 27%, υπό το καθεστώς του ελεύθερου επαγγελματία.


    Για να ολοκληρώσουμε, κάποιοι σύνδεσμοι βιάστηκαν να σπεύσουν να ζητήσουν άμεσα γου - σου, είτε από συμφέρον, είτε από αποσταθεροποίηση της ΟΔΚΕ, είτε επειδή παρασύρθηκαν από μέλη.


    Στις 2 Σεπτεμβρίου, το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζει κανείς για το τι ισχύει για το εργόσημο και κυρίως, να μην έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι από το υπουργείο Οικονομικών...
Η παγίδα του εργόσημου που έριξε ορισμένους συνδέσμους!!! (η σωστή αντιμετώπιση του καυτού θέματος) Reviewed by THE REFEREES on 12:58 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.