Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο Πρώην: Η διαφορά ενός διαιτητή με έναν καλό διαιτητή Νο.1!!! (αξίζει να το διαβάσετε)

Βρέθηκα το Σαββατοκύριακο σε έναν αγώνα εθνικών κατηγοριών και για ακόμα μία φορά παρατήρησα κάτι που δυστυχώς δεν τονίζεται στους διαιτητές και το οποίο κατά την γνώμη είναι αν όχι το σημαντικότερο στοιχείο μιας επιτυχημένης διαιτησίας ίσως ένα από τα 2-3 κύρια στοιχεία αυτής.


Είναι το χαρακτηριστικό που κάνει (δικαίως) ομάδες και φιλάθλους να ξεσηκώνονται και εύλογα να έχουν απορίες για την πρακτική μας. 

Πιο συγκεκριμένα, πολύ κοντινά χρονικά, δόθηκε υπέρ της μίας ομάδας σε μια δύσκολη ομολογουμένως φάση ένα αυστηρό αντιαθλητικό, το οποίο η ομάδα που το χρεώθηκε το αντιμετώπισε χωρίς ιδιαίτερες διαμαρτυρίες.

Στο ίδιο λεπτό του αγώνα σε μία αντίστοιχη φάση, με αντίστροφη κατάσταση επιτιθέμενης & αμυνόμενης ομάδας, σε μια πιο ξεκάθαρη φάση οι διαιτητές δεν χρέωσαν αντιαθλητικό σφάλμα, ξεσηκώνοντας αυτή την φορά φιλάθλους, προπονητές, παίκτες κλπ.

Στην συνέχεια λόγω της έντασης, οι διαιτητές χάσανε τον έλεγχο του αγώνα, ανεχόμενοι ανάρμοστες συμπεριφορές από την εξέδρα, καθώς ιδιαίτερη αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε και τα σφυρίγματά τους από αυτό το σημείο και μετά ήταν αλλοπρόσαλλά προσπαθώντας να «ικανοποιήσουν» πότε την μία και πότε την άλλη ομάδα χωρίς συνέπεια στα κριτήρια τους.

Όλοι ανεξαιρέτως οι διαιτητές πρέπει να κατανοήσουμε, ότι σε ένα άθλημα όπως το μπάσκετ στο οποίο υπεισέρχεται σε μεγάλο βαθμό η κρίση του διαιτητή προκειμένου να αξιολογήσει μία παράβαση, είναι απολύτως κρίσιμο στον ίδιο αγώνα να έχουμε τα ίδια κριτήρια και για τις δύο ομάδες. 

Σε διαφορετική περίπτωση μια διαιτησία με την οποία δεν ασχολείται κανείς (όπως στο παράδειγμα μου) μετατρέπεται σε μία διαιτησία πρωταγωνίστρια, δημιουργώντας ερωτηματικά για την ύπαρξη διαφορετικών κριτηρίων, αλλοιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του παιχνιδιού.

Και ένας καλός διαιτητής σίγουρα είναι κρίσιμο να έχει την οξυδέρκεια να εφαρμόζει τα ίδια κριτήρια σε έναν αγώνα αλλιώς δεν είναι σε θέση να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο βρίσκεται στο γήπεδο.

Με διαιτητικούς χαιρετισμούς

Ο Πρώην
Ο Πρώην: Η διαφορά ενός διαιτητή με έναν καλό διαιτητή Νο.1!!! (αξίζει να το διαβάσετε) Reviewed by THE REFEREES on 8:52 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.