Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο πολιτισμός της κατάχρησης ενός διαιτητή!!! (ένα συγκλονιστικό βίντεο από νεαρό ρέφερι του μπάσκετ...)

Υπάρχουν ορισμένα θέματα που κάνουν ...τζιζ, που δεν τα αγγίζουμε αν και θα έπρεπε. Ας πούμε, οι καταχρήσεις ενός διαιτητή στους αγώνες...

Ο Zach Altman είναι προπτυχιακός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Σαν Αντόνιο, έχοντας ειδίκευση στην κινησιολογία. Το παιδικό νοσοκομείο που κάνει την πρακτική του βοηθάει στην ταχεία αποκατάσταση των παιδιών και των εφήβων που ασχολούνται με τον αθλητισμό κι άλλα είδη σωματικής άσκησης.

Η παιδική του ηλικία περιστρέφεται γύρω από τα συνεχή ταξίδια καθώς όπως ανέφερε έχει επισκεφθεί τις πενήντα πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης αλλά και της Αλάσκας. Πέρσι τέτοιον καιρό χρησιμοποίησε τα χρήματα που έλαβε από την πρακτική του, ώστε να βρεθεί στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη και το Χονγκ Κονγκ, ενώ φέτος έκλεισε ταξίδι στην Ανταρκτική!

Εργάστηκε και στην μη κερδοσκοπική "Make-A-Wish North Texas" και ξεκίνησε μια σχολική εκστρατεία συγκεντρώνοντας 10.000 δολάρια, τα οποία και στάλθηκαν σε ένα νεαρό αγόρι στο Disney World, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, έτρεξε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης εξ ονόματος του Make-A-Wish.

Ο 19χρονος μόλις διαιτητής έθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο TEDxSanAntonio σημαντικά ζητήματα και ανέφερε τις εμπειρίες του αναφορικά με τη σχέση προπονητών, γονέων και διαιτητών, έχοντας ως στόχο να εξασφαλιστεί ένα υγιές μέλλον για τα αθλήματα των νέων. Ξεκίνησε πρώτα να θίξει θέματα για γονείς και προπονητές και στη συνέχεια για τους ίδιους τους συναδέλφους του.

Τι είπε μεταξύ άλλων ο ρέφερι:



  • Οι κόουτς και αθλητές δεν συμπεριφέρονται σωστά και οι διαιτητές φοβούνται για την σωματική ακεραιότητά τους.
  • Ενας προπονητής του μίλησε άσχημα όταν σφύριζε και έπαιρνε τηλέφωνα φορείς, αλλά όλοι του έλεγαν ότι δεν είναι υπεύθυνοι. "Δεν είναι δουλειά μας η αντιαθλητική συμπεριφορά", του έλεγαν και ο ίδιος αναρωτήθηκε: "Τελικά ποιανού είναι;"
  • Είμαστε εκεί ώστε να δίνουμε παραδείγματα και ότι δε μετράει η εξουσία. 
  • Υπάρχουν ρέφερις καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής: Από τους γονείς και τους δασκάλους μέχρι και το αφεντικό. 
  • Οι αξίες των παιδιών που μαθαίνουν στον αθλητισμό θα τους βοηθήσουν και στις μετέπειτα σχέσεις (εργασιακό περιβάλλον αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής). 
  • "Το μπάσκετ είναι ένα γρήγορο και εθιστικό άθλημα και μην με παρεξηγήσετε, δεν ζητάω από τους γονείς να σταματήσουν να βοηθούν, να εμψυχώνουν τα παιδιά τους και οι προπονητές και παίκτες να μην είναι παθιασμένοι. Όπως λέω ότι οι διαιτητές δεν είναι τέλειοι. Ούτως ή άλλως είμαι ένας απ' αυτούς...", είπε.
  • "Εμείς δεν κάνουμε τα ίδια λάθη δύο... αλλά πέντε - έξι φορές!!!", ανέφερε.
  • Δεν υπάρχουν οργανισμοί και προγράμματα να θεραπεύσουν την αντιαθλητική συμπεριφορά και τη βία, γι'αυτό πρέπει όλοι να αλλάξουν την κουλτούρα των αθλητών στα πρώιμα στάδια. 
  • Όλοι μαζί, όσοι συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι, πρέπει να αρχίσουν να σέβονται τους διαιτητές, με στόχο να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον.
Δείτε το video...


Ο πολιτισμός της κατάχρησης ενός διαιτητή!!! (ένα συγκλονιστικό βίντεο από νεαρό ρέφερι του μπάσκετ...) Reviewed by THE REFEREES on 7:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.