Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου και του έργου της ΟΔΚΕ!!! (τι προβλέπει ο νόμος...)

Προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης της ομοσπονδίας διαιτητών (ΟΔΚΕ) επιχειρήθηκε από παράγοντες του επαγγελματικού μπάσκετ, προκειμένου να μας πείσουν ότι οι διαιτητές δεν έχουν τη δυνατότητα να απέχουν από κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Στην προσπάθεια αυτή μας είπαν ότι η ΟΔΚΕ δεν έχει καν νομική υπόσταση και ουσιαστικά πρόκειται για διακοσμητικό στοιχείο. 

Ανατρέχοντας, βεβαίως, στον αθλητικό νόμο και στο άρθρο 68 διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο έχει νομική υπόσταση, αλλά και εμφανίζονται οι υποχρεώσεις που έχει έναντι της ΚΕΔ και της ΕΟΚ.

Το ανώτατο όργανο θεσμών, για να γνωρίζετε, είναι η γενική συνέλευση. Εφόσον υπάρχει θεσμική απόφαση οφείλουν όλοι οι σύνδεσμοι να συνταχθούν. Από την άλλη, βάση του αθλητικού νόμου η ΟΔΚΕ συντάσσει τους πίνακες διαιτητών. Άρα είναι ξεκάθαρο ότι η απόκλιση από τις θεσμικές αποφάσεις χαρακτηρίζεται ως πειθαρχικό παράπτωμα. Τέτοια παραπτώματα επισύρουν άρση της δήλωσης ενεργείας ως και διαγραφή του ελεγχόμενου διαιτητή...

Αλλά μόνο η ομοσπονδία του αθλήματος μπορεί να ζητήσει και μόνο από την ΦΙΜΠΑ ενίσχυση διαιτητών. Δεν μπορεί οιονδήποτε άλλος, ούτε σωματεία, ούτε ενώσεις, να το πράξει παρά μόνο η ΕΟΚ. Κι αν το ζητήσει η ομοσπονδία υποχρεωτικά οι διαιτητές πρέπει να είναι από την ίδια ήπειρο και θα πρέπει να αιτιολογήσει τον λόγο.

Η ΟΔΚΕ λοιπόν, ως συνδικαλιστικό όργανο έχει δικαίωμα να αποφασίζει την αποχή από τους αγώνες.

Αυτά για τα τυπικά...
Προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου και του έργου της ΟΔΚΕ!!! (τι προβλέπει ο νόμος...) Reviewed by THE REFEREES on 6:59 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.