Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Πως γίνεται ένας διαιτητής να μην σφυρίζει εξόφθαλμη παράβαση; (Έλληνας διεθνής διαιτητής απαντά...)

Είναι δυνατό ένας διαιτητής να μην σφυρίξει μια εξόφθαλμη παράβαση; Κι όμως είναι...
Ο λόγος οφείλεται, σύμφωνα με τον Σπύρο Γκόντα στο ότι "μπορεί να μην είσαι συγκεντρωμένος. Να θεωρείς ότι πρέπει να αφήσεις το ματς να εξελιχθεί, να έχει προηγηθεί κάτι άλλο που δεν σφύριξες και να μη σφυρίζεις το επόμενο".

-Συμβιβασμός λαθών, δηλαδή;

"Δεν είναι σωστό, αλλά γίνεται. Περνάνε χίλια πράγματα από το μυαλό σου εκείνη την ώρα. Είμαι της άποψης, πάντως, ότι στα τελευταία 2 λεπτά δεν πρέπει να σκέφτεσαι τίποτε περισσότερο από το να δίνεις ό,τι βλέπεις".

- Σου έχει συμβεί να σφυρίξεις λάθος και να το καταλάβεις αμέσως;

"Ναι. Το χειρότερο είναι να νομίζεις ότι έχεις δώσει ένα σωστό σφύριγμα, αλλά το βίντεο να δείχνει άλλα. Γίνεσαι ρόμπα. Φυσικά και δεν είναι εύκολη η διαιτησία στο μπάσκετ. Βλέπεις, ας πούμε, να κατεβάζει ένας το χέρι του πολύ δυνατά. Λες, φάουλ. Βλέπεις το βίντεο και αποδεικνύεται ότι έχει βρει μόνο μπάλα. Λέγεται ότι σε κάθε ματς υπάρχουν 160-180 σφυρίγματα. Αν υπάρχουν πάνω από 10 λάθη, η διαιτησία έχει πρόβλημα. Και φυσικά, όχι στο τελευταίο δίλεπτο".

Πηγή: Contra.gr
Πως γίνεται ένας διαιτητής να μην σφυρίζει εξόφθαλμη παράβαση; (Έλληνας διεθνής διαιτητής απαντά...) Reviewed by THE REFEREES on 5:13 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.