Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ερώτημα κρίσεως: Ο καλός διαιτητής είναι αλάνθαστος; (Έλληνας πρώην διεθνής ρέφερι απαντά...)

Η μηχανική στη διαιτησία είναι το εργαλείο που βοηθάει τον καθένα χωριστά να βρει τον χώρο του και να εποπτεύσει εκεί που πρέπει. Αυτό ανέφερε ο...
Νίκος Πιτσίλκας και απάντησε στις ερωτήσεις:

- Ποιος είναι κατά τη γνώμη σου ο καλός διαιτητής;

"Αυτός, που σφυρίζει με βάση το γράμμα αλλά και το πνεύμα του νόμου. Αν παίρναμε υπόψη μόνο τους κανονισμούς, θα έπρεπε να σφυρίζουμε σε κάθε παιχνίδι 300 φάουλ. Η γνώμη και η συμβουλή μου είναι να δίνονται οι παραβάσεις εκείνες που συνιστούν πλεονέκτημα στον έναν και μειονέκτημα στον άλλον. Αν το παιχνίδι δεν επηρεάζεται, μπορείς να το συνεχίσεις. Ένα καλό ματς, μπορεί να καταστραφεί με συνεχόμενες διακοπές”.


- Είναι αλάνθαστος ο καλός διαιτητής;

"Όχι. Θα κάνει λάθη, γιατί είναι η φύση του παιχνιδιού τέτοια. Αν όμως, ξεκαθαρίσει από την αρχή στους διαγωνιζόμενους τις προθέσεις του, αν δείξει ότι μοιράζει ισομερώς τα λάθη του, τότε έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι δυο ομάδες πώς θα παίξουν. Αν στην αρχή, ας πούμε, αφήνεις τις επαφές και μετά σφυρίζεις το παραμικρό, δεν έχεις κάνει κάτι σωστά. Ο διαιτητής θα πρέπει να ελέγχει τα πάντα. Και τη συμπεριφορά των προπονητών και των παικτών. Δεν πρέπει να είναι δικτάτορας, αλλά με διπλωματικό τρόπο και καλή προαίρεση να εξηγεί τι ισχύει. Αν βεβαίως του πάνε κόντρα, έχει τον τρόπο να επιβληθεί".

- Και πώς γίνεται καλύτερος;

"Υπάρχουν 3 βασικά πράγματα. Πρώτον: Να μελετήσει τους κανονισμούς, ώστε να γνωρίζει καλά τι δίνει και για ποιον λόγο. Πρόσεξε: μελέτη, όχι απλό διάβασμα. Δεύτερον: Να παρακολουθεί ματς με τους συναδέλφους του στο υψηλότερο επίπεδο. Παίρνει εικόνες και προετοιμάζεται. Και τρίτον: Να βλέπει τα δικά του βίντεο, αναλύοντας τα λάθη του και κυρίως να μην τα... επαναλαμβάνει. Ο καλός διαιτητής εν κατακλείδι, είναι αυτός που δεν ξανακάνει το ίδιο σφάλμα στο επόμενο παιχνίδι".

- Κι αν το επαναλάβει;

"Εδώ έρχεται ο ρόλος του αξιολογητή. Του δικού μας, δηλαδή. Εμείς που παρακολουθούμε την απόδοσή τους, πρέπει να συζητάμε μαζί τους. Ο αξιολογητής είναι ταυτόχρονα και ψυχολόγος, γιατί πρέπει να μπει στην ψυχοσύνθεση του ρέφερι, να καταλάβει αν έχει πρόβλημα με κάποιον ή κάποιους μέσα στο γήπεδο. Θέλει πολύ βίντεο και περισσότερη κουβέντα. Δεν είναι εύκολη δουλειά...".

Πηγή: Contra.gr
Ερώτημα κρίσεως: Ο καλός διαιτητής είναι αλάνθαστος; (Έλληνας πρώην διεθνής ρέφερι απαντά...) Reviewed by THE REFEREES on 5:56 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.