Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η απάντηση των Γκρίζων Λύκων στον Σπύρο Γκόντα!!! (θα τον υπερασπιστούμε αρκεί...)

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Γκόντα, πρώην διαιτητή της ΦΙΜΠΑ, σε έγγραφο που έστειλε στα μέλη του συνδέσμου της Αθήνας, θα ήθελα να πω δύο - τρία πραγματάκια.

Αγαπητέ κ. Γκόντα,

Είναι δύσκολη η καλογερική ζωή, πολλώ δε μάλλον στο χώρο της διαιτησίας. Από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και αποσυρθήκατε από την ενεργό δράση λόγω ορίου ηλικίας, έχετε μείνει εκτός διαιτητικού κάδρου, εκτός αγώνων και βεβαίως, εκτός οικονομικών αποζημιώσεων. Αλλά και στην Ευρωλίγκα έχουν μειωθεί αισθητά τα παιχνίδια σας, καθώς δεν καταφέρατε να επιτύχετε στις αγωνιστικές εξετάσεις για λόγους που εσείς γνωρίζετε. Παράλληλα, στο σύνδεσμο της Αθήνας δεν καταφέρατε να βγάλετε "κυβέρνηση", γι' αυτό και θέσατε την παραίτησή σας αντί ως "στρατιώτης" να παραμείνετε, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους σας στήριξαν και σας υποστήριξαν.

Αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, πλήρως και τον εκνευρισμό και τη σύγχυση, διότι είχατε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να είστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είτε διαιτητικά, είτε παραγοντικά. Όλα κάποια στιγμή τελειώνουν και όλοι μας πρέπει να έχουμε το κουράγιο να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Να βλέπουμε κατάφατσα τη νέα πραγματικότητα. 

Συνάδελφοί σας έχουν επιλέξει συνειδητά, ακόμα κι αν αισθάνθηκαν αδικημένοι, στεναχωρημένοι και εκνευρισμένοι, να αποχωρήσουν με "ψηλά το κεφάλι" και χωρίς να δημιουργούν θόρυβο γύρω από το όνομά τους. Κυρίως, όμως, να μην χωρίζουν, να μην διχάζουν συναδέλφους.

Θέλετε παραδείγματα; Ο Νίκος Πιτσίλκας, ο Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο Παναγιώτης Μπακάλης, ο Λεωνίδας Σπυριδωνος, ο Βασίλης Αφεντουλίδης ακόμα και ο Λάζαρος Βορεάδης. Διαιτητές που μπορεί να είχαν τις πικρίες τους, αλλά πήραν μια και μόνο απόφαση: Να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στους συναδέλφους τους με τον "εμφύλιο" αλλά και να μην στραφούν ακόμα και δικαστικά εναντίον διαιτητών. Όπως είθισται να λέγεται (και) στο χώρο της διαιτησίας, ο χαρακτήρας του κάθε ρεφ φαίνεται μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Είναι δικαίωμα σας, όμως, να κάνετε οτιδήποτε επιθυμείτε, δίχως αμφιβολία. Οι Γκρίζοι Λύκοι θα υπερασπιστούν κάθε επιθυμία, αρκεί να μην στρέφεστε εναντίον άλλων διαιτητών. Αρκεί να μην δημιουργείτε τις συνθήκες νέου «εμφυλίου», κάτι που συνέβη και επί θητείας του Ηλία Καφφέ.

Οι Γκρίζοι Λύκοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα σας, αν το θυμάστε, να σφυρίξετε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Γκρίζοι Λύκοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα σας, αν το θυμάστε, να κατέλθετε στις εκλογές και να «κονταροχτυπηθείτε» με τους Βιδάλη, Σχινά. Να εκλεγείτε στο συμβούλιο του ΣΕΔΚΑ, όταν πολλοί δεν το ήθελαν και ν' αλλάξετε την επόμενη μέρα του συνδέσμου. Δυστυχώς, δεν το κάνατε, όπως περιμέναμε. Δικαίωμα σας και πάλι να θέσετε την παραίτησή σας. Αλλά ο καθένας κρίνεται από τις ενέργειες, τις αποφάσεις και τα λεγόμενα του. Κρίναμε τις αποφάσεις σας, ως οφείλαμε, δίχως προκαταλήψεις και εμπάθειες. Άλλωστε έχουν αποδείξει οι Γκρίζοι Λύκοι ότι δεν διαθέτουν τέτοια στοιχεία.  

Μου μεταφέρθηκε ότι θα προσφύγετε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφημίσεως στο πρόσωπό σας, επειδή τόλμησα να μεταφέρω ένα γεγονός: Ότι πιαστήκατε ...μαλλί με μαλλί στα socia media με τον Σχινά για μια ερώτηση, την οποία εσείς ως διεθνής και πρωτοκλασάτος διαιτητής δεν την γνωρίζατε. Ήσασταν αδιάβαστος, όπως παραδεχθήκατε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, διότι η επεξήγηση έγινε πριν από τέσσερις μήνες. Αν επιτρέπεται διεθνής διαιτητής να επικαλείται ότι ήταν αδιάβαστος και δεν μπόρεσε από τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι τα μέσα Απριλίου να διαβάσει τις επεξηγήσεις των κανονισμών, δεν θα το κρίνουμε εμείς. Οι της Ευρωλίγκας πρέπει να το κρίνουν αλλά και οι συνάδελφοι που ακούν καθημερινά από τα χείλη των αξιωματούχων της διαιτησίας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και της συνεχούς παρακολούθησης των κανονισμών.

Τα ερωτήματα είναι απλά: Αυτή είναι η επόμενη μέρα της διαιτησίας που ονειρεύεστε; Με ψυχροπολεμικές καταστάσεις, με δηλητηριώδεις ατάκες και με διχασμό; Αυτές είναι οι μηνιαίες συγκεντρώσεις που θέλετε να κάνετε; Με έντονες διαμάχες, απίστευτους διαλόγους κ.α.; Αν ναι, τότε καλά πράξατε και παραιτηθήκατε. Ο χώρος της διαιτησίας πρέπει να παραμείνει ενωμένος.  

Διάβασα σήμερα την επιστολή σας, η οποία αναφέρθηκε και στους Γκρίζους Λύκους: "Δεν θα ασχοληθώ σε αυτή την επιστολή με τους συγκεκριμένους. Έχουν αναλάβει μία αποστολή και θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα ψίχουλα που τους πετάνε…" Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία του διαλόγου με έναν άνθρωπο που έχει ως στόχο να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου συναδέλφους του και να εισπράξει χρήματα απ' αυτούς. Ουδείς διαιτητής το έχει πράξει άλλωστε, μέχρι σήμερα. Ουδείς έχει στραφεί με αγωγές εναντίον συναδέλφων του. 

Αναφορικά με την «αποστολή» και τα «ψίχουλα», όπως αναφέρετε, θα ήθελα να σας συμβουλέψω: Μην κρίνετε «εξ ιδίων τα αλλότρια». Δεν γίνονται όλα στη ζωή για το χρήμα και το προσωπικό συμφέρον. Δεν γίνονται όλα στη ζωή για το κέρδος. Κάθε κίνηση δεν εμπεριέχει σώνει και καλά ευρώ. Και εν τέλει, σε προκαλώ: Αν μου προσκομίσεις ένα τέτοιο αποδεικτικό στοιχείο, κλείνω αμέσως το blog και σου ζητάω ταπεινά συγνώμη.

Για να τελειώνουμε λοιπόν: Οι Γκρίζοι Λύκοι δεν θα φιμωθούν και δεν θα λογοκριθούν από κανέναν. Θα γράφουν πάντα αυτά που πιστεύουν και θα μεταφέρουν έγκυρα και έγκαιρα τα θέματα στο χώρο της διαιτησίας. Αυτό κάνουν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Το έχετε διαπιστώσει, άλλωστε, κατά το παρελθόν ουκ ολίγες φορές και θα το διαπιστώσετε και στο μέλλον. Όταν οι Γκρίζοι Λύκοι τάχθηκαν στο πλευρό σας και συντάχθηκαν με τις απόψεις σας δεν το έκαναν για να μοιραστούν τα χρήματα από την αγωγή σας, ούτε βέβαια για να κερδίσουν κάτι απ’ εσάς.  

Αν, παρ’ όλα αυτά, θεωρείτε απ’ εσάς το κείμενο ως επιλήψιμο, βαπτικό και καταδικαστέο, τότε προχωρήστε. Αν θεωρείτε ότι δεν «ξεκατινιαστήκατε», προχωρήστε. Αν, όμως, θέλετε να εισπράξετε χρήματα κι από εμάς, μάλλον, δεν θα καταφέρετε. Ουκ λάβεις παρά του μη έχοντος... 


Χαρ. Καραμανλής
Διαχειριστής των Γκρίζων Λύκων

Η απάντηση των Γκρίζων Λύκων στον Σπύρο Γκόντα!!! (θα τον υπερασπιστούμε αρκεί...) Reviewed by THE REFEREES on 3:54 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.