Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Άνθρωπος του Αθλητισμού αναλύει τα προβλήματα... ("δαγκωτό" στις εθνικές εκλογές!!!)

Είναι ένα πρόσωπο που γνωρίζει εκ των έσω τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Αναφερόμαστε...
στην Άννα Καραμανλή, την υποψήφια βουλευτή στο Νότιο Τομέα, που μιλάει στο NouPou για την σχέση της με την πολιτική και τα αγαπημένα της σημεία στα νότια προάστια.

Eίστε υποψήφια βουλευτής στoν Νότιο Τομέα. Γιατί να βάλει κάποιος δίπλα στο όνομα σας έναν σταυρό;

Είμαι ένας άνθρωπος που είναι κομμάτι της κοινωνίας και ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματά γιατί τα ζω και η ίδια. Είμαι μια υποψήφια που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικεί με μαχητικότητα εντός και εκτός Βουλής, προσπαθώντας να δώσει λύσεις. Είμαι ένα πολιτικό στέλεχος που υπηρετεί με συνέπεια και πάθος την Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τις αρχές της. Για όσους ψάχνουν μια υποψηφιότητα με κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά, πιστεύω ότι είμαι μια επιλογή που αξίζει την εμπιστοσύνη τους.

Γιατί αποφασίσατε να συνεχίστε να ασχολείστε με τα κοινά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; 

Έχοντας κάνει πρωταθλητισμό από πολύ νεαρή ηλικία, έχω μάθει να βάζω στόχους, αλλά και ότι τίποτα δεν σου χαρίζεται αν δεν δουλέψεις σκληρά και αν δεν δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Και αυτές οι αρχές με συνόδευσαν και στην επαγγελματική  μου καριέρα ως αθλητική δημοσιογράφος – σε ένα χώρο ανδροκρατούμενο. Αλλά και στην πολιτική μου καριέρα, σε ένα περιβάλλον πολύ ανταγωνιστικό. Έχω μάθει, λοιπόν, από μικρό παιδί να αγωνίζομαι και να μην εγκαταλείπω ποτέ την προσπάθεια. Η σχέση μου με την πολιτική προέκυψε από την επιθυμία μου να προσφέρω. Πρώτα στην αυτοδιοίκηση και έπειτα στην κεντρική πολιτική. Οι πολίτες με έχουν τιμήσει ήδη σε 2 εκλογικές αναμετρήσεις. Τη 2η φορά, μάλιστα, ήμουν η πρώτη γυναίκα βουλευτής στη Β΄Αθηνών. Αυτή τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με αυτούς τους ανθρώπους θέλω να τη δικαιώσω και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.



Τι είναι αυτό που θεωρείται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα / πρόκληση που αντιμετωπίζει η περιοχή και πως μπορείτε να βοηθήσετε προσωπικά στο να αντιμετωπιστεί;

Η μεγάλη πρόκληση για την περιοχή είναι να καταφέρει επιτέλους να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητές της. Δεν πρέπει να χαθούν άλλα χρόνια. Ακούμε συνεχώς για τις προοπτικές της περιοχής, αλλά επικρατεί στασιμότητα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να απογειωθεί και να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης, πάντα με το βλέμμα στον πολίτη.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κρυφή γωνιά στην περιοχή. Εκείνο το σημείο που έχει για εσάς μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία;

Την αγαπημένη μου κρυφή γωνιά δεν θα σας την αποκαλύψω. Το να παραμένει μυστική άλλωστε για τους πολλούς είναι κομμάτι της αξίας της και της γοητείας της. Τα νότια προάστια, όμως, είναι γεμάτα από σημεία μοναδικής ομορφιάς. Αυτό που απολαμβάνω προσωπικά είναι οι περίπατοι στο Φλοίσβο, δίπλα στη θάλασσα, αλλά και οι επισκέψεις στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Είναι κάτι που με ηρεμεί και με βοηθάει να ανασυντάξω δυνάμεις.

Πως θα περιγράφατε τα νότια σε ένα ξένο και που θα τον πηγαίνετε για να βιώσει την καλύτερη εκδοχή τους;

Τα νότια είναι ένας ευλογημένος τόπος. Όταν σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης έχεις πρόσβαση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο παραλίες και πληθώρα επιλογών ποιοτικής διασκέδασης, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Νομίζω ότι ο κάθε ξένος επισκέπτης θα απολάμβανε μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα, στις μαρίνες, στο πάρκο του Π. Φαλήρου. Και επειδή προέρχομαι από τον αθλητισμό θα ήθελα να τονίσω και τις επιλογές άθλησης. Από την ιστιοπλοΐα και τα θαλάσσια σπορ μέχρι τον Άγιο Κοσμά και το Γκολφ της Γλυφάδας.

Έχουμε βιώσει 10 χρόνια οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Υπάρχει φως στο τούνελ; Ποιες τονωτικές ενέσεις χρειάζεται να γίνουν προκειμένου η χώρα μας να ανακάμψει;

Η χώρα βγαίνει από την κρίση τραυματισμένη, αλλά με σημαντικές προοπτικές, αν διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος. Χρειάζεται πρώτα απ΄όλα ένα διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει τον τόνο για το πώς θα κυβερνήσει. Χρειάζεται επιπλέον να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της, απέναντι σε εταίρους, αλλά και επενδυτές. Να πειστούν ότι επιστρέφει στη χώρα η κανονικότητα και να ξαναμπούμε στον επενδυτικό χάρτη.


Πως βλέπετε την κατάσταση σήμερα στα Νότια της Αθήνας και πως οραματίζεστε να τα δείτε τέσσερα χρόνια μετά;

Τα Νότια αποτελούν μικρογραφία της χώρας και συναντά κανείς τα προβλήματα που ταλαιπωρούν όλους τους Έλληνες. Υπάρχει οικονομική εξάντληση της μεσαίας τάξης, εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών από τη φορολογία, περιοχές με έντονα προβλήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, υψηλά ποσοστά ανεργίας ή υποαπασχόλησης. Ο στόχος είναι μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχουμε κάνει βήματα μπροστά σε αυτούς τομείς. Να είναι τα Νότια μια περιοχή που θα προσφέρει ευκαιρίες, αίσθημα ασφάλειας και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κεφάλαιο Ελληνικό: Θα καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια να δούμε τα έργα να υλοποιούνται; Και τι επίπτωση θεωρείται ότι θα έχει αυτό συνολικά στην περιοχή;

Δυστυχώς, κατά κοινή ομολογία, στο θέμα του Ελληνικού έχουμε μείνει πολύ πίσω. Είτε λόγω της ιδεοληψίας ορισμένων και της δυσανεξίας τους στις επενδύσεις είτε λόγω ανικανότητας. Πρόκειται για μια εμβληματική επένδυση. Όχι μόνο για τα νότια, στα οποία θα δώσει προστιθέμενη αξία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Μια πρωτοβουλία που θα αλλάξει θεαματικά την εικόνα, φέρνοντας ανάπτυξη και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και κυρίως θα στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας φιλικός επενδυτικός προορισμός.

Σε ότι αφορά το Νότιο Τομέα, ποιες είναι οι απαραίτητες επενδύσεις που θεωρείται κρίσιμο να πραγματοποιηθούν και ποια από αυτές έχει την μεγαλύτερη προτεραιότητα για εσάς; Εκείνη που είναι No1 στην ατζέντα σας προσωπικά. 

Μιλήσαμε ήδη για το Ελληνικό, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη φυσιογνωμία της περιοχής. Από εκεί και πέρα η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και ο σχεδιασμός υποδομών, όπως η σύνδεση της παραλίας με τη γραμμή του μετρό και η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου είναι ζητήματα που πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.

Το παραλιακό μέτωπο αλλάζει ραγδαία. Με βάση αυτό το δεδομένο, πόσο σημαντική είναι για εσάς η στενή συνεργασία με τους νότιους Δημάρχους και πως σκοπεύετε πρακτικά να βοηθήσετε στο να επιτευχθεί αυτή.

Η ανάπτυξη είναι η βασική προτεραιότητα για τη ΝΔ. Και στα Νότια αυτό εκφράζεται με την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος του παραλιακού μετώπου. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να υπάρχει μια κοινή γραμμή και μια κοινή αντίληψη με την Αυτοδιοίκηση για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί με τους τοπικούς άρχοντες του παραλιακού μετώπου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, υπάρχει όχι μόνο σύμπλευση, αλλά και μια ισχυρή φιλία. Και είμαι βέβαιη ότι θα συνεργαστούμε αρμονικά προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία έχει μια αποστροφή για τους πολιτικούς. Πως σκοπεύετε να καταφέρετε προσωπικά να κερδίσετε ξανά την εμπιστοσύνη τους;

Τα χρόνια της κρίσης έφεραν θυμό και απογοήτευση σε μεγάλη μερίδα του κόσμου και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Και ήταν αυτό που τους έστρεψε σε επιλογές που στηρίχτηκαν στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Η κοινωνία ωρίμασε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Και αυτό που επιζητά είναι η αλήθεια και να βρίσκεσαι δίπλα του με αυθεντικό ενδιαφέρον. Με αυτό το δρόμο έχω επιλέξει να πολιτεύομαι και σε αυτή τη βάση ζητώ την εμπιστοσύνη των πολιτών του Νότιου Τομέα.

Τι είναι αυτό που θα θέλετε να θυμούνται οι ψηφοφόροι για εσάς πριν μπουν στις κάλπες;

Θέλω να θυμούνται την Άννα που μπορεί να μεταφέρει τη δική τους φωνή και τη δική τους αγωνία στη Βουλή και την Κυβέρνηση. Που μπορεί να τους εκπροσωπήσει με δυναμισμό και μαχητικότητα. Και που θα έχουν πάντα μαζί της μια σχέση ειλικρινή και χωρίς διαμεσολαβητές.
Άνθρωπος του Αθλητισμού αναλύει τα προβλήματα... ("δαγκωτό" στις εθνικές εκλογές!!!) Reviewed by THE REFEREES on 6:39 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.