Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η βαθμολογία των Ελλήνων διαιτητών!!! (πόσο λαμβάνουν με άριστα το 10;)

Οι Έλληνες διαιτητές θα έπρεπε μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου να έπαιρναν έναν βαθμό από τις ομάδες, δίχως όμως να έβγαιναν στην επιφάνεια και να γινόντουσαν λόγος συζήτησης.
Όπως οι φοιτητές βαθμολογούν τους καθηγητές, έτσι και παράγοντες έπρεπε να ψηφίσουν τον καλύτερο και τον χειρότερο.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΠΑΟ, αναφερόμενος στους διαιτητές τους βαθμολόγησε με 8-9 αλλά και μίλησε και άλλα θέματα του χώρου:


Θέλω να επιστρέψουμε στο θέμα για τους διαιτητές. Συζητάμε για την αντίδραση αυτή τη στιγμή, όμως ο Ολυμπιακός συζητάει πρώτα για τη δράση των διαιτητών. Και συγκεκριμένα για δράση των διαιτητών υπέρ του Παναθηναϊκού. Ποια είναι η δική σου θέση;

«Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα. Το 2009, δεν χρειάζεται να πω άλλες εποχές. Το 2009 είχαμε έναν Παναθηναϊκό που όλοι έλεγαν ότι ήταν μια draeam team. Είχαμε στον πάγκο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης κατά δική μου εκτίμηση και όλων των ανθρώπων του μπάσκετ. Βοηθό του τον κύριο Ιτούδη, έναν εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης. Στην ομάδα του είχε τον Διαμαντίδη, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, τον Σπανούλη που ήταν κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη και μετέπειτα έγινε ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, που κατά την προσωπική μου εκτίμηση αν δεν είχε πάει ο Σπανούλης, ο Ολυμπιακός δεν θα έπαιρνε ποτέ ευρωπαϊκό τίτλο. Τον Γιασικεβίτσιους, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη. Και να μην αναφέρω και τους άλλους. Είχε αυτούς συν όλους τους υπόλοιπους. Παρ’ όλα αυτά, τους έφταιγε η διαιτησία. Είχαμε τα ίδια και τότε. Πάντα τους έφταιγε η διαιτησία. Ο Ολυμπιακός, σαν οργανισμός, του αρέσει να το λέει αυτό, γιατί νιώθει ισχυρός, οι φίλαθλοι συσπειρώνονται γύρω από αυτό και έχουν την λογική «Χάσαμε γιατί κάτι άλλο έγινε». Εγώ δεν έχω δει τον Ολυμπιακό να παραδέχεται μια ήττα. Αυτό πουλάει. Ο κόσμος πρέπει να εξελίσσεται».

Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι η διαιτησία δεν είναι παράγοντας που καθορίζει αποτελέσματα ή τίτλους;

«Η διαιτησία μπορεί να καθορίσει ένα αποτέλεσμα, αλλά όχι τους τίτλους, ουσιαστικά. Κανείς δεν θυμάται ότι πρόπερσι το ματς στο ΣΕΦ στα πλέι οφ το χάσαμε από τη διαιτησία. Θα ήταν 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού. Δεν θυμάται κανείς ότι το πρωτάθλημα έπρεπε να τελειώσει με 3-0».

Εσύ, με άριστα το 10, τι βαθμό θα έβαζες στην ελληνική διαιτησία;

«Στην ελληνική διαιτησία, ως Έλληνες διαιτητές, θα έβαζα 8-9. Τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον. Τα προηγούμενα θα έβαζα και 10. Πολλοί Έλληνες διαιτητές διαπρέπουν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να τους πιστώσουμε ένα πράγμα. Όλοι είναι εναντίον τους και υπάρχει πολύ συζήτηση πριν πάνε να παίξουν. Δίνουμε μεγάλη έμφαση –από τις εφημερίδες και τα media- ποιος είναι ξάδερφος ποιανού και ποιος είναι ο μπατζανάκης. Αυτά παίζουν ρόλο και δεν αφήνουν τον διαιτητή απερίσπαστο να διαιτητεύσει».

Σε ό,τι αφορά όμως τη διαιτησία στην Euroleague κι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και επίσημα διαμαρτυρόμενος πρόπερσι και είχε και εκείνος ακραίες αντιδράσεις. Ήταν ακραία η αντίδραση του Ολυμπιακού να φύγει από τους αγώνες, αλλά δεν ήταν ακραία η αντίδραση του Παναθηναϊκού που έλεγε ότι θα φύγει από τη διοργάνωση;

«Κοίταξε, ακραίες αντιδράσεις έχεις διότι τα συναισθήματα σε οδηγούν εκεί. Και πολλές φορές βλέπεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή. Ο Παναθηναϊκός δεν έφυγε τελικά και αυτό πρέπει να πιστωθεί στον κύριο Γιαννακόπουλο. Αν ήταν προσωπικό καπρίτσιο θα είχε φύγει. Κάποιοι έγραφαν ότι έκανε κωλοτούμπα. Τι κωλοτούμπα έκανε; Με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού πήρε την τελική απόφαση, όχι για προσωπικό του όφελος. Για το προσωπικό του όφελος θα είχε φύγει. Προτίμησε να μείνει για το καλό της ομάδας και αυτή είναι η διαφορά του πραγματικού ηγέτη και των υπόλοιπων διοικούντων».

Υπήρχαν τελικά θετικά αποτελέσματα από την αντίδραση του Παναθηναϊκού με βάση τη διαιτησία της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε;

«Τα θετικά είναι πως καταδείξαμε ένα θέμα σε όλους. Δεν σου κρύβω ότι οι περισσότερες ομάδες το είδαν. Πολλές ομάδες είχαν παράπονα αλλά δεν συμφωνούσαν με την αντίδρασή μας. Αλλά πολλές ομάδες συμφώνησαν ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό. Μέσες-άκρες λοιπόν φτάσαμε στο φετινό αποτέλεσμα όπου η διαιτησία έκανε καλά τη δουλειά της. Μεταφέρθηκε και επίσημα στον κ. Στόουκς αυτό ως θέση δική μας. Μπορώ να πω ότι δεν μπορείς να έχεις το 100% της επιτυχίας σε αυτό το κομμάτι αλλά πήγε καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Και εγώ ένιωσα ότι αδικήθηκα σε κάποια ματς, αλλά όχι εσκεμμένα και αυτό είναι το ζητούμενο».

Αυτό το αναφέρουμε γιατί πρόπερσι ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε με 3-1 από την Ρεάλ στα πλέι οφ και πέρυσι με 3-0. Η φασαρία όμως έγινε πρόπερσι. Πέρυσι με τα ίδια αποτελέσματα δεν υπήρξε αντίδραση για την διαιτησία.

«Ναι γιατί μπορεί σε ένα ματς να ήταν κακή η διαιτησία. Αλλά βλέπεις όταν ένα ματς είναι κακή και θέλει να είναι κακή, είτε γιατί συμβαίνει να είναι κακή. Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω αν έχει δόλο ένας διαιτητής από νωρίς μέσα στο ματς».

Πηγή: SDNA
Η βαθμολογία των Ελλήνων διαιτητών!!! (πόσο λαμβάνουν με άριστα το 10;) Reviewed by THE REFEREES on 3:54 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.