Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Παρότρυνση παράγοντα διαιτησίας: "Κάντε το όπως εμείς..." (το μυστικό της επιτυχίας συνδέσμου...)

Το μυστικό της επιτυχίας ενός συνδέσμου μας αποκαλύπτει ο...

Μιχάλης Μαχαιριανάκης, ο πρόεδρος της Κρήτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή τη διεθνοποίηση της Αλεξάνδρας Καρανικόλα και του Γιάννη Μαλαμά, πρότεινε την εφαρμογή μοντέλου εκπαίδευσης ανάλογου μ’ αυτό που εφαρμόζει στην Κρήτη:
"Όσο είναι εφικτό, βέβαια, με πιο συχνές επιμορφωτικές συγκεντρώσεις κατά τόπους και παρακολούθηση (ειδικά των ταλαντούχων διαιτητών σε όλες τις βαθμίδες). Σε δεύτερη φάση, θα πρότεινα παρακολούθηση και προώθηση φερέλπιδων διαιτητών που θ’ κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, για πολλά χρόνια.

Στον άξονα αυτό κινούμαστε και στο Σύνδεσμο Κρήτης τα τελευταία χρόνια, όπου έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας αρκετούς διαιτητές μικρής ηλικίας (μαθητές-φοιτητές), προσδοκώντας πως μέσα απ’ τη σταδιακή εκπαίδευση και τα παιχνίδια θα καταφέρουν σε σχετικά μικρή ηλικία να έχουν εμπειρία και παραστάσεις, που θα αποτελέσουν τα κατάλληλα εφόδια για ν’ ανέβουν σε υψηλότερες κατηγορίες και -γιατί όχι;- να γίνουν οι επόμενοι διεθνείς κρητικοί διαιτητές". 

Τι άλλο είπε: 



  • Οι επιτυχίες αυτές ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν κράχτη για τα νέα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της διαιτησίας.
  • Οι διακρίσεις και οι προαγωγές σε ανώτερες κατηγορίες είναι το επιστέγασμα των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλουμε διαχρονικά, να διατηρούμε σ’ ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο τους διαιτητές της Κρήτης.
  •  Οι τακτικές επιμορφωτικές συγκεντρώσεις, τα παγκρήτια σεμινάρια που διοργανώνουμε, τα αγωνιστικά και γραπτά τεστ που υποβάλλουμε και η συνεχής παρακολούθηση των διαιτητών είναι, ενδεικτικά, κάποιες απ’ τις δραστηριότητες που εφαρμόζουν τα εκάστοτε διοικητικά σχήματα εδώ κι αρκετά χρόνια και που αποσκοπούν στη βελτίωση της αγωνιστικής παρουσίας των μελών μας.
  • Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν επιτυχές αποτέλεσμα αν δεν συνδυαστούν και με πολλή, προσωπική δουλειά κι αφοσίωση του κάθε διαιτητή στο λειτούργημα που επιτελεί.
  • Διαχρονικά, η ελληνική διαιτησία καλαθοσφαίρισης θεωρείται απ’ τις κορυφαίες σε ευρωπαϊκο επίπεδο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται κι απ’ την παρουσία των διεθνών διαιτητών μας σε υψηλού επιπέδου διοργανώσεις όπου συμμετέχουν. 
  • Έχοντας μάλιστα προσωπική εμπειρία απ’ τις διεθνείς διοργανώσεις που έχουν λάβει χώρα στο νησί μας τα τελευταία χρόνια (όπου σε καθεμία απ’αυτές συμμετείχαν διαιτητές απ’ όλο τον κόσμο) οι έλληνες διαιτητές ήταν μακράν οι πιο «ποιοτικοί», απολαμβάνοντας την πλήρη αποδοχή κι εμπιστοσύνη των υψηλότερων κλιμακίων, αλλά και των συναδέλφων τους. 
  • Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή διαιτησία -κατά την άποψη μου- αφορά κυρίως την αντιμετώπιση και την κακοπιστία που έχουν οι δικοί μας στις εσωτερικές διοργανώσεις, απ’ τους παράγοντες, τους προπονητές και μια μερίδα των φιλάθλων. Δυστυχώς όμως, αυτό έχει να κάνει κυρίως με την αθλητική μας παιδεία, όπου αγαπούμε τις επιτυχίες της ομάδας μας περισσότερο κι απ’ το ίδιο το άθλημα και πολύ σπάνια αποδεχόμαστε την ευθύνη μιας αποτυχίας προσπαθώντας να επιρρίψουμε την ευθύνη οπουδήποτε αλλού (με πιο εύκολο εξιλαστήριο θύμα τον διαιτητή). 
  • Όταν διοργανώνουμε σχολές διαιτησίας πολλές φορές προσπαθώ να προσελκύσω νέα, «αθλητικά» παιδιά που έχουν άμεση σχέση με το μπάσκετ. 
  • Όσοι έχουν παίξει μπάσκετ άλλωστε είναι πολύ εύκολο ν’ ασκήσουν το συγκεκριμένο λειτούργημα, γιατί έχουν κατάλληλη αντίληψη όσων συμβαίνουν μέσα σ’ ένα γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα καλαθοσφαίρισης. Τους προτείνω λοιπόν να τολμήσουν να το δοκιμάσουν, καθώς είναι κάτι που μπορεί να τους κρατήσει κοντά στο άθλημα που αγαπούν γι’ αρκετά χρόνια. 
  • Είμαι σίγουρος πως ξεκινώντας κάποιος να παίζει μπάσκετ, δε φαντάστηκε ποτέ την επιλογή να γίνει διαιτητής. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια δραστηριότητα που θα τους κάνει πιο υπεύθυνους, θα τους καλλιεργήσει αποφασιστικότητα, τόλμη κι οξυδέρκεια, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες σε μια «εναλλακτική καριέρα» που δεν την είχαν φανταστεί. Και φυσικά, οι αρκετές γνωριμίες με πολλούς παράγοντες του αθλήματος σ’ όλη την Ελλάδα και τα ταξίδια είναι άλλο ένα πλεονέκτημα όσων συνεχίζουν και προάγονται στη διατητική ιεραρχία.
  • Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η δημιουργία νέων δόκιμων διαιτητών μέσω της Σχολής Διαιτησίας που τα μαθήματα της έχουν ήδη ξεκινήσει στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. 
  • Η συνεργασία μας με την ΕΚΑΣΚ ήταν και θα παραμείνει άριστη και θα είμαστε διαθέσιμοι για βοήθεια, συνεργασία και υποστήριξη σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις που θα φιλοξενήσει στο νησί μας. Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό και με μεγάλη βαρύτητα για το νέο Δ.Σ. είναι η υποστήριξη της Τράπεζας Αίματος του Συνδέσμου μας από όλα τα μέλη μας.
Πηγή: patris
Παρότρυνση παράγοντα διαιτησίας: "Κάντε το όπως εμείς..." (το μυστικό της επιτυχίας συνδέσμου...) Reviewed by THE REFEREES on 4:24 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.