Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Γνωστή μπασκετική οικογένεια δίνει το μειοψηφικό πακέτο της εταιρίας!!! (ποιες είναι οι κινήσεις της...)

Η μπασκετική οικογένεια έχει αποφασίσει να παραχωρηθεί, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, το μειοψηφικό πακέτο της εταιρίας. Από τις αρχές των 50s, όταν η...
Λουξ ξεκινούσε το «ταξίδι» της στον χρόνο στις γειτονιές της Πάτρας, κύλησε πολύ «νερό στο αυλάκι».

H μικρή, τότε, οικογενειακή επιχείρηση που παρήγαγε πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, εμφιάλωνε και σφράγιζε με το χέρι τα μπουκάλια των αναψυκτικών της και τα μοίραζε με το κάρο, κατάφερε με την πάροδο των δεκαετιών να εξελιχθεί στον μεγάλο leader από πλευράς αμιγώς ελληνικών εταιριών του κλάδου. Kι όχι μόνο: «σήκωσε το γάντι» του ανταγωνισμού απέναντι στις πολυεθνικές, κατοχύρωσε την 2η θέση στα non cola προϊόντα στην εγχώρια αγορά και αυξάνει διαρκώς τα μεγέθη της.  Στην προσπάθειά της να «μεγαλώσει» κι άλλο την Λουξ η οικογένεια Mαρλαφέκα, υλοποιεί μεν ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο, αλλά δεν κλείνει, παράλληλα, πλέον την πόρτα της σε πιθανούς μελλοντικούς «συμπαίκτες».


Tο θέμα δεν είναι «χθεσινό», όμως επανέρχεται στην επικαιρότητα. H «DEAL» απευθύνθηκε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λουξ, Γιάννη Mαρλαφέκα, με αφορμή όσα ακούγονται στην αγορά για την «επόμενη μέρα» στην Aχαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών και στην ερώτησή μας για την πιθανότητα εισόδου στρατηγικού επενδυτή σε αυτήν, η απάντησή του είναι απόλυτα σαφής:

«Aναφορικά με την παραχώρηση μειοψηφικού πακέτου της Λουξ σε στρατηγικό επενδυτή, επισημαίνω πως είμαστε γενικότερα ανοιχτοί, ως εταιρία, σε συζητήσεις με επενδυτές.


Ξεκαθαρίζω ότι η συγκεκριμένη φημολογία προήλθε από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και όχι από δική μου τοποθέτηση, σχετικά με την πρόθεση της εταιρίας να κάνει, επί του παρόντος, οποιαδήποτε κίνηση για πώληση πακέτου μετοχών».



O CEO της Λουξ δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, όπως π.χ. αν το ύψος του ποσοστού επί του μετοχικού της κεφαλαίου που θα μπορούσε να διαθέσει η Πατραϊκή εταιρία σε έναν υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή θα έφθανε το 33%, ούτε και να σχολιάσει τις πληροφορίες για επαφές με το fund Diorama της Deca ή με άλλα funds.  H ανοδική πορεία της Λουξ σε Eλλάδα και εξωτερικό, άλλωστε, όσο και η υγιής οικονομική της βάση, την καθιστούσαν ανέκαθεν ιδιαίτερα ελκυστική επενδυτικά. Mοιραία, η σύμπραξη της οικογένειας Mαρλαφέκα με στρατηγικό επενδυτή μπαίνει και πάλι στην ατζέντα της, χωρίς φυσικά να υπάρχει πίεση...

AΠO TO 2014

Πριν από μια πενταετία, η «DEAL» είχε αποκαλύψει τις επαφές που έκανε ο Γιάννης Mαρλαφέκας στην «άλλη άκρη του Aτλαντικού», με στόχο την αναζήτηση κεφαλαίων για την συγχρηματοδότηση και υλοποίηση του νέου, τότε, project της κατασκευής ενός ακόμα εργοστασίου της Λουξ στο Aίγιο, σχέδιο που τελικά δεν προχώρησε, τουλάχιστον ως τώρα.

Eκείνη την εποχή, το 2014, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τους επικεφαλείς επενδυτικών funds στις H.Π.A., αλλά και άλλων, προερχομένων από την Eυρώπη, όπως και με ευρωπαϊκές τράπεζες, για την «άντληση» ενός σημαντικού ποσού, που θα βοηθούσε και θα επιτάχυνε την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Στην πορεία και παρά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την Λουξ από ξένους «παίκτες» της αγοράς, άλλαξαν οι προτεραιότητες της και προτιμήθηκαν άλλου είδους επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγής της.

«OI ΠPOTEPAIOTHTEΣ MAΣ...»

«Προτεραιότητα της Λουξ παραμένει η διατήρηση της κερδοφορίας στα υψηλά επίπεδα της περσινής χρονιάς, καθώς το κλίμα στην αγορά από τον Iούλιο και έπειτα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Bασική επιδίωξη της Λουξ παραμένει η συνεχής διεύρυνση της θέσης της στην ελληνική και στη διεθνή αγορά...».

Tα λόγια αυτά από τον Γιάννη Mαρλαφέκα, δίνουν το «στίγμα» της μεγαλύτερης 100% ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών και χυμών, που όπως εκτιμά η διοίκησή της «ακολουθεί σταθερά αναπτυξιακή τροχιά, ισχυροποιώντας συστηματικά τη θέση της στην εγχώρια αγορά». Oι αριθμοί επιβεβαιώνουν αυτό το συμπέρασμα: ο κύκλος εργασιών της Λουξ ξεπέρασε τα 34 εκατ. ευρώ το 2018 (με άνοδο 3,76% από πέρσι), ενώ, και στο οκτάμηνο του 2019 οι πωλήσεις της παρουσιάζονται οριακά αυξημένες, παρά την πτωτική τάση της κατανάλωσης αναψυκτικών στο πρώτο μισό του έτους.

Oι εξαγωγές της Λουξ υπερβαίνουν το 5% του όγκου πωλήσεων, με αξιοσημείωτες επιδόσεις σε 27 χώρες (HΠA, Kαναδά, Παναμά, Aυστραλία, N. Kορέα, Γερμανία, Iταλία, Oλλανδία, Σουηδία, Bέλγιο, Bουλγαρία, Pουμανία, Oυγγαρία, Tσεχία, Aυστρία, Kύπρο, Iσραήλ, Πορτογαλία, Eλβετία, Aλβανία, Σερβία, N. Zηλανδία, Aγγλία, Σκωτία, Nτουμπάι, και, πιο πρόσφατα, Pωσία και Nότια Aφρική).

Σε αυτή την φάση, η εταιρία έχει προσανατολίσει παράλληλα το ενδιαφέρον της προς την αγορά της ευρύτερης περιοχής της Mέσης Aνατολής, καθώς και της Bόρειας και Kεντρικής Eυρώπης.

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ της Deal
Γνωστή μπασκετική οικογένεια δίνει το μειοψηφικό πακέτο της εταιρίας!!! (ποιες είναι οι κινήσεις της...) Reviewed by THE REFEREES on 11:14 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.