Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Όταν οι Αθηναίοι κριτές τιμούσαν τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο...

Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Θάνος Μικρούτσικος, υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, συνεπεία του χρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζε, και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών.
Η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Με αφορμή τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου θυμηθήκαμε την εκδήλωση προς τιμή του από τους Αθηναίους κριτές...

Μέσα σε ένα χώρο πολιτισμού, μέσα στην ζεστή αγκαλιά της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά... και τις φιλόξενες εγκαταστάσεις της, ο Σύνδεσμός Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής υποδέχθηκε με την εκδήλωσή του, το ερχομό του νέου έτους.

  Η εκδήλωση έγινε παρουσία όλου του Αθηναϊκού Μπάσκετ και πλήθους μελών και φίλων του Συνδέσμου. Φέτος η εκδήλωση της υποδοχής του νέου χρόνου, φιλοδοξούσε να είναι κάτι διαφορετικό από τις περασμένες χρονιές. Γι αυτό και ήταν αφιερωμένη στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μέσα από την ανάδειξη του ρόλου του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και της ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

  Για τον αθλητισμό παρών ήταν το αγαπημένο μας άθλημα η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ και ειδικά το Αθηναϊκό μπάσκετ και για την τέχνη της μουσικής, καλεσμένος ήταν ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης.

  Η εκδήλωση άρχισε με την Πρόεδρο Τάνια Μερίκα να προσφωνεί τους καλεσμένους φίλους του Συνδέσμου. Ήταν οι ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ από την ΕΣΚΑ, οι ΚΟΥΛΟΣΟΥΣΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΓΟΛΕΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ από την ΕΟΚ, οι ΚΑΦΦΕΣ ΗΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ από την ΟΔΚΕ, οι ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΤΗΣ, ΤΕΦΤΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΝΤΑΒΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ από τον ΣΕΔΚΑ, οι ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΛΑΝΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΟΥΚΑΣ από την ΚΕΔ - ΕΟΚ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΡΗΓΑΣ, ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΒΗΣ, ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΨΑΡΡΟΣ, οι ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΕΛΕΝΗ από τον Σύνδεσμο Κριτών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης, ο ΤΑΣΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ από τον Σύνδεσμο των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών, και οι διαιτητές ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΟΝΤΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και ΝΙΚΟΣ ΣΩΜΟΣ.

   Μετά τις προσφωνήσεις, έγινε η παρουσίαση ενός βίντεο για για την ιστορία και το παρόν του ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Συνδέσμου Τάνιας Μερίκα. " Ο Αθλητισμός και η τέχνη της Μουσικής είναι δυνάμεις λυτρωτικές για τον άνθρωπο. Δίνουν στην ανθρώπινη ύπαρξη το κίνητρο για να βελτιώνεται καθημερινά, να ονειρεύεται, να ελπίζει και είναι ανάγκη και καθήκον μας να ξαναζωντανέψουνε αυτήν την σχέση. Εμείς ξεκινάμε από σήμερα τιμώντας και καλώντας σε συνεργασία με Αθηναϊκό μπάσκετ τον αντιπροσωπευτικότερο - κατά την γνώμη μας εκφραστή της, τον κ. Θάνο Μικρούτσικο....."

  Πριν την απονομή ενός μπρούτζινου δένδρου ελιάς στο Θάνο Μικρούτσικο, παρουσιάστηκε ένα βίντεο από την ζωή του και την προσφορά του στην μουσική. Ακολούθησε ένας ολιγόλεπτος
χαιρετισμός του Θάνου Μικρούτσικου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές των μεταλλίων στους κριτές που είχαν κλείσει δέκα χρόνια προσφοράς στον Σύνδεσμό, των διπλωμάτων των κριτών της ΣΧΟΛΗΣ 2013, την κοπή της ΠΙΤΑΣ για το 2013 και την καθιερωμένη μικρή δεξίωση.

  Κατά την διαρκεια των απονομών την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑ κ. Δημήτρης Μπασούρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΟΚ κ. Αριστείδης Γολέμης, ο Κώστας Ρήγας Διευθυντής διαιτησίας της Euroleague και ο Ηλίας Καφφές Πρόεδρος της ΟΔΚΕ.

  Τελευταίος χαιρέτισε την εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά κ. Luyckx B. ο οποίος μαζί με την βοήθεια της Διευθύντριας Χατζηκωνσταντίνου Μαρίας, τόνισε ότι η Σχολή χαίρεται ιδιαίτερα που φιλοξένει αυτή τη εκδήλωση, ο αθλητισμός είναι ένας πρεσβευτής γνωριμίας των λαών και το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και γενικότερο ο αθλητισμός είναι μέσα στις καθημερινές προτεραιότητες της σχολής.

Ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής ευχαριστεί θερμά την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά και όλο το προσωπικό της, για την φιλοξενία και την βοήθεια στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Πηγή: ΣΚΚΑ
Όταν οι Αθηναίοι κριτές τιμούσαν τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο... Reviewed by THE REFEREES on 3:10 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.