Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Επιστολή των Γκρίζων Λύκων σε ΣΕΔΚΑ, ΟΔΚΕ για τον Γκόντα!!! (εντός της ημέρας θα σταλεί σε Ευρωλίγκα και ένωση διαιτητών...)

Πριν από λίγη ώρα ο διαχειριστής των Γκρίζων Λύκων απέστειλε έγγραφο στις διοικήσεις του ΣΕΔΚΑ και της ΟΔΚΕ αναφορικά με την προσπάθεια φίμωσης και λογοκρισίας από πλευράς του κ. Γκόντα. 

Όπως γνωρίζετε, ο κ. Γκόντας προσπάθησε να αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου, αφενός την εξώδικη διαμαρτυρία του και αφετέρου, ανακοίνωση του ΣΕΔΚΑ κατά του διαχειριστή του blog και υπέρ του, δίχως αποτέλεσμα.

Ο μηχανισμός εξωδίκων και μηνύσεων

Είναι ξεκάθαρο ότι ο μηχανισμός εξωδίκων και μηνύσεων λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για ιδίους, προσωπικούς, σκοπούς και όχι, βέβαια υπέρ των διαιτητών και του έργου τους. Ως εκ τούτου, η διοίκηση του ΣΕΔΚΑ ασχολήθηκε με τους διαιτητές που δέχθηκαν πρωτοφανή επίθεση από παράγοντες ομάδων εντός παρκέ και όχι, μ' αυτούς που έχουν ξεκινήσει δικαστικές διενέξεις.

Σε Μπερτομέου, Στόουκς και διαιτητές η εξώδικη διαμαρτυρία

Εντός της ημέρας ο διαχειριστής των Γκρίζων Λύκων θα στείλει μεταφρασμένη την εξώδικη διαμαρτυρία τόσο στους κκ. Μπερτομέου, Στόουκς όσο και στην ένωση διαιτητών της Ευρωλίγκα αλλά και στους διαιτητές που διεύθυναν την αναμέτρηση Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια. Επίσης, θα αποστείλει και διαμαρτυρία για την εν γένει συμπεριφορά του κ. Γκόντα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:




Προς: ΣΕΔΚΑ
Κοινοποίηση: ΟΔΚΕ

Αξιότιμε Κε. Πρόεδρε, Θεόδωρε Βιδάλη

Αγαπητά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου


Με ιδιαίτερη λύπη και έντονο προβληματισμό διαπιστώνω έντονες προσπάθειες φίμωσης και λογοκρισίας εκ μέρους του μέλους σας, κ. Σπύρου Γκόντα, στο blog που διατηρώ.

Αποκορύφωμα της φίμωσης μου ήταν, αφενός η μήνυση για έγκυρα ρεπορτάζ και αφετέρου, η εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε σε δημοσίευμα που αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Ευρωλίγκας στην ξεκάθαρη και δεδομένη παράβαση που υπήρξε στο ματς Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια και από τους τρεις διαιτητές. Crew chief είχε οριστεί ο κ. Γκόντας, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν διεύθυνε ματς της Ευρωλίγκας ύστερα από την εν λόγω ανακοίνωση της ευρωπαϊκής λίγκας.

Ο κ. Γκόντας στην εξώδικη διαμαρτυρία, την οποία σας απέστειλε και σας ζήτησε να την αναρτήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα, αναφέρει ότι δεν υπέπεσε σε λάθος, το οποίο και έκανε συνάδελφός του. Αναφέρει ότι εκείνος διαφώνησε, αλλά δεν μπορούσε να επιβάλλει την άποψή του στο συνάδελφο. Προφανώς, πρόκειται για αντισυναδελφική συμπεριφορά, έστω κι αν οι συνάδελφοί του δεν ήταν Έλληνες.

Απέστειλα την απάντησή μου και του ζήτησα να αναφερθεί επ’ ακριβώς στις ενστάσεις του με σκοπό να διορθωθούν, κι αν υπάρχουν παραλείψεις να ζητήσουμε συγνώμη. Αντ’ αυτού, προανήγγειλε μέσω Social Media και δεύτερη μήνυση, γράφοντας: «Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται να περιμένω άλλο...
Αυτή είναι η 2η. Νέοι είμαστε...»

Να σημειώσω ότι ουκ ολίγες φορές ο κ. Γκόντας καταφέρεται μα απρεπείς εκφράσεις εναντίον εμένα και όχι μόνο, στα Social Media, δίχως να έχω απαντήσει μέσω απ’ αυτά. Αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου διαβάζοντας σε blog (https://greekrefereesworld.blogspot.com/2019/12/blog-post_6.html) διαπιστώνω ότι διέρρευσε εσωτερική αλληλογραφία του συνδέσμου σας για το παραπάνω θέμα… Ο άγνωστος συντάκτης του εν λόγω blog, ο οποίος ως γνωστό καθυβρίζει διαιτητικούς συνδέσμους, μέλη σας, παράγοντες της ΚΕΔ και της ΕΟΚ, αναφέρει ξεκάθαρα ότι η αλληλογραφία δόθηκε από το μέλος σας, κ. Γκόντα. Ως εκ τούτου, η σχέση του εν λόγω blog με το μέλος σας είναι εμφανής και αδιαμφισβήτητη.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, δε, σε σχετικό δημοσίευμα και πάλι ο κ. Γκόντας προειδοποίησε για εξώδικα και μηνύσεις για ένα δημοσίευμα, που αναφέρεται σε ένα γεγονός. Αν και δεν υπήρξε κάτι δυσφημιστικό για τον κ. Γκόντα, ο ίδιος έφτιαξε μια ολόκληρη ιστορία και την παρουσίασε ως …δική μου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε νέα επιστολή του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Και πάλι του εξήγησα δημοσίως την αλήθεια, δίχως όμως να λάβω απάντηση.


Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση και ταυτόχρονα με εκπλήσσει δυσάρεστα πως ένα μέλος σας:

•         Επιτίθεται με μηνύσεις και εξώδικα μόνο σε ένα blog, αν και η ανακοίνωση της Ευρωλίγκα έχει αναγραφεί στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για του λόγου το αληθές σας προσκομίζω και την απάντηση που του έστειλα μετά την εξώδικη διαμαρτυρία.

         Εκφοβίζει με φράσεις υβριστικές και υποτιμητικές μέσω των Social Media και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όλων όσων διαφωνούν μαζί του και ασκεί κριτική σε συναδέλφους του. Έχω κρατήσει σχετικές αναρτήσεις.

         Προσβάλει συναδέλφους του.

         Προσβάλει με τις παραπάνω ενέργειες το χώρο της διαιτησίας.

         Δημιουργεί ένα άσχημο κλίμα στην Ελλάδα με τις μεθόδους που ακολουθεί.  

Κατόπιν τούτου, διαμαρτύρομαι εντόνως για τη συμπεριφορά του διαιτητή - μέλους σας και σας ζητώ να με προστατεύσετε. Η ελευθερία λόγου είναι το αναφαίρετο δικαίωμα του να εκφράζει ο άνθρωπος τη γνώμη του δημόσια χωρίς τον φόβο λογοκρισίας ή τιμωρίας και δεν περιορίζεται μόνο στον δημόσιο λόγο, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη έκφρασή του, προφορική ή γραπτή. Και κυρίως, δίχως προσβολές, όπως επί παραδείγματι συμβαίνει στην περίπτωση του μέλους σας.

Αν μου το ζητήσετε μπορώ να παραστώ και σε διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να σας καταθέσω επ’ ακριβώς τα ζητήματα. Σας γνωστοποιώ ότι θα καταθέσω επιστολές τόσο στους κκ. Μπερτομέου, Στόουκς όσο και στην ένωση διαιτητών της Ευρωλίγκα αλλά και στους διαιτητές που διεύθυναν την αναμέτρηση Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια. 


Μετά τιμής

Μπάμπης Καραμανλής
Επιστολή των Γκρίζων Λύκων σε ΣΕΔΚΑ, ΟΔΚΕ για τον Γκόντα!!! (εντός της ημέρας θα σταλεί σε Ευρωλίγκα και ένωση διαιτητών...) Reviewed by THE REFEREES on 10:37 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.