Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τα 4 "πρέπει" και τα 2 "όχι" των παραγόντων διαιτησίας!!! (τι πρέπει να προσέχουν όσοι ορίζουν...)

Οι παράγοντες διαιτησίας που καταλαμβάνουν θέση ευθύνης, όπως ας πούμε συμπεριλαμβάνονται στην ΚΕΔ, πρέπει να είναι υπεύθυνοι, μεθοδικοί, σοβαροί, υπομονετικοί, παθιασμένοι και κάπως απόμακροι. 

Αναφερόμαστε σε μια διαιτητική σχέση και όχι, σε μια φιλική, άρα ακόμα και εντός συνδέσμου πρέπει να κρατείται η απόσταση μεταξύ του παράγοντα διαιτησίας και του ρεφ.

Ποια είναι τα 4 "πρέπει" των παραγόντων;

Η Διαφάνεια

Για να σας πιστέψουν και να ακολουθήσουν το όραμά σας οι διαιτητές επιβάλλεται να έχετε διαφάνεια σε κάθε κίνηση. Οι ρεφς πρέπει να νοιώθουν ότι αντιμετωπίζονται απ' εσάς με τη δέουσα προσοχή, τον σεβασμό αλλά και τη συνέπεια. 

Ορισμένες φορές η ωμή ειλικρίνεια λειτουργεί καλύτερα, με την προϋπόθεση ότι πρέπει ν'  ασχολείσαι με γεγονότα και όχι, με απόψεις. Άρα, είναι καλύτερα να παίζετε με "ανοιχτά χαρτιά".  

Η σκληρή δουλειά

Δεν δουλεύουν μόνο οι διαιτητές για τη βελτίωσή τους, αλλά και εσείς οι ίδιοι. Και σίγουρα, δεν αποτελεί δικαιολογία ότι δεν λαμβάνετε χρήματα... Ασχοληθείτε με την σωστή αξιολόγηση, με τον παράγοντα "άνθρωπος" αλλά και με τις αλλαγές στα πρωταθλήματα.

Λάθη θα γίνουν και θα γίνονται. Αλλά χρειάζεται κατανόηση και κυρίως, υπομονή για τη διόρθωση. Αν, ας πούμε, ένας διαιτητής έχει την κακή συνήθεια να καθυστερεί στους αγώνες, τότε δώστε του μια ακόμα ευκαιρία. 

Η επιβράβευση

Είναι εξαιρετικό να επιβραβεύετε τους διαιτητές, δίνοντας καλύτερα παιχνίδια. Με όσους δεν τα έχουν καταφέρει πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και διαφανείς και να τους παροτρύνετε να δουλέψουν περισσότερο. Στόχος σας είναι να παροτρύνετε όλους τους ρεφς να δουλέψουν και να βελτιώσουν τα κενά. 

Εστιάστε στις αδυναμίες τους

Οι παράγοντες πρέπει συνεχώς να είναι κοντά στους διαιτητές και να τους δίνουν θετικά ερεθίσματα. Να εστιάζουν τις αδυναμίες τους, προκειμένου να δουλευτούν. 

Ποια είναι τα 2 "όχι" των παραγόντων διαιτησίας;


Οι μνησικακίες

Μακριά από τη διαιτησία πρέπει να μείνουν οι μνησικακίες. Δώστε το χώρο και το χρόνο οι διαιτητές να ζητήσουν συγγνώμη και να κάνετε ένα εποικοδομητικό, μακριά από αντιπαραθέσεις. Όλοι μας, άλλωστε, κάνουν λάθη.  

Μην κουτσομπολεύετε άλλους παράγοντες 

Πολλές φορές όταν τελειώνει μια συνεδρίαση κάποιοι παράγοντες δημιουργούν "πηγαδάκια" και τα "ρίχνουν" στους συναδέλφους του. Μέγα λάθος. Αφήστε όλα αυτά να τεθούν στη συνεδρίαση της επιτροπής, ακόμα κι αν κάποια στιγμή η κατάσταση εκτραχυνθεί. Τουλάχιστον, θα γνωρίζει ο καθένας το λάθος στο οποίο έχει υποπέσει. 

Αποφεύγετε τις δημόσιες δηλώσεις και να είστε πολύ προσεκτικοί όταν είστε σε διαιτητικές συναθροίσεις. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να παρακολουθεί. Δεν ξέρετε αν οι διαιτητές της πόλης σας μεταφέρουν όπως θέλουν, τα όσα τους είπατε. 
Τα 4 "πρέπει" και τα 2 "όχι" των παραγόντων διαιτησίας!!! (τι πρέπει να προσέχουν όσοι ορίζουν...) Reviewed by THE REFEREES on 11:31 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.