Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Γιατί δεν ορίστηκε Έλληνας διαιτητής στην Ολυμπιάδα!!! (όλοι κοιτούσαν την πάρτη τους...)

Ότι κανείς Έλληνας διαιτητής δεν ορίζεται σε Ολυμπιάδα θα πρέπει να προκαλεί θλίψη και προβληματισμό στην ελληνική διαιτησία. Θα πρέπει, λέμε...

Αντ' αυτού επικρατούν χαρές και πανηγύρια από ανθρώπους που "χαντάκωσαν" την ελληνική διαιτησία με τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους. 

Αυτοί να σφυρίζουν Ολυμπιάδες κι όλοι οι άλλοι να μην μπουν ούτε στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς τους!!!

Αυτός είναι ο χώρος της διαιτησίας... Και για όλα αυτά φταίει ο Βασιλακόπουλος!!! 

Δεν φταίνε, ας πούμε:


  • Ο εθνικός καθηγητής
  • Η ΚΕΔ
  • Οι ίδιοι οι διαιτητές 
  • Πρώην πρωτοκλασάτοι διαιτητές


Ο εθνικός καθηγητής

Ο εθνικός καθηγητής, εν προκειμένω ο Κώστας Κορομηλάς, είναι αποκλειστικά ο υπεύθυνος για την πρόοδο, την εξέλιξη και την εκπαίδευση των ταλαντούχων διαιτητών. Από τη στιγμή που όλα αυτά δεν ισχύουν στην πράξη, τότε απέτυχε οικτρά στο έργο που του ανέθεσε η ΕΟΚ. 

Το μόνο έργο στο οποίο επιδόθηκε είναι αν θα σφυρίξουν κάποιοι - συγκεκριμένοι Βολιώτες στα παιχνίδια. Από εξέλιξη των νεαρών διαιτητών ούτε λόγος...


Η ΚΕΔ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι αυτή που συμβουλεύει την ΕΟΚ για τους διαιτητές, που έχουν τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη. Τι έκανε η ΚΕΔ; Κι όταν μιλάμε για ΚΕΔ αναφερόμαστε στους Συμεωνίδη, Κορομηλά, Ζαβλανό, Παπαδόπουλο και Δούκα. 

Ποιο το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια; Μόλις τα τελευταία χρόνια είδαμε ταλαντούχους διαιτητές, όπως οι Πιτσίλκας, Κάρδαρης, Ζαχαρής, Τζιοπάνος κ.α. να γίνονται διεθνείς και πραγματικά, να καταβάλλεται προσπάθεια να μπουν και νέα παιδιά στην Ευρώπη. 


Οι διαιτητές

Την πάρτη τους κοιτούσαν οι διαιτητές. Άλλοι πως θα σφυρίζουν κάθε εβδομάδα, άλλοι πως θα βάζουν μέσο να σφυρίζουν σε κάποια παιχνίδια κι άλλοι πως θα βγάλουν περισσότερα χρήματα μέσω της Ευρωλίγκας.

Αποτέλεσμα; Μετά το διαχωρισμό των πρωταθλημάτων οι καλύτεροι να σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα και να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ΦΙΜΠΑ.

Αν, επί παραδείγματι, είχαν δικαίωμα να σφυρίξουν στο Τόκιο οι Ευρωλιγκαίοι, τότε οι ρεφς θα μπορούσαν να είναι και δύο (Κορομηλάς, Παπαπέτρου).


Οι πρώην πρωτοκλασάτοι διαιτητές

"Εξαφανισμένοι", όμως, από το σύνδεσμό τους είναι και οι πρώην πρωτοκλασάτοι ρεφς.

Που είναι ας πούμε οι Ζαβλανός, Βορεάδης, Χριστοδούλου, Σπυρίδωνος, Πιτσίλκας κ.α. 

Εξαίρεση αποτελεί ο Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο οποίος ασχολείται νυχθημερόν με το να κόβει βιντεάκια και να τα στέλνει στους διαιτητές. Ποιος ενδιαφέρεται χωρίς αντίτιμο να βοηθήσει τους διαιτητές να εξελιχθούν και να προοδεύσουν;

Σ' αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Τάσος Πηλοϊδης, ο οποίος πληρώνεται αδρά ως υπάλληλος της ΕΣΚΑΝΑ και οποίος βεβαίως, καταφεύγει σε σωρεία λαθών και μη νόμιμων ενεργειών.  

Προσοχή: Όχι, να βοηθούν τους διαιτητές να σφυρίζουν στους αγώνες, προσδοκώντας σε κάτι άλλο, αλλά να προοδεύσουν και να εξελιχθούν διαιτητικά.

Σίγουρα, μερίδιο ευθύνης έχει και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για ορισμένους συνεργάτες του, που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, εν τούτοις, ο πρόεδρος της ΕΟΚ βοήθησε σημαντικά όλους αυτούς που τώρα του "γυρίζουν την πλάτη". 

Χάρη στις ενέργειες και τις αποφάσεις του πολλοί διαιτητές βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο της διαιτησίας και όχι μόνο... Προωθήθηκαν στα υψηλότερα κλιμάκια. Κι αυτοί είναι οι πρώτοι που τον τελευταίο καιρό τον "πετροβολούν"...


Μετά τιμής

Χαρ. Καραμανλής
Γιατί δεν ορίστηκε Έλληνας διαιτητής στην Ολυμπιάδα!!! (όλοι κοιτούσαν την πάρτη τους...) Reviewed by THE REFEREES on 7:40 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.