Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι πετυχημένοι crew chiefs!!! (μέρος 1ο...)

Ο πρώτος διαιτητής, όπως είθισται να λέμε, είναι αυτός που "κρατάει τα ηνία" της τριάδας...
και λόγω της εμπειρίας του προσπαθεί να ξεπερνάει τα εμπόδια προς όφελος του αγώνα αλλά και των συναδέλφων τους.

Γιατί δεν αντιδρούν οι crew chiefs;

Δεν συμβαίνει πάντοτε, άλλοτε λόγω του "ωχαδελφισμού" και της μη ανάληψης ευθυνών, άλλοτε λόγω του δεύτερου, κυρίως, ρεφ κι άλλοτε λόγω της έλλειψης ικανότητας και εμπειρίας να διαχειριστεί με το καλύτερο τρόπο τη διαιτητική τριάδα. 

Ποια είναι όμως, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι μεγάλοι crew chiefs;


Ετοιμότητα

Είσαι έτοιμος να κάνεις ό,τι περνάει από το μυαλό και τη ...σφρυρίχτρα σου λόγω της εμπειρίας και του (προ)σχεδιασμού για όλα τα πιθανά σενάρια. Έχεις παρακολουθήσει, άλλωστε, προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων, έχεις αξιολογήσει την κατάσταση και προσπαθείς να προβλέψεις ακόμα και το ακραίο σενάριο.

Προσαρμοστικότητα

Αν κάτι μη σύνηθες συμβεί πριν ή κατά την διάρκεια του αγώνα, τότε πρέπει να προσαρμοστείς στις συνθήκες του παιχνιδιού και να βοηθήσεις τάχιστα τους συνάδελφους σου να προσαρμοστούν και αυτοί. Είσαι, άλλωστε, η ηγέτης της τριάδας...

Σεβασμός 

Δείχνεις απέραντο σεβασμό στους συναδέλφους σου (διαιτητές, κριτές κομισάριοι, γυμνασίαρχοι), αλλά και στους προπονητές, παίκτες. Ακόμα κι όταν διαπιστώνεις ότι κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις σου, προσπαθείς να χαμηλώσεις τους τόνους δείχνοντας ξεκάθαρα ότι υπάρχει ο σεβασμός.

Ικανότητα & Απόδοση 

Πρέπει να γνωρίζεις τι θέλεις στο παρκέ. Κατ' αρχάς μεταλαμπαδεύεις τις υψηλού επιπέδου γνώσεις που έχεις αποκτήσεις περί των κανονισμών και κατά δεύτερο δείχνεις επ' ακριβώς στους συναδέλφους σου τη μηχανική του παιχνιδιού.

Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι το "Α και το Ω" για τον διαιτητή. Τον βγάζει από μια δύσκολη κατάσταση, ακόμα κι αν έχει γίνει λάθος. Παραμένεις ψύχραιμος και δείχνεις με τον τρόπο και το βλέμμα σου ότι γνωρίζεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Σε καμία περίπτωση δεν αγχώνεσαι, δεν ταράζεσαι και κυρίως δεν αντιδράς ακραία.

Ταπεινότητα & Σεμνότητα


Παραμύθι είναι ότι έφθασες σ' αυτό το υψηλό επίπεδο μόνο με τις γνώσεις και τις ικανότητές σου. Σε βοήθησαν αρκετοί άνθρωποι ώστε να φθάσεις σ' αυτό το σημείο και δεν πρέπει να το ξεχνάς. Πρωτίστως, οι άνθρωποι που σε αξιολογούν και οι συνάδελφοί σου και κατά δεύτερο, αυτοί που σε αποδέχθηκαν και είπαν ένα καλό λόγο. Άρα, παραμένεις ταπεινός και σεμνός μέσα στο παιχνίδι, δίχως να παρουσιάζεις σημάδια έπαρσης και εγωισμού. 

Συμπόνια


Νοιάζεσαι για τους συνάδελφους σου και τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός του παρκέ. Είσαι κοντά τους, δίπλα τους σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή και δεν χαίρεσαι με ενδεχόμενη τιμωρία ή απουσία του από τους αγώνες. 

ΥΓ. Τα χαρακτηριστικά στοιχεία των crew chiefs συνεχίζονται...

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι πετυχημένοι crew chiefs!!! (μέρος 1ο...) Reviewed by THE REFEREES on 11:22 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.