Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Νέες απαντήσεις στα "καυτά" ερωτήματα των κανονισμών!!! (μέρος 8ο)

Νέες απαντήσεις στα "καυτά" ερωτήματα των κανονισμών!!


81. Με 1:24 να απομένουν  στο χρονόμετρο του παιχνιδιού στο 4ο τέταρτο, ο A1 έχει ντριμπλάρει στο εμπρός του γήπεδο όταν ο Β1 κτυπά τη μπάλα (και τη στέλνει) στο πίσω γήπεδο της ομάδας Α όπου οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας Α ξεκινά να ντριμπλάρει τη μπάλα ξανά. Ο Β2 κατόπιν, κτυπά (tap) τη μπάλα και τη στέλνει εκτός ορίων στο πίσω γήπεδο της Α ομάδας με 17 δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων. Στην ομάδα Α χορηγείται ένα time out. Εάν ο head προπονητής της ομάδας Α αποφασίσει την επαναφορά από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του εμπρός γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 14 δευτερόλεπτα.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.3

Μετά το τάιμ άουτ, αν η επαναφορά ως  αποτέλεσμα της εξόδου της μπάλας εκτός ορίων,  χορηγείται  από το εμπρός γήπεδο της ομάδας και η συσκευή των  24’’ (shot clock) δείχνει 14 δευτερόλεπτα ή περισσότερα, θα επαναρυθμίζεται στα 14 δευτερόλεπτα.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-60 Παράδειγμα

Εάν ο head προπονητής της Α ομάδας αποφασίσει για την εκτέλεση της επαναφοράς από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του εμπρός γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 14’’ στη συσκευή των 24άρων.

82. Ο Α4 έχει τη μπάλα στα χέρια του για την εκτέλεση της τελευταίας ελεύθερης βολής. Ο Β4 (σε θέση ριμπάουντ στη διάρκεια των βολών) προσποιείται την είσοδό του στον περιοριστικό χώρο. Αυτό παρασύρει τον Α5 ο οποίος εισέρχεται στον περιοριστικό χώρο πριν την ελευθέρωση της ελεύθερης βολής. Η ελεύθερη  βολή είναι άστοχη. Στον Α4 θα χορηγείται μια επιπλέον  βολή.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 43.2.4  &43.3.3

Στη διάρκεια των ελευθέρων βολών, αυτοί οι  παίκτες που τοποθετούνται στους διαδρόμους των ελευθέρων βολών δεν θα εισέρχονται στον περιοριστικό χώρο, την ουδέτερη ζώνη ή εγκαταλείπουν το διάδρομο ελεύθερης βολής, μέχρι η μπάλα να έχει αφήσει το χέρι/α του παίκτη που εκτελεί τις ελεύθερες βολές.
Εάν μια ελεύθερη βολή δεν είναι επιτυχημένη και η παράβαση διαπραχθεί από  συμπαίκτη του σουτέρ της/ων ελεύθερης βολής/ών, στη διάρκεια εκτέλεσης της τελευταίας ελεύθερης βολής, η μπάλα θα δοθεί στους  αντιπάλους για επαναφορά από την προέκταση της γραμμής των ελευθέρων βολών. (εκτός και εάν αυτή η ομάδα δικαιούται επιπλέον κατοχή).

83. Με 1:14 να απομένουν  στο χρονόμετρο του αγώνα στο 4ο τέταρτο, ο A1 έχει ντριμπλάρει στο εμπρός του γήπεδο όταν ο Β1 κτυπά τη μπάλα (και τη στέλνει) στο πίσω γήπεδο της ομάδας Α όπου οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας Α ξεκινά να ντριμπλάρει τη μπάλα ξανά. Ο Β2 κατόπιν, κτυπά (tap) τη μπάλα και τη στέλνει εκτός
ορίων στο πίσω γήπεδο της Α ομάδας με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων. Στην ομάδα Α χορηγείται ένα time out. Εάν ο head προπονητής της ομάδας Α αποφασίσει την επαναφορά από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του πίσω γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 24 δευτερόλεπτα.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.3

Μετά το τάιμ άουτ, αν η επαναφορά ως  αποτέλεσμα της εξόδου της μπάλας εκτός ορίων,  χορηγείται  από το πίσω γήπεδο της ομάδας, η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα συνεχίζει από το χρόνο που σταμάτησε.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-61 Παράδειγμα

Εάν ο head προπονητής της Α ομάδας αποφασίσει για την εκτέλεση της επαναφοράς από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του πίσω γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 6’’ στη συσκευή των 24άρων.

84. H ομάδα Α καθυστερεί να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από χρεούμενο time-out, παρόλο που της έχει γίνει σχετική επίσημη παρατήρηση. Εάν η ομάδα Α, δεν έχει στη διάθεσή της επιπλέον times outs σε αυτό το ημίχρονο, οι διαιτητές θα χρεώνουν το προπονητή της με τεχνική ποινή, καταγεγραμμένη ως “B1”.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-19 Κατάσταση

Εάν ο head προπονητής δεν αντιδρά στην προειδοποίηση και  η ομάδα δεν έχει άλλα διαθέσιμα time out, ένα τεχνικό σφάλμα για καθυστέρηση του αγώνα μπορεί να χρεωθεί εναντίον του head προπονητή, καταγεγραμμένο ως “Β1”.

85. Με 1:14 να απομένουν  στο χρονόμετρο του παιχνιδιού στο 4ο τέταρτο, ο A1 έχει ντριμπλάρει στο εμπρός του γήπεδο όταν ο Β1 κτυπά τη μπάλα (και τη στέλνει) στο πίσω γήπεδο της ομάδας Α όπου οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας Α ξεκινά να ντριμπλάρει τη μπάλα ξανά. Ο Β2 κατόπιν, κτυπά (tap) τη μπάλα και τη στέλνει εκτός ορίων στο πίσω γήπεδο της Α ομάδας με 17 δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων. Στην ομάδα Α χορηγείται ένα time out. Εάν ο head προπονητής της ομάδας Α αποφασίσει την επαναφορά από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του πίσω γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 24 δευτερόλεπτα.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.3

Μετά το τάιμ άουτ, αν η επαναφορά ως  αποτέλεσμα της εξόδου της μπάλας εκτός ορίων,  χορηγείται  από το πίσω γήπεδο της ομάδας, η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα συνεχίζει από το χρόνο που σταμάτησε.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-61 Παράδειγμα

Εάν ο head προπονητής της Α ομάδας αποφασίσει για την εκτέλεση της επαναφοράς από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του πίσω γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 17’’ στη συσκευή των 24άρων.

86. Με 1:24’’ να απομένουν  στο χρονόμετρο του παιχνιδιού στο 4ο τέταρτο, ο A1 έχει ντριμπλάρει στο εμπρός του γήπεδο όταν ο Β1 κτυπά τη μπάλα (και τη στέλνει) στο πίσω γήπεδο της ομάδας Α όπου οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας Α ξεκινά να ντριμπλάρει τη μπάλα ξανά. Ο Β2 κατόπιν, κτυπά (tap) τη μπάλα και τη στέλνει εκτός ορίων στο πίσω γήπεδο της Α ομάδας με 17 δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων. Στην ομάδα Α χορηγείται ένα time out. Εάν ο head προπονητής της ομάδας Α αποφασίσει την επαναφορά από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του εμπρός γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 14 δευτερόλεπτα.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.3

Μετά το τάιμ άουτ, αν η επαναφορά ως  αποτέλεσμα της εξόδου της μπάλας εκτός ορίων,  χορηγείται  από το εμπρός γήπεδο της ομάδας και η συσκευή των  24’’ (shot clock) δείχνει 14 δευτερόλεπτα ή περισσότερα, θα επαναρυθμίζεται στα 14 δευτερόλεπτα.
ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-60 Παράδειγμα
Εάν ο head προπονητής της Α ομάδας αποφασίσει για την εκτέλεση της επαναφοράς από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του εμπρός γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 14’’ στη συσκευή των 24άρων.

87. Παίκτης της ομάδας Α χρεώνεται με τεχνική ποινή στη διάρκεια της προθέρμανσης. Αυτή η τεχνική ποινή θα μετρήσει ως ένα από τα ομαδικά σφάλματα του 1ου τετάρτου.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 41.1.2

Όλα τα ομαδικά σφάλματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε διαλείμματος του αγώνα, θα θεωρούνται σαν να διαπράχθηκαν στο τέταρτο (ή την παράταση) που ακολουθεί.

88. Με 0:27’’ να απομένουν στο χρονόμετρο του παιχνιδιού στο 4ο τέταρτο, ο Α1 επιχειρεί 2 ελεύθερες βολές. Στη διάρκεια της εκτέλεσης της 2ης ελεύθερης βολής, ο Α1 βηματίζει (πατά) τη γραμμή των ελευθέρων βολών και μια παράβαση καταλογίζεται. Στην ομάδα Β χορηγείται time out. Εάν ο head προπονητής της ομάδας Β αποφασίσει να επαναρχίσει το παιχνίδι με επαναφορά από το πίσω γήπεδο, η ομάδα Β θα έχει 24 δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.3

Μετά το τάιμ άουτ, αν η επαναφορά ως  αποτέλεσμα παράβασης (όχι εξόδου της μπάλας εκτός ορίων) χορηγείται από το πίσω γήπεδο της ομάδας, η συσκευή των 24’’ (shot clock) θα ανανεώνεται στα 24 δευτερόλεπτα

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/17-13 Παράδειγμα

Μετά το time out, εάν ο head προπονητής της ομάδας Β αποφασίσει να επαναρχίσει ο αγώνας με επαναφορά από το πίσω γήπεδο, η ομάδα Β θα έχει 24 δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων.


89. Περίπου στον ίδιο χρόνο με την κόρνα της λήξης της παράτασης, ο Β1 χρεώνεται με σφάλμα κατά του Α1 στον οποίο χορηγούνται 2 ελεύθερες βολές. Οποιαδήποτε ομάδα, ζητά ένα time out. Οι διαιτητές οφείλουν να το χορηγήσουν.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-1 Κατάσταση& 18/19-3 Παράδειγμα

Ένα time out δεν μπορεί να χορηγηθεί μετά που ο αγωνιστικός χρόνος για την παράταση (ή το τέταρτο), έχει ολοκληρωθεί.

90.  Στη διάρκεια ενός σουτ, η μπάλα είναι στον αέρα μετά από σουτ του Α3, όταν ηχεί η κόρνα της λήξης των 24άρων δευτερολέπτων. Η μπάλα μπαίνει στο καλάθι. Αυτή τη  στιγμή η μία ή και οι δύο ομάδες ζητούν time out. Οι διαιτητές χορηγούν το time out ανεξαρτήτως της ομάδα που το ζήτησε.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 18.2.3

Μία ευκαιρία για τάϊμ άουτ αρχίζει για την ομάδα που δεν σκόραρε, εάν ένα καλάθι σημειωθεί.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-4 Κατάσταση. 

Εάν η κόρνα της λήξης των 24’’ ηχήσει ενώ η μπάλα είναι στον αέρα κατά τη διάρκεια ενός σουτ, αυτό δεν είναι παράβαση και το ρολόι του αγώνος δεν σταματά. Εάν το σουτ για καλάθι είναι επιτυχές, τότε υπό ορισμένες συνθήκες πρόκειται για μία ευκαιρία για time out και αντικατάσταση και για τις δύο ομάδες.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-5 Παράδειγμα

Αυτό είναι μια ευκαιρία για time out μόνο για την ομάδα που δεν σκόραρε.
(Εάν στην ομάδα που δεν σκόραρε, της χορηγηθεί ένα time out μπορεί και στους αντιπάλους να χορηγηθεί επίσης ένα time out).
Νέες απαντήσεις στα "καυτά" ερωτήματα των κανονισμών!!! (μέρος 8ο) Reviewed by THE REFEREES on 11:05 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.