Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τι θα κάνει με το κομμάτι της διαιτησίας ο Άγγελος Παπανικολάου ως πρόεδρος της ΕΟΚ!!! (η ΚΕΔ παραμένει...)


Ο Άγγελος Παπανικολάου αναφέρθηκε στο κομμάτι της διαιτησίας για πρώτη φορά...

και ανέφερε πως σκέφτεται τη νέα ΚΕΔ. Η συνέντευξη δόθηκε στο sportime και έδωσε πολλές απαντήσεις για την ελληνική διαιτησία την επόμενη μέρα. 


Αναλυτικά:


Κακώς δίνουμε τόση σημασία στον τομέα της διαιτησίας. Ασχολούμαστε υπέρμετρα, χάνοντας το δάσος. Θεωρώ άτοπο να θέσω τη διαιτησία ως προτεραιότητά μου, μια και οι βασικοί πυλώνες είναι η οικονομική και όχι μόνο, ελάφρυνση των σωματείων, η αναμόρφωση των πρωταθλημάτων και βεβαίως οι Εθνικές Ομάδες.


Διάβασα στην ιστοσελίδα σας τη συνέντευξη του κ. Λιόλιου, που αναφέρθηκε στην παρουσία ενός ακριβοπληρωμένου αρχιδιαιτητή για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα και πραγματικά, εξεπλάγην. Πρωτίστως, διότι και ο ίδιος παραμένει ως ο «ισχυρός ανήρ» της ΚΑΕ Προμηθέας και ως εκ τούτου, κάθε απόφαση του αρχιδιαιτητή θα του δημιουργούσε πρόσθετα πρόβλημα. Επί προσθέτως, επειδή σε όλους τους φορείς είναι απαραίτητη η πολυφωνία και ελεύθερη σκέψη και λόγου. Συν τοις άλλοις, θα πληρώνεται αδρά ο αρχιδιαιτητής και οι διαιτητές από την Α1 κατηγορία και κάτω θα λαμβάνουν 10 και 20 ευρώ. Η στρέβλωση είναι εμφανής.- Άγγελος Παπανικολάου 

Ένας παράγοντας διαιτησίας, από την άλλη, ο οποίος θα ορίζεται από το ΔΣ της ΕΟΚ, θα πληρώνεται από την Ομοσπονδία και θα λογοδοτεί στον ίδιο τον πρόεδρο είναι δυνατό να σταθεί στο ελληνικό μπάσκετ; Δεν θεωρείτε ότι, ίσως, κάποιοι να σκεφτούν περί εξάρτησης μεταξύ του προέδρου της ΕΟΚ και του αρχιδιαιτητή; Ένας παράγοντας διαιτησίας σε μια κεντρική θέση, όπως αυτή της ΚΕΔ, σημαίνει αυτομάτως συγκεντρωτισμός, που φέρνει πάντα τον απόλυτο έλεγχο και καταλήγει στην καταστροφή. Σας προανέφερα ότι θα λειτουργήσουμε συλλογικά, ενωμένα και αδιαίρετα.


Και για να μην νομίζετε ότι υπεκφεύγω της ερώτησης, μια επιτροπή διαιτησίας, αποτελούμενη από 3 έως 5 πρώην διαιτητές εγνωσμένης αξίας, που θα προτείνονται από διαφορετικούς φορείς (π.χ. ΕΟΚ, ΟΔΚΕ, ΕΣΑΚΕ.) ώστε να αποφευχθεί ο συγκεντρωτισμός και να υπάρχει ελευθερία, πλουραλισμός και διαφορετικές «φωνές» για την ανάπτυξη του μπάσκετ, είναι μια εξαιρετική λύση.


Η διαφάνεια που θέλουν κάποιοι να πρεσβεύουν δεν έρχεται με τον συγκεντρωτισμό. Είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα προκύπτουν από την αναπόδραστη σχέση τους με την κεντρική εξουσία». 

Τι θα κάνει με το κομμάτι της διαιτησίας ο Άγγελος Παπανικολάου ως πρόεδρος της ΕΟΚ!!! (η ΚΕΔ παραμένει...) Reviewed by THE REFEREES on 11:33 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.