Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Άκυρη η δέσμευση των 200 χιλιάδων στον ΕΣΑΚΕ!!! (οι 4 λόγοι αναίρεσης της απόφασης...)

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το δου σου του ΕΣΑΚΕ  ότι πέραν του ελάχιστου ποσού της εγγυητικής επιστολής ύψους 60.000 ευρώ...
που προβλέπεται για την χορήγηση πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα κατατεθεί εγγυητική καλής εκτέλεσης ύψους 140.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα δεσμευθεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου  για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των ΚΑΕ της τρέχουσας σεζόν προς τους παίκτες, προπονητές.

Θα ισχύσει όμως, το βασικό κριτήριο συμμετοχής στην Basket League;


Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τουλάχιστον, για φέτος δεν θα ισχύσει ο βασικός όρος που αποφασίστηκε στο συμβούλιο για 4 λόγους αναφορικά με τη δέσμευση της εγγυητικής:


  1. Δεν θα προλάβουν, όπως φαίνεται, να το συμπεριλάβουν στο αθλητικό νομοσχέδιο για τη νέα αγωνιστική χρονιά, αφού η διαδικασία φαντάζει καθυστερημένη.

  2. Παρ' ότι ψηφίστηκε ομόφωνα, υπάρχουν παράγοντες σε μεταγενέστερο χρόνο που αντιδρούν και προειδοποιούν σε συζητήσεις ότι θα αποχωρήσουν σε περίπτωση την οποία ισχύσει.

  3. Το μέτρο φαίνεται να αδικεί τις ομάδες που δεν χρωστούν ή έχουν ελάχιστα οφειλόμενα (Κολοσσός, Λάρισα, Πανιώνιος κ.α.) έναντι άλλων που έχουν αφήσει απλήρωτους παίκτες και από τις προηγούμενες χρονιές (ΠΑΟκ, Άρης).

  4. Το μέτρο αδικεί και μικρομεσαίες ομάδες, που τσίμα - τσίμα θα φτάσουν στα 800 χιλιάρικα μπάτζετ έναντι άλλων (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Προμηθέας, Περιστέρι κ.α.), που θα το ξεπεράσουν. Δηλαδή, αν ο προϋπολογισμός φθάσει τα 800, τότε η εγγυητική προσδιορίζεται στο 25% του συνολικού μπάτζετ, ενώ αν είναι φερ' ειπείν 2εκ. ευρώ, τότε το ποσοστό μειώνεται στο 10%!!!