Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η (νέα) γκέλα του Λευτέρη Αυγενάκη!!! (με παρέμβαση Μπαλτάκου απορρίφθηκαν όλες οι υπόλοιπες αιτήσεις...)

 


Μία ακόμα γκέλα του Λευτέρη Αυγενάκη δίνει την δυνατότητα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο να παραμείνει στη θέση του προέδρου της ΕΟΚ...

μέχρι τον Νοέμβριο, αν φυσικά επιθυμεί κάτι τέτοιο ή αν δεν υπάρξει νέος νόμος!

Το Πρωτοδικείο αποφάσισε πως η ΕΟΚ δεν θα αλλάξει ξανά διοίκηση και πως η τωρινή (και προσωρινή) ηγεσία θα μείνει στη θέση της μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές, που δεν έγιναν ποτέ λόγω της παρέμβασης του Λευτέρη Αυγενάκη, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Δηλαδή περίπου 24 ώρες πριν τις εκλογές, που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν κανονικά και με το νόμο στο γήπεδο της Λεωφόρου.



Ο υφυπουργός Αθλητισμού έπαιξε το χαρτί της... ασφάλειας και οι αρχαιρεσίες έμειναν στον «πάγο», όμως μία γκάφα που είχε κάνει πρωτύτερα, δίνει στον Γιώργο Βασιλακόπουλο την δυνατότητα να μείνει στην θέση του προέδρου μέχρι τον Νοέμβριο, αν φυσικά επιθυμεί κάτι τέτοιο, γεγονός που θα αποδειχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.


Ας δούμε την υπόθεση από την αρχή, για να γίνει πιο ξεκάθαρο και το καθεστώς της συνθήκες που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ώρες. 



Το SDNA ήταν το Μέσο που αποκάλυψε χθες την παρέμβαση του γνωστού δικηγόρου Τάκη Μπαλτάκου, που έπαιξε τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Πρωτοδικείου. Αλλωστε με βάση την παρέμβαση Μπαλτάκου απορρίφθηκαν όλες οι υπόλοιπες αιτήσεις, που ήθελαν να εκπέσει η συγκεκριμένη προσωρινή διοίκηση.


Το βασικό επιχείρημα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (που εκπροσώπησε ο Μπαλτάκος) αφορούσε την τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγες εβδομάδες από τον υφυπουργό Αθλητισμού και τόνιζε ότι οι Ομοσπονδίες πρέπει να προχωρήσουν σε εκλογές μέχρι τις 30/5. 


Στο συγκεκριμένο κείμενο υπήρξε ένα σημαντικό λάθος της νομικής υπηρεσίας του υφυπουργού Αθλητισμού αφού δεν συμπλήρωσε στη διάταξη ποτέ ποια θα ήταν η κύρωση σε περίπτωση μη τέλεσης αρχαιρεσιών μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία. Δεν υπήρχε για παράδειγμα η στοιχειώδης πρόβλεψη ότι η διοίκηση εκπίπτει ή αλλάζει αν οι εκλογές δεν διεξαχθούν ποτέ. 



Με λίγα λόγια, υπήρξε «lex imperfecta», ένας νόμος ατελής, που στην ουσία του δεν είχε «προβλέψει» για κύρωση ή για κάποια τιμωρία στην διοίκηση. Αυτό ήταν το κεντρικό κομμάτι στην παρέμβαση του Μπαλτάκου (το οποίο αποδέχθηκε το Πρωτοδικείο) και στην ουσία τονίζεται - με... δικαστική βούλα πλέον - ότι η διοίκηση συνεχίζει κανονικά το έργο της, αφού προκήρυξε εκλογές, οι οποίες δεν έγιναν λόγω παρέμβασης από εξωγενείς παράγοντες.


Και όπου «εξωγενείς παράγοντες» μπορείτε να βάλετε το όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη, που έκανε ό,τι μπορούσε για να μην διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΟΚ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ουσία από την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για μία εκδήλωση που είχε ήδη ακυρωθεί ή τις κλούβες στην άδεια Λεωφόρο; 



 

Τώρα, η νέα γκάφα του υφυπουργού Αθλητισμού δημιουργεί νέα δεδομένα σχετικά με την θητεία της προσωρινής διοίκησης. Με βάση τα δεδομένα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την διεξαγωγή των εκλογών σε συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς οι αιτήσεις Λιόλιου και Φασούλα ζητούσαν εκλογές έως τις 25 Ιουλίου, ωστόσο απορρίφθηκαν! 


Δεν υπάρχει δηλαδή deadline και η τωρινή ηγεσία της ΕΟΚ μπορεί να... τραβήξει μέχρι και τον Νοέμβριο, αν το θελήσει φυσικά ή αν δεν υπάρξει κάποια νέα νομοθετική παρέμβαση που επί της ουσίας θα διορθώνει τη μεγαλειώδη γκέλα που προηγήθηκε! Τότε, τον Νοέμβριο, θα γίνει το κύριο δικαστήριο (όπως αποφασίστηκε στις 24 Μαϊου) για όλες τις υποθέσεις που αφορούν τις αρχαιρεσίες της ΕΟΚ, αφού μέχρι τώρα (και ό,τι γίνει μέχρι τότε) βλέπουμε μονάχα προσωρινές αποφάσεις από τις δικαστικές αρχές.


Από την στιγμή που το Πρωτοδικείο απορρίπτει τα αιτήματα «κατ'ουσίαν» και δέχεται το σκεπτικό που ήδη αναλύσαμε, δεν γίνεται να υπάρξει αλλαγή στην διοίκηση, που με την σειρά της, αν το επιθυμεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μπορεί να κηρύξει εκλογές τον Νοέμβριο! Με όλα τα επακόλουθα που μπορεί να προκύψουν σε όλα τα επίπεδα από αυτή την εξέλιξη.


Για την ώρα είναι άγνωστο τι θα συμβεί τελικά, αλλά είναι προφανές πως η γκάφα του Λευτέρη Αυγενάκη δημιουργεί το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που αρχικά περίμενε: Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο υφυπουργός, εκτός όλων των άλλων, έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του για άμεση αποχώρηση του Βασιλακόπουλου με το νόμο και την φωτογραφική διάταξη για το ηλικιακό όριο σε ηγετικές θέσεις στις Ομοσπονδίες. 


Μέχρι στιγμής όμως, ο Αυγενάκης και οι θεσμικοί φορείς που εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού βιώνουν μια πρωτοφανή συντριβή από τον Βασιλακόπουλο που παίζει τους νόμους στα δάχτυλα και έχει πια την δυνατότητα να μείνει στην θέση του για αρκετούς μήνες ακόμα...


Πηγή: SDNA

Η (νέα) γκέλα του Λευτέρη Αυγενάκη!!! (με παρέμβαση Μπαλτάκου απορρίφθηκαν όλες οι υπόλοιπες αιτήσεις...) Reviewed by THE REFEREES on 4:28 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.