Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Το ...τυράκι Αυγενάκη το είδαν, την φάκα δεν πρόσεξαν σωματεία και ενώσεις!!! (αναβρασμός στο μπάσκετ από το αθλητικό νομοσχέδιο...)

 


Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο του μπάσκετ εξαιτίας της κατάθεσης του αθλητικού νομοσχεδίου από τον Λευτέρη Αυγενάκη...


Άρχισε χθες Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας» με χρονοδιάγραμμα ψήφισής του την επομένη Πέμπτη 17 Ιουνίου.


Προφανώς και το ...τυράκι, δηλαδή την επιχορήγηση, την είδαν αλλά όχι, την φάκα...  Τα "καυτά" θέματα που θα βρουν μπροστά τους σωματεία και ενώσεις είναι:


  •  Η απελευθέρωση των μεταγραφών των ερασιτεχνών αθλητών στα 19 τους χρόνια (αυξήθηκε κατά τι, στη διαβούλευση προβλεπόταν στα 18).


  • Η δημιουργία κλιμακίων ελέγχου της ΓΓΑ προς σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.


  • Οι ερασιτέχνες αθλητές ομαδικών αθλημάτων εθνικών κατηγοριών, που ως τώρα ήταν ανασφάλιστοι, αποκτούν ασφαλιστική κάλυψη για την περίπτωση ατυχήματος.