Έντονες συζητήσεις και διεργασίες φαίνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα στον χώρο του μπάσκετ της Αττικής, με αντικείμενο τη δημιουργία μιας νέας ένωσης. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ιδέα για τη σύσταση μιας «Ένωσης Ανατολικής Αττικής», ένα σενάριο που συζητείται ολοένα και πιο έντονα στους κύκλους των παραγόντων των τοπικών σωματείων. Να θυμίσουμε ότι ο Βασίλης Ντάκουρης είχε αναλάβει κατά το παρελθόν πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ένωση Δυτικής Αττικής αλλά χωρίς αποτέλεσμα...
Αφορμή για αυτές τις κινήσεις αποτελεί η απαξίωση και το ουσιαστικό κλείσιμο της ΕΣΚΑΝΑ. Από τη στιγμή που θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η Ένωση θα ενσωματωθεί στην ΕΣΚΑ, αρκετοί παράγοντες ομάδων αναζητούν εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να διατηρήσουν μια ισορροπία στον χάρτη των ενώσεων της Αττικής.
Σύμφωνα με όσα συζητούνται το τελευταίο διάστημα, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπει ότι ένα κομμάτι των ομάδων της παραλιακής ζώνης θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε μια νέα ένωση της Ανατολικής Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα παραμείνουν στην ΕΣΚΑ. Οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας θεωρούν ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να λειτουργήσει εξισορροπητικά μετά την αναδιάταξη των ενώσεων.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι στην Ανατολική Αττική υπάρχουν αρκετά σωματεία με σύγχρονες εγκαταστάσεις, γήπεδα και οικονομικές δυνατότητες, στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα νέο εγχείρημα και να δημιουργήσουν μια λειτουργική και οργανωμένη ένωση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας της ΕΣΚΑ Άγγελος Τάσκος γνωρίζει σε βάθος το θέμα και φέρεται να το έχει ήδη μεταφέρει στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα, η στάση της ομοσπονδίας εμφανίζεται μέχρι στιγμής επιφυλακτική, με τον ίδιο να φέρεται αρνητικός απέναντι στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
Την ίδια στιγμή, στον χώρο της Ένωσης παρατηρούνται και εσωτερικές αναταράξεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Άγγελος Τάσκος φέρεται να απέχει το τελευταίο διάστημα από τις δραστηριότητες της Ένωσης, ενώ δεν έδωσε το «παρών» ούτε στην κοπή της πίτας των εργαζομένων ούτε στο διοικητικό συμβούλιο που ακολούθησε. Παράλληλα, έντονη φημολογία κάνει λόγο για διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Ευαγγέλου.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι εξελίξεις γύρω από τις ενώσεις της Αττικής φαίνεται πως ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στον διοικητικό χάρτη του ελληνικού μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Καλώς ήρθατε στη Γκρίζα Ζώνη. Ο διάλογος για τη διαιτησία είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να γίνεται με επιχειρήματα και σεβασμό. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν θα εγκρίνονται.