Η ΕΣΚΑΝΑ έχει το νομικό και καταστατικό δίκιο απέναντι στην παρέμβαση της ΕΟΚ.
Με επιστολή άνευ ημερομηνίας, στοιχείο που από μόνο του εγείρει σοβαρά ερωτήματα διοικητικής σοβαρότητας, η ΕΟΚ αρνείται να εγκρίνει τις προκηρύξεις της Ένωσης. Παράλληλα, απαγορεύει τον ορισμό παράβολου συμμετοχής στα σωματεία μέχρι την «κανονικοποίηση» της διοίκησης.
Η στάση αυτή πάσχει νομικά και ουσιαστικά για τρεις συγκεκριμένους λόγους:
- Η προσωρινή διοίκηση ορίστηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά. Η αμφισβήτηση των αρμοδιοτήτων της από διοικητικά όργανα της ΕΟΚ συνιστά ευθεία παραβίαση της δικαστικής απόφασης.
- Το Άρθρο 4 του καταστατικού της ΕΣΚΑΝΑ ορίζει ρητά την οικονομική και διοικητική της αυτοτέλεια. Η Ομοσπονδία οφείλει να εποπτεύει την εφαρμογή των κανονισμών παιδιάς, όχι να παρεμβαίνει στην ταμειακή διαχείριση και την αυτονομία της Ένωσης.
- Τη σεζόν 2025-2026, η ΕΟΚ είχε εγκρίνει κανονικά τις προκηρύξεις της τότε προσωρινής διοίκησης. Η τωρινή υπαναχώρηση δημιουργεί ένα επικίνδυνο δεδικασμένο δύο ταχυτήτων.
Το πλέον οξύμωρο; Οι προκηρύξεις της ΕΣΚΑΝΑ είναι κατά 95% πανομοιότυπες με εκείνες της ΕΣΚΑ, τις οποίες η Ομοσπονδία ενέκρινε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Όταν μια διοίκηση διορισμένη από τη Δικαιοσύνη καλείται να τρέξει τα πρωταθλήματα για να μη μείνουν τα παιδιά στο δρόμο, η ΕΟΚ οφείλει να στέκεται αρωγός και όχι να βάζει τρικλοποδιές. Η ΕΣΚΑΝΑ έχει το νόμο και τη λογική με το μέρος της. Ώρα να σοβαρευτούμε.
.webp)
Mε Μαγκλάρα, Σάκη, Τζουνόπουλο και Φωτουλάκη...Καλά κάνει και τους γλεντάει ο Λιόλιος. Όλοι μαζί του είμαστε απέναντι στους αστείους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΕ ΑΝΩΝΥΜΕ . ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ . ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ . ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ . ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΕΙΟΣ.
Διαγραφή