ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φόρτωση...

Πλήρης υποταγή της ΟΔΚΕ στην ΕΟΚ για τους κανονισμούς FIBA 2026... (το μαγάζι έκλεισε!)

Πλήρης υποταγή της ΟΔΚΕ στην ΕΟΚ. Οι αλλαγές κανονισμών στάλθηκαν μόνο από την ΚΕΔ, διαλύοντας το θεσμικό δικαίωμα εκπαίδευσης των διαιτητών.

 


Ουπς... που λένε και στο χωριό μου στην Αγγλία. Στην πιάτσα των γκρι τα πράγματα πλέον δεν κρύβονται ούτε κάτω από το πιο βαρύ χαλί. Όποιος κρατάει το ταμείο και τις καρέκλες κάνει κουμάντο και οι υπόλοιποι κάθονται σούζα με το κεφάλι σκυμμένο. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε απλώς για παραγοντικά παιχνίδια. Μιλάμε για κανονική παράδοση άνευ όρων, για λευκή πετσέτα που πέταξε μια ολόκληρη ομοσπονδία.


Έφτασε στα χέρια των διαιτητών από μεγάλο σύνδεσμο η επίσημη εγκύκλιος με τις αλλαγές των κανονισμών της FIBA για το 2026. Και τι βλέπει κανείς στο χαρτί. Τίποτα δικό τους. Καμία αναφορά στην Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος. Πουθενά το σήμα της, πουθενά το διοικητικό της συμβούλιο, εξαφανισμένοι όλοι. Το επίσημο έγγραφο φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και το λογότυπο της ΕΟΚ και της ΚΕΔ. Τέλος. Η εκπαίδευση, το μοναδικό θεσμικό αποκούμπι, το κεκτημένο δικαίωμα των διαιτητών που κατοχυρώνει ρητά ο αθλητικός νόμος, παραδόθηκε στα μουλωχτά.


Ποιος συνέταξε το κείμενο, ποιος έκανε τη μετάφραση. Για δέκα ολόκληρα χρόνια όλοι ήξεραν ποιοι έτρεχαν τη δουλειά. Ο πρώην γενικός γραμματέας Παναγιώτης Ντάβαρης μαζί με τον εθνικό καθηγητή. Τώρα πού πήγε ο εθνικός καθηγητής; Εξαφανίστηκε κι αυτός από το προσκήνιο; Το επίσημο χαρτί το υπογράφει πλέον η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ, με πρόεδρο τον Στέλιο Κουκουλεκίδη και μέλη τους Μπήτη, Πηλοΐδη, Μαχαιριανάκη και Αργυρού. Ο Στέλιος παραμένει στην ΚΕΔ; Ή μήπως το όνομά του είναι βιτρίνα; Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ΟΔΚΕ απλώς παρακολουθεί σαν φτωχός συγγενής που περιμένει τα αποφάγια.


Κανονική ταφόπλακα έβαλε ο κύριος Μπούσιας στην ΟΔΚΕ. Τα παρέδωσε όλα στο πιάτο του Ευάγγελου Λιόλιου και της διοίκησης της ΕΟΚ. Απορίας άξιο είναι τι ακριβώς κάνουν εκεί μέσα στη διοίκηση της ΟΔΚΕ. Για ποιο λόγο κάθονται στις καρέκλες τους αφού δεν αποφασίζουν ούτε για το χρώμα της σφυρίχτρας; Έφτασαν στο σημείο να καρατομήσουν ακόμη και το υπέρτατο όργανο των διαιτητών, την ίδια τη γενική συνέλευση. Σε ένα σώμα όπου υποτίθεται υπάρχουν είκοσι έξι σύνδεσμοι, οι διαιτητές εκπροσωπούνται μόλις από δέκα. Ούτε καν το πενήντα τοις εκατό. Για ποια δημοκρατία και ποιες διαδικασίες μιλάμε τώρα; Εδώ μιλάμε για καθεστώς μειοψηφίας που δεν έχει καμία νομιμοποίηση στη βάση.


Το έργο δεν έχει επιστροφή. Όταν χαρίζεις την εκπαίδευση των διαιτητών στον εργοδότη τους, παύεις να είσαι συνδικαλιστικό όργανο και γίνεσαι απλός υπάλληλος γραφείου. Το μήνυμα προς το ΔΣ της ΟΔΚΕ είναι ένα και μοναδικό: Παραιτηθείτε άμεσα και τρέχοντας κιόλας. Το μαγαζί έκλεισε και τα κλειδιά τα πήραν άλλοι.

Πλήρης παράδοση: Οι αλλαγές κανονισμών στάλθηκαν στους συνδέσμους με έγγραφο της ΕΟΚ και υπογραφή ΚΕΔ, χωρίς καμία αναφορά στην ΟΔΚΕ.

Τέλος η εκπαίδευση: Το θεσμοθετημένο δικαίωμα επιμόρφωσης των διαιτητών αφαιρέθηκε πλήρως από την ομοσπονδία διαιτητών και πέρασε στην ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης.

Κυβέρνηση μειοψηφίας: Καταγγελίες για διάλυση της γενικής συνέλευσης με εκπροσώπηση μόλις 10 από τους 26 συνδέσμους και απαίτηση για άμεση παραίτηση Μπούσια.

COMMENTS

BLOGGER
📂 ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΝΑΙ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΟΧΙ
Παλιά άρθρα που αξίζει να θυμηθείς
Φόρτωση...
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content