Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική από τον Αντώνη Μάνο (τον ευχαριστούμε)...


Την λογοκρισία ανέκαθεν την απεχθανόμαστε. Όπως και το σκοτάδι. Δεν μας ενδιαφέρει να μας ασκείτε κριτική. Αντιθέτως τη θέλουμε και την επιζητάμε. Όπως στην περίπτωση του παρατηρητή διαιτησίας και πρώην μέλους της ΕΟΔ (πρώην ΚΕΔ) Αντώνιου Μάνου ο οποίος μας έστειλε μηνύματα, διόλου κολακευτικά.

Μεταφέρθηκαν οι επισημάνσεις του, τις οποίες παρουσιάζουμε:
1)      Ορθά γράψαμε ότι η βαθμολογία των διαιτητών ήταν καλή στο ματς Ίκαρος – Παναθηναϊκός.
2)      Κακώς – κάκιστα γράψαμε ότι «ελέγχονται για το επιθετικό φάουλ του Διαμαντίδη», που ήταν 100% σωστή η απόφαση. Ελέγχονται όμως για ένα επιθετικό που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο και για το οποίο δεν θα αλλοιωνόταν η βαθμολογία.
3)      Στην παραπληροφόρηση αυτή δεν έχει καμία σχέση ο Παναθηναϊκός.
4)      Δεν είδε στο σπίτι του τη φάση του επιθετικού φάουλ και την έκθεσή του την έστειλε την Δευτέρα το πρωί στην ΕΟΚ.
5)      Δεν θέλει ν’ αναφέρεται από τούτο αυτό το μπλογκ το όνομά του γιατί του «χαλάει το ίματζ». Δεν είναι μόνο αναξιόπιστο το μπλογκ, μας μετέφεραν, είναι και ανορθόγραφο, ασύνταχτο και κατ’ επέκταση αγράμματο (όπα, κάτι μας θυμίζει…)
6)      Μπλογκ ή σάιτ που ασχολούνται με το χώρο κάνουν κακό στη διαιτησία, γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπάρχουν. Ή αν υπάρχουν να «κατεδαφιστούν». Έστω κι αν ομολογήσατε, ότι είναι υπέρ των διαιτητών…
Κατ’ αρχάς, ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Μάνο για την εποικοδομητική κριτική που μας άσκησε, εφόσον όλα αυτά μας μεταφέρθηκαν σωστά, αλλά και ότι - όπως αποδεικνύεται περίτρανα – όχι απλά μας διαβάζει αλλά μας «ξεκοκαλίζει». Είναι σπουδαίο ένας άνθρωπος, που μιλάει άριστα την ελληνική γλώσσα, που έχει κουλτούρα αλλά και που θεωρείται ένας από τους καλύτερους παρατηρητές διαιτησίας να μας διαβάζει ανελλιπώς. Είμαστε πράγματι τυχεροί που δεν αδιαφορεί για μας, που δεν μας περιφρονεί. Τον ευχαριστούμε…
Σεβόμαστε την κριτική απ’ όπου κι αν προέρχεται, είτε από μορφωμένους και «παραμορφωμένους», είτε από παιδιά που δεν έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση. Ο σεβασμός και η εκτίμηση ανήκει σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα την μόρφωση, τα ηλικιακά χρόνια, την εθνικότητά του και το επάγγελμα. Αρκεί να μην διακατέχεται από εμπάθεια, κομπλεξισμό. Αρκεί η συνείδηση και ηθική του να μην είναι ελαστική. Αρκεί να μην εμπεριέχεται το ψέμα.
Και ο κ. Μάνος δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής (προσωπική μας άποψη) όλα αυτά τα χρόνια. Όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων της διαιτησίας, των διαιτητών, των κριτών και όλων όσοι περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο χώρο. Λίγες περιπτώσεις είναι αυτές που δυσφημούν το χώρο της διαιτησίας και ακόμα ελάχιστες περιπτώσεις είναι αυτές που φέρεται ότι έχουν πλουτίσει αποκλειστικά και μόνο από τα διαιτητικά τους καθήκοντα. Συνεπώς, δεν είστε ο μόνος που αποχωρήσατε από τη διαιτησία πτωχότερος. Υπάρχουν και πολλοί, εκατοντάδες άλλοι, που εγκατέλειψαν το χώρο  πτωχότεροι.
Για τα δύο αιτήματα που θέσατε, δηλαδή, την πλήρη «κατεδάφιση» του μπλογκ σας ενημερώνουμε ότι δεν θα συμβεί, τουλάχιστον άμεσα. Ήδη θ’ αρχίσει να εμπλουτίζεται με στήλες, με ιστορικές διαιτητικές διαδρομές ώστε να μάθουν και οι νέοι διαιτητές τι συνέβαινε στη διαιτησία πριν από δέκα, είκοσι και τριάντα χρόνια. Να γνωρίσουν τα «ινδάλματά τους» ώστε να τους αγαπήσουν και να τους εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο. Ακόμα περισσότερα στοιχεία όμως θ’ απολαύσουν στο νέο εγχείρημα, που ήδη προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς και το οποίο αισιοδοξούμε ότι θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2013. Χωρίς ανορθογραφίες και ασυνταξίες, αλλά με μεγαλύτερες αποκλειστικότητες.    
Όσο για το αίτημά σας να μην αναφέρουμε το όνομά σας σάς ενημερώνουμε ότι θα το πράξουμε ευχαρίστως. Όταν πια δεν ορίζεστε από την ΚΕΔ παρατηρητής διαιτησίας. Όταν δεν θα ανήκετε πλέον στο σύστημα του μπάσκετ. Όταν πλέον δεν πληρώνεστε από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ για τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Όπως για παράδειγμα, έχει πράξει ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει πάμπολλους διαιτητές κατά το παρελθόν, μεταξύ αυτών και εσάς όπως φανταζόμαστε, ο Κώστας Δήμου…
Σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική από τον Αντώνη Μάνο (τον ευχαριστούμε)... Reviewed by THE REFEREES on 5:45 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.