Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Αναταράξεις στην ΟΔΚΕ με συνέντευξη προέδρου συνδέσμου (τι είπε για Καφφέ, Βασιλακόπουλο;)

Γλυκά ...ρίχνει τα βέλη του έμπειρος πρόεδρος συνδέσμου διαιτητών και ανακοινώνει επισήμως ότι θέλει να εμπλακεί με τα τεκταινόμενα της ΟΔΚΕ. Μιλάει για τον Βασιλακόπουλο, τον Καφφέ αλλά και για πολλά θέματα που ταλανίζουν την ελληνική διαιτησία...
Ο λόγος για τον Κώστα Μπούσια, πρόεδρο του συνδέσμου Αχαϊας και Ηλείας...
Σχετικά με  την διαφωνία την προσωπική σας αλλά και του Συνδέσμου Αχαΐας για την ανακήρυξη ως επίτιμου Πρόεδρου της ΟΔΚΕ του κ. Βασιλακόπουλου ως αντί καταστατική στην πρόσφατη Γ.Σ. της ΟΔΚΕ όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος της ΟΔΚΕ σε πρόσφατη συνέντευξη του.
Καταρχάς δεν έχω καν διαβάσει την συνέντευξη του Προέδρου της ΟΔΚΕ άρα δεν μπορώ καν να τοποθετηθώ αλλά και ούτε μου αρμόζει να σχολιάζω συνεντεύξεις οποιαδήποτε πόσο άλλωστε αν είναι και Πρόεδρος της ΟΔΚΕ. Τελικά διαφωνήσατε ή όχι ;
Φυσικά και δεν διαφωνήσαμε αφού η απόφαση ήταν ομόφωνη κάτι και το οποίο αποδεικνύεται  και από τα έγγραφα της Ομοσπονδίας.
Δηλαδή δεν την καταγγείλατε ως αντί καταστατική;
Δεν καταγγείλαμε τίποτα πόσο άλλωστε αυτή την απόφαση.  Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα θα σας πω τα εξής. Προσωπικά ως άνθρωπος αλλά και ως Σύνδεσμος που έχω την τιμή να ηγούμαι έχουμε μάθει να τιμούμε τους ανθρώπους που αξίζουν με τις δέουσες τιμές που ορίζουν τα θεσμικά μας κείμενα  οτιδήποτε άλλον τείνει να χαρακτηριστεί με τον όρο «δημόσιες σχέσεις» και με όλες τις παγίδες που κρύβει αυτή η έκφραση.
Δηλαδή στην περίπτωση του κ. Βασιλακόπουλου;
Θα σας πω τι ακριβώς είπα στην Γ.Σ. της ΟΔΚΕ και που ζήτησα να καταγραφεί στα πρακτικά  για αποφυγή παρεξηγήσεων: «προσωπικά εγώ ως Κωνσταντίνος Μπούσιας οφείλω πάρα πολλά στον κ. Βασιλακόπουλο Γ. το ότι είμαι Διαιτητής τόσα χρόνια  και ότι είμαι  Διαιτητής Α1 το οφείλω προσωπικά σε αυτόν και στην ΕΟΚ. Άρα είμαι ο πρώτος που στηρίζει αυτήν την πρόταση. Βάση όμως του υπάρχοντος καταστατικού μας δεν μπορούμε να τον ανακηρύξουμε Πρόεδρο της ΟΔΚΕ γιατί  δεν έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΔΚΕ.  Τιμή για μένα, για τον μεγαλύτερο Αθλητικό παράγοντα της χώρας μας  είναι να αλλάξουμε το καταστατικό μας άμεσα (και μόνον για αυτόν) και να τον ανακηρύξουμε με όλες τις δέουσες τιμές. Και δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε σε περιπέτειές και δυσμενή σχόλια την συγκεκριμένη διαδικασία»
 Σε απάντηση μου  ο Πρόεδρος της ΟΔΚΕ είπε ότι έχει μιλήσει με τον κ Βασιλακόπουλο τον έχει ενημερώσει και είναι σύμφωνος και το δέχτηκε με μεγάλη χαρά. Αμέσως είπα ότι τότε ψηφίζω χωρίς δεύτερη κουβέντα και σκέψη την συγκεκριμένη πρόταση.
Αυτά ακριβώς έγιναν και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω  ή  δημοσιοποίηση ενός  προβληματισμού σε μια διαδικασία και σε μια ομόφωνη απόφαση τι σκοπούς εξυπηρετούν, και σας παρακαλώ να κλείσουμε αυτό το θέμα γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και μόνο διχαστικές τακτικές εξυπηρετούν.
         Είναι αλήθεια ότι αντιπροτείνατε ως επίτιμο Πρόεδρο της ΟΔΚΕ τον κ Τσακαμίλη Ανδρέα;
Δεν αντιπρότεινα κανέναν. Απλά θύμισα στους παλαιότερους και ενημέρωσα τους νεώτερους που δεν ήταν στην προηγούμενη Γ.Σ. την άτυπη δέσμευση  που υπήρχε από το Σώμα της προηγούμενης Γ.Σ. ότι στην επόμενη θα ανακηρύξουμε ως Πρόεδρο τον κ Τσακαμίλη Α.  Και αυτό γιατί στην προηγούμενη Γ.Σ. στην πόλη του Κιλκίς κατατέθηκε η συγκεκριμένη πρόταση  αλλά δεσμευτήκαμε να την υλοποιήσουμε στην επόμενη Γ.Σ.  Μετά όμως την πρόταση για τον κ, Βασιλακόπουλο και κάποιες διαφωνίες (που δεν είναι του παρόντος) αποσύρθηκε και ούτε καν συζητήθηκε.
·       *  Κατά καιρούς έχετε στείλει αρκετές καυστικές επιστολές στην ΟΔΚΕ
Το να στέλνεις επιστολές και να εκφράζεις την διαφωνία σου ως προς διάφορες αποφάσεις δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζεις αυτές τις αποφάσεις και ότι θες να δημιουργήσεις ρήγματα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το συγκεκριμένο ΔΣ της ΟΔΚΕ εκλέχτηκε ομόφωνα. Το ότι αντιμετωπίζουμε διάφορα θέματα με διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι δεν συνεργαζόμαστε και δεν στηρίζουμε την ΟΔΚΕ
            Όπως είναι η διαφωνία σας για τα Προστάζ
Ναι σε αυτό ήμασταν και είμαστε κάθετοι στην άποψη μας. Για το πώς πρέπει να προαχθούν Διαιτητές στην Γ εθνική ο τρόπος είναι ξεκάθαρος. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία που είναι εκτός καταστατικού και εσωτερικού κανονισμού αφήνει πολλά παράθυρα για τον οποιαδήποτε. Κατά την άποψη μας  οποιοσδήποτε Διαιτητής η Σύνδεσμος σε περίπτωση που για δικούς του λόγους  διαφωνεί για τα αποτελέσματα μπορεί άνετα να καταφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια για την εγκυρότητα της λίστας των Διαιτητών . Και κάτι το οποίο το έχουμε πληρώσει αρκετά στο παρελθόν.
         Ναι αλλά όλες οι προσφυγές που έχουν γίνει έχουν πια περάσει στο παρελθόν…
Δεν είναι έτσι. Αυτή είναι μια σημαντική διαφοροποίηση μας με το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να προσφεύγουν στα δικαστήρια δίκαια ή άδικα να χαλιούνται χιλιάδες ευρώ από την Ομοσπονδία και μετά όλοι αγαπημένοι. Δεν υπάρχει πουθενά αυτό. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν μπορούσαν να καλύψουν ένα μέρος του κόστους του σεμιναρίου και να μην πληρώνουν οι μικροί Διαιτητές. Θέλει να πάει κάποιος στα Δικαστήρια δικαίωμα του. Αλλά θα τελειώσει η Διαδικασία που άρχισε θα βγει απόφαση και ο υπαίτιος θα πληρώσει. Δεν είναι δυνατόν στον βωμό για το καλό της Διαιτησίας να ξοδεύονται τόσα χρήματα και μετά πάλι όλοι φίλοι. Φίλοι είμαστε όλοι αλλά κάποιοι πρέπει να πληρώνουν τις αποφάσεις τους και όχι επιλεκτικά όπου μπορούμε.
         Μα εσείς ήσασταν αντίθετος στην διαγραφή του κ. Κουκουλεκίδη σε κάποια Γ.Σ.
Φυσικά ήμουν και είμαι αντίθετος. Καταρχάς η τότε διαδικασία ήταν πέρα για πέρα αντί καταστατική. Εμείς αυτό είπαμε. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε κανέναν αν πρώτα δεν απολογηθεί. Ο κ. Κουκουλεκίδης μπορούσε να είχε χίλια δίκια για την προσφυγή του. Εμείς έπρεπε να τον ακούσουμε, και να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση αφού υπήρχε τελεσίδικη απόφαση. Σκέφτεστε να κέρδιζε στα δικαστήρια;.
         Και για τον τρόπο πληρωμής έχετε διαφωνίες.
 Μα καμία διαφωνία. Απλά υπάρχει διαφοροποίηση ανά Ένωση με τον τρόπο που πληρώνονται οι Διαιτητές. Εμείς στείλαμε επιστολή για το ποιος τρόπος είναι ο νόμιμος και εννοούμε πάντα φορολογικά. Εμείς σαν Σύνδεσμος πληρωνόμαστε από την Ένωση μας  κατά τακτά χρονικά διαστήματα και μας  παρακρατείτε ο νόμιμος φόρος όπου χρειάζεται κάτι και το οποίο κάνει και η ΕΟΚ.  Ένας άλλος τρόπος πληρωμής είναι να γίνετε η πληρωμή στο γήπεδο από τα Σωματεία.
         Μάλλον σας συμφέρει…
Ποιος αντιλέγει σε αυτό; Όλοι μας αυτό θέλουμε. Αλλά υπάρχουν αλλά φορολογικά κενά σε αυτό τον τρόπο. Μην ξεχνάμε ότι σε μεγάλες ενώσεις οι Διαιτητές μπορεί να παίζουν πάρα πολλά παιχνίδια άρα το συνολικό ποσό της καθαρής αμοιβής τους αν αφαιρέσουμε τα έξοδα μετακίνησης ίσως είναι και πάνω από ένα βασικό μισθό πλέον. Εμείς σαν σύνδεσμος ρωτήσαμε πως πρέπει να είναι σωστά και νόμιμα καλυμμένοι  οι Διαιτητές. Περιμέναμε μια απάντηση ή μια φορολογική μελέτη με νόμους και σε απάντηση λάβαμε ένα έγγραφο που ξεκινάει  «η ΟΔΚΕ έχει την άποψη …….κτλ κτλ.» Απόψεις υπάρχουν πολλές νόμος ένας, και αυτόν ψάχνουμε.
         Για τον αριθμό των αξιολογημένων Διαιτητών, τι έγινε;
Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια μελέτη. Πόσοι Διαιτητές πρέπει να είναι ανά ένωση ανάλογα με τα παιχνίδια τους και ανάλογα με την γεωγραφική τους κάλυψη. Έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο να «παράγουμε» και να «αξιολογούμε» Διαιτητές μόνο με τον όρο «αγροτική πολιτική» . Ένας Διαιτητής από την Αχαΐα για να φτάσει να αξιολογηθεί έχει παίξει πάνω από 500 αγώνες λόγω ότι η Ενωσή μας είναι μεγάλη και υπάρχει μόνο ένας Σύνδεσμος. Άρα ζητάμε από την ΟΔΚΕ να βλέπει και να προάγει τους Διαιτητές ανά Ένωση και όχι ανά  Σύνδεσμο και στον συνολικό αριθμό πάλι ανά Ένωση και βάση των παιχνιδιών της κάθε Ένωσης. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την άποψη βρήκα συμπαραστάτη τον Γ.Γ της ΟΔΚΕ κ Ιωάννου ο οποίος εδώ και δεκαετίες κρατάει όλα τα στατιστικά στοιχεία και είπε ότι θα προχωρήσει αυτήν την μελέτη, και την περιμένουμε.
         Από ότι καταλαβαίνω η σχέση σας τόσο με την ΟΔΚΕ όσο και με τον Πρόεδρο κ Καφφέ πρέπει να είναι διαταραγμένη.
Αντιθέτως θα έλεγα, οι σχέσεις μας είναι άριστες. Το ότι διαφωνούμε  αλλά και εκφράζουμε την διαφωνία μας δεν σημαίνει ότι δεν συνεργαζόμαστε και δεν έχουμε άριστες σχέσεις. Το ότι μιλάμε έστω μερικές φορές και σε έντονο ύφος είναι γιατί πραγματικά θέλουμε να πετύχει στο έργο της η ΟΔΚΕ. Και μην ξεχνάμε ότι όποτε η ΟΔΚΕ χρειάστηκε στήριξη ήμασταν δίπλα της έστω και αν πληρώσαμε το τίμημα. Και σε όλα τα σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με Διαιτητές του Συνδέσμου μας  πάντα υπήρχε και υπάρχει άριστη συνεργασία.
         Ας πάμε και λίγο στα εσωτερικά θέματα του Συνδέσμου . Έχετε εκλογές με τον νέο χρόνο προτίθεστε να συνεχίσετε και σε νέα θητεία;
Όχι. Πραγματικά όχι δεν θα ήθελα να συνεχίσω από την θέση του Προέδρου και στο επόμενο Δ.Σ. Είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος 10 χρόνια περίπου και συνολικά 16 χρόνια από όλες τις θέσεις του Δ.Σ. . Όλα αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά αλλά το σπουδαιότερο από όλα είναι ότι ο Σύνδεσμος μας  είναι μια οικογένεια παρά τις κατά καιρούς δύσκολες καταστάσεις. Αλλά αυτό που πετύχαμε είναι ότι σε όλους μα σε όλους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν το ένα βήμα παραπάνω χωρίς αποκλεισμούς και σκοπιμότητες.
         Δηλαδή δεν θα ξανά καταθέσετε  υποψηφιότητα;
Είμαι ήδη σε επαφή με Μέλη μας τα οποία πιστεύω ότι έχουν τις δυνατότητες και το μεράκι να ασχοληθούν. Αν πραγματικά θέλουν πιστεύω ότι δεν θα έχω κανέναν δισταγμό στο να αποχωρήσω. Και δεν σας κρύβω όλα αυτά τα 15 χρόνια έχω δώσει όλο τον εαυτό μου στον Σύνδεσμο καιρός είναι να βγούνε στην επιφάνεια και άλλοι.
         Να διακρίνω μια πικρία στα λόγια σας;
Όχι το εναντίον. Σας είπα είμαστε μια οικογένεια. Στις τελευταίες έξι εκλογές είχαμε ενιαίο ψηφοδέλτιο και όσοι έβαζαν έβγαιναν άρα δεν υπήρχε ούτε τίθεται τέτοιο θέμα
         Καθώς καταλαβαίνω ίσως να σας ενδιαφέρει η είσοδος σας στην ΟΔΚΕ την επόμενη τετραετία;
Δεν το κρύβω θα με ενδιέφερε σε κάποια χρόνια η ενασχόληση μου με την ΟΔΚΕ. Αλλά με την παρούσα φιλοσοφία της πραγματικά δεν θέλω να ασχοληθώ. Έχω και εγώ και αρκετοί άλλοι Συνάδελφοι Πρόεδροι μια διαφορετική άποψη λειτουργίας από την σημερινή. Άρα στηρίζουμε τον τωρινό Πρόεδρο της ΟΔΚΕ κ Καφφέ και τις προσπάθειες του για όσο καιρό θέλει να ηγείται. Όταν θελήσει να αποχωρήσει σίγουρα θα υπάρχει διάδοχη κατάσταση.
Και τελειώνοντας θα ήθελα μια προσωπική ερώτηση να μου πείτε τι είναι αυτό που για σας είναι το σημαντικό στην ζωή και τι είναι αυτό που απεχθάνεστε
Για μένα το παν είναι να τα δίνεις όλα για αυτούς που αγαπάς και τους φίλους σου έστω και με λάθη έστω και αν το πληρώνεις αυτό. Και αυτό που απεχθάνομαι είναι η αχαριστία. Εύχομαι σε όλων τον κόσμο να έχει μια χρονιά γεμάτη υγειά και ευτυχία και για την διαιτησία ότι καλύτερο..Γιατί μέσα από την διαιτησία γινόμαστε όλοι καλύτεροι άνθρωποι..
ΠΗΓΗ: sportaxaia.blogspot.gr
Αναταράξεις στην ΟΔΚΕ με συνέντευξη προέδρου συνδέσμου (τι είπε για Καφφέ, Βασιλακόπουλο;) Reviewed by THE REFEREES on 4:19 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.