Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Φοβερή επιστολή Μπούσια!! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... (την έστειλε και έφυγε για Σεούλ)

Ανεπανάληπτη είναι η επιστολή που έφθασε σήμερα στην ΟΔΚΕ αλλά και στους συνδέσμους διαιτησίας από τον πρόεδρο της Πάτρας Κωνσταντίνο Μπούσια. Ίσως και να είναι η χαριστική βολή κατά Καφφέ και των συν αυτώ που τον υποστηρίζουν και στηρίζουν...

Αγαπητοί Συνάδελφοι
       Τους τελευταίους μήνες έχουμε βρεθεί όλοι μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου με επιστολές – παρεμβάσεις – τοποθετήσεις θεσμικών παραγόντων είτε εκλεγμένων είτε διορισμένων και από όποια θέση και αν κατέχουν.

       Τελευταία τοποθέτηση ήταν της ΟΔΚΕ από το επίσημο site της με τον βαρύ χαρακτηρισμό όπως «εγκληματική οργάνωση». Ακολούθησαν κάποιες επιστολές από Συνδέσμους που καταδίκαζαν την συγκεκριμένη τοποθέτηση και μάθαμε και για παραιτήσεις κάποιον Μελών της ΟΔΚΕ. Φυσικά οποιοσδήποτε καταδικάζει τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις αν και το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

      Όπως όλοι ξέρετε τόσο ως Σύνδεσμος και πιο πολύ εγώ προσωπικά (μιας και έχω την τύχη να ηγούμαι) έχουμε διαφωνήσει με τον τρόπο άσκησης της εξουσίας και την πολιτική της ΟΔΚΕ εδώ και αρκετά χρόνια.

      Έχουμε φτάσει πλέον όλοι μας αντί να ασχολούμαστε με την Διαιτησία αντί να χαιρόμαστε που αρχίζουν τα πρωταθλήματα να είμαστε αποσβολωμένοι μπροστά σε διαμάχες που πιθανόν και κανέναν δεν ενδιαφέρει.

      Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους όλα ξεκίνησαν με το που ακούστηκε ότι μάλλον θα γίνει νέος αθλητικό νόμος και η αρμοδιότητα για τον ορισμό της ΚΕΔ θα περιέλθει στην ΟΔΚΕ από την ΕΟΚ. Και αμέσως ο κάθε Διαιτητής βρέθηκε σε μια δύνη σε πια αρμόδια αρχή θα «προσκολληθεί» για το «καλό του»

       Και για να ξεκαθαρίζουμε το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης είτε το θέλουμε είτε όχι είτε μας αρέσει είτε όχι διοικείται από την αρμόδια Ομοσπονδία, την ΕΟΚ και εκπροσωπείται από τα εκλεγμένα Μέλη της και τον Πρόεδρο της                                   κ.κ. Βασιλακόπουλο Γεώργιο.
     
     Πρέπει να καταλάβουν τα Μέλη του συνδικαλιστικού μας οργάνου κυρίως αλλά και όλοι μας από όποια θέση και αν κατέχουμε ότι στην ζωή δεν γίνεσαι αρεστός όταν έχεις περισσότερη εξουσία, δεν παγιώνεις την θέση σου γιατί θα κάνεις χρήση της εξουσίας. Γινόμαστε αποδεκτοί, αγαπητοί και μας σέβονται για τις αξίες μας και τις μάχες που δίνουμε για αυτές, για την συνέπεια μας ως άνθρωποι σε ότι πιστεύουμε.
      Προσωπικά ίσως ήταν για εμένα καταστροφικό για την διαιτητική μου καριέρα ότι από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τα κοινά και όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε τόσο εγώ όσο και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι θα θέλαμε να βρεθούμε στο Δ.Σ. της ΟΔΚΕ.  Θα μπορούσαμε να το είχαμε υλοποιήσει σε μέγιστο βαθμό αλλά η «κουλτούρα» των ήδη υπάρχων Μελών (αν και φίλοι μας) είναι πολύ διαφορετική από την δική μας.

      Από όλα αυτά τα χρόνια ένα μπορώ να πω. Ότι πολύ σοφά ο νομοθέτης έδωσε τις περισσότερες εξουσίες στην ΕΟΚ.

     Συνάδελφοι,
                           και κυρίως απευθύνομαι στους νεώτερους, δεν έχετε ζήσει τις εποχές που η ΟΔΚΕ είχε περισσότερες εξουσίες, και σας θεωρώ τυχερούς για αυτό. Δεν ξέρετε τι πάει να πει Διαιτητές να ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες ανάλογα αν ήταν αρεστοί στο εκάστοτε Δ.Σ. του κάθε Συνδέσμου. Δεν έχετε ζήσει Διαιτητές να εξαφανίζονται σε μια μέρα γιατί εξέφρασαν την άποψη τους. Δεν έχετε ζήσει ολόκληροι Σύνδεσμοι να τίθενται στο περιθώριο γιατί δεν ψήφισαν αυτούς που τους επέβαλαν. Δεν έχετε ζήσει σεμινάρια που το υπέρμετρο «εγώ» των Μελών της ΟΔΚΕ να συνθλίβει την αξιοπρέπεια και την ψυχολογία του κάθε Διαιτητή.
    Και σε όλα αυτά ευτυχώς  το καταφύγιο όλων μας ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Πόσοι και πόσοι Διαιτητές δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχε η ΕΟΚ. Πόσοι διαιτητές θα γίνονταν Διεθνείς αν δεν υπήρχε η προσωπικότητα του Προέδρου της;  Και στο τέλος τέλος της γραφής που θα ήταν το άθλημα που όλοι υπηρετούμε αν δεν υπήρχαν ηγετικές παρουσίες στην ΕΟΚ; Όπως και το προανέφερα και σε όποιον μπορεί να το καταλάβει και σε όποιον αρέσει αρχή και τέλος αυτού του αθλήματος αλλά και κάθε αθλήματος είναι η αρμόδια Ομοσπονδία.
     Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα εκφράσουμε τις διαφωνίες μας δεν θα διεκδικήσουμε δεν θα προτείνουμε δεν θα συνθέσουμε τις απόψεις μας με την αρμόδια Ομοσπονδία. Και για να γίνω και πιο ξεκάθαρος Ομοσπονδία δεν είναι τα διορισμένα Μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ που αυτά έρχονται και παρέρχονται αλλά Ομοσπονδία είναι το εκλεγμένο Δ.Σ. της.

     Στο site της ΟΔΚΕ υπάρχει ένα βίντεο αρκετών λεπτών από την ανάδειξη του Προέδρου της ΕΟΚ ως Επίτιμου Προέδρου της ΟΔΚΕ που πραγματικά δείχνει τι έχει προσφέρει στον Ελληνικό αθλητισμό, και τελειώνει με την φράση «Σε Ευχαριστούμε Πρόεδρε».


Τι έγινε τώρα αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ που με κατηγορούσατε όπου βρισκόσασταν ότι διαφώνησα να γίνει Επίτιμος Πρόεδρος;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ που θέλατε να γίνετε «βασιλικότεροι του Βασιλέως»;
Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ και ξαφνικά έχουμε «τρομοκρατικές οργανώσεις»;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ που στις εκλογές που εκλεχτήκατε το τελευταίο βράδυ αποσυρθήκαν υποψηφιότητες για να έχουμε «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει»;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ περιμένουμε τον αθλητικό νόμο να γίνουμε κυρίαρχοι των πάντων;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ και όλα αυτά τα χρόνια ήσασταν «αγκαλιές και φιλιά» με όλους και ξαφνικά ανακαλύπτουμε «τρομοκρατικές οργανώσεις»

Αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ καθώς και όλοι μας πρέπει να μάθουμε όταν τιμάμε κάποιον, τιμάμε τον Ίδιον κατά κύριο λόγω αλλά και στο Πρόσωπο του τιμάμε τον χώρο και τον φορέα που αντιπροσωπεύει. Και αν ενθυμούμαι καλά ήσασταν Όλοι εκεί και αν ενθυμούμαι καλά μέχρι και Ιδρύματα προτείνατε.

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ που σε επιστολές της Ομοσπονδίας λέγατε για κάποιον Πρόεδρο Συνδέσμου που είναι υποκινητής διαφόρων καταστάσεων και ότι θα τον καλούσατε σε απολογία  και σε ερώτηση μας ποιος είναι ούτε καν απαντήσατε;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ μήπως φοβηθήκατε ότι ίσως κάποιοι ακολουθήσουν τον δρόμο των μηνύσεων που εσείς ανοίξατε;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ, έχετε αναρωτηθεί ότι επί των ημερών σας έχουν δαπανηθεί περισσότερα χρήματα σε δικαστήρια και δικηγόρους από ότι για τις μπλούζες των Διαιτητών;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ φοβάστε να κάνετε Γ.Σ. μήπως και σας κάνουν πρόταση μομφής;

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ που ότι πιο δημοκρατικότερο ζήτησε το 90% των Συνδέσμων να γίνει έκτακτη Γ.Σ. για να σας πουν και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ εσείς ακόμα και σήμερα. δεν την έχετε καν προκηρύξει την τακτική Γ.Σ. που ως  είθισται γίνετε με το Ετήσιο Σεμινάριο η Γ.Σ

Τι έγινε αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ μήπως περιμένετε να αλλάξει ο αθλητικός νόμος για να έχετε εσείς «όμηρους» τους Προέδρους ώστε να μην μιλάνε; Δηλαδή η μια τρομοκρατία να διαδέχεται την άλλη.

Αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ σας θυμίζω ότι ο Πρόεδρος της καρδιάς όλων των Διαιτητών κ Τσαγκαμίλης Ανδρέας μετά από μια ατυχή επίθεση ενός Προέδρου που τον κατηγόρησε έστω και άδικα δεν τον τιμώρησε απλά παραιτήθηκε. Για αυτό θα μείνει πάντα Πρόεδρος στις καρδιές μας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
                                       Σημασία πλέον δεν έχει ποιος μας διοικεί ούτε ποιος μας ορίζει σε παιχνίδια αλλά το πώς. Σημασία δεν έχει το ποιος θα είναι ισχυρότερος και να καλύπτεται πίσω από οποιοδήποτε νόμο που θα του δίνει την δυνατότητα να ισχυροποιήσει την θέση του. Σημασία έχει ότι ο χώρος μας έχει χωρισθεί, σημασία έχει ότι αντί οι νέοι Διαιτητές αλλά και όλοι μας να ασχοληθούμε με την Διαιτησία ασχολούμαστε με τις διαμάχες των διαφόρων οργάνων και όλοι μας προσπαθούμε να πάρουμε θέση για το που «θα κάτσει η μπίλια» για να είμαστε με τους νικητές.
               Ελπίζω ότι ίσως κάποια στιγμή το «όνειρο» κάποιων Προέδρων που ξεκινήσαμε Μαζί πριν πολλά χρόνια να γίνει πραγματικότητα.
               Ελπίζω μέχρι τότε να υπάρχει η Ομοσπονδία μας και να μην έχουμε την τύχη άλλων ομαδικών αθλημάτων και αγαπητά Μέλη της ΟΔΚΕ να είστε οι τελευταίοι που θα κλείσετε την πόρτα.
              Ελπίζω σε μια ΟΔΚΕ που θα είναι για την διοικητική μέριμνα των Διαιτητών που θα διεκδικεί για αυτούς πάντα και όχι κατά περίπτωση.
             Ελπίζω σε μια ΟΔΚΕ που σε έντιμη συνεργασία και υπό την σκέπη της ΕΟΚ και με τα αρμόδια όργανα της να ξαναφέρουν την ηρεμία στον χώρο και να ασχοληθεί πλέον με την ανάπτυξη της Διαιτησίας.


Φοβερή επιστολή Μπούσια!! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... (την έστειλε και έφυγε για Σεούλ) Reviewed by THE REFEREES on 1:36 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.