Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ουδείς άσφαλτος... (και οι διαιτητές ...λάθη είναι, ανθρώπους κάνουν)

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να σχολιάσετε τις αποφάσεις των διαιτητών ενός αγώνα; Η λίγκα σας προλαβαίνει κι εμείς φωνάζουμε πως και οι διαιτητές άνθρωποι είναι.

Αν υπάρχει ένα πράγμα δεδομένο στο ΝΒΑ, ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί, αυτό είναι η δικαιοσύνη. Η λίγκα έχει καταφέρει στη διάρκεια των χρόνων να "θωρακίσει" το προϊόν της, με αποτέλεσμα εν έτει 2016 να διέπεται από αξιοκρατία. Γι' αυτό ακόμη και στις "ζόρικες" στιγμές υπάρχουν οι άνθρωποι που θα βγουν μπροστά για να φωνάξουν πως το σημαντικότερο στοιχείο όλων είναι η αξιοπιστία. Αξιοπιστία εντός γραμμών, αλλά και εκτός. Θα καταλάβετε τι θέλουμε να πούμε.

Αυτό που έγινε χθες τα ξημερώματα στο San Antonio είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για να καταλάβουν ακόμη κι αυτοί που δεν ασχολούνται με το ΝΒΑ πως τα λάθη είναι ανθρώπινα, αρκεί να τα παραδέχεσαι και να προσπαθείς στο μέλλον να τα αποφύγεις. Το Game 2 της σειράς ανάμεσα στους Spurs και τους Thunder ήταν παρανοϊκό και μερικά από όσα είδαμε στο φινάλε, μας έκαναν να αισθανθούμε τεράστια έκπληξη. Μόνο που την ίδια έκπληξη ένιωσαν και οι διαιτητές της αναμέτρησης στη φάση από την οποία ξεκίνησε ένα ντόμινο λαθών και κακών αποφάσεων.

Ο Dion Waiters ανέλαβε να επαναφέρει τη μπάλα, όμως Α) έκανε παράβαση πέντε δευτερολέπτων και Β) έσπρωξε (!) τον Manu Ginobili. Οι διαιτητές δεν σφύριξαν την πρώτη παράβαση, σάστισαν στη δεύτερη και μετά το τέλος του αγώνα παραδέχθηκαν το λάθος τους. "Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ναι, έπρεπε να δώσουμε επιθετικό φάουλ στον Waiters" είπε ο Ken Mauer, ο ένας εκ των τριών διαιτητών. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις λάθος αποφάσεις σε διάστημα 11 δευτερολέπτων. Ο Manu Ginobili πάτησε τη γραμμή παίζοντας άμυνα στην επαναφορά του Waiters, ο Mills κράτησε τον Adams, ο Leonard τράβηξε τη φανέλα του Westbrook και ο Ibaka έκανε φάουλ στον Aldridge στα 2.6".

Ναι, οι τρεις άρχοντες της αναμέτρησης τα έκαναν μαντάρα. Και ναι, ίσως και να έκριναν το αποτέλεσμα. Ο Manu Ginobili, κύριος όπως πάντα στις δηλώσεις του, δεν έψαξε μετά το τέλος του αγώνα δικαιολογίες και υποστήριξε πως οι Thunder άξιζαν τη νίκη. Έμπειρος, γνωρίζει πως δεν πρέπει να σταθεί στη διαιτησία, διότι η συνέχεια της σειράς θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Και πάνω απ' όλα ξέρει πως και οι διαιτητές άνθρωποι είναι. Εχει ζήσει πολύ χειρότερες αποφάσεις, έχει χάσει τρόπαια και μετάλλια με την εθνική του ομάδα.


Στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για μέρες γι' αυτές τις πέντε λανθασμένες αποφάσεις μέσα σε διάστημα 11 δευτερολέπτων. Είναι πολλές για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα και είναι πολλές για έναν αγώνα με τέτοια κρισιμότητα.. Στο ΝΒΑ τις σημείωσαν, τις εξέτασαν, τις σχολίασαν και προχωρούν παρακάτω με τον στόχο και την ελπίδα να γίνουν καλύτεροι.


Προσέξτε, δεν είναι δικό μας το πόρισμα για τις "πέντε λανθασμένες αποφάσεις". Ακούστε κι αυτό. Το ΝΒΑ φιλοξενεί τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το καθημερινό του ρεπορτάζ σε μια συνδρομητική ιστοσελίδα που ονομάζεται Media Central. Εκεί, υπάρχει ειδικό section που ονομάζεται "NBA Officiating, Last Two Minutes Report" και σε αυτό μπορούν όσοι έχουν πρόσβαση να βρουν τον σχολιασμό των αμφισβητούμενων φάσεων κάθε αγώνα. Η λίγκα δεν σκουπίζει τα λάθη και δεν τα κρύβει κάτω από το χαλάκι. Εξετάζει τις αναμετρήσεις κάθε βραδιάς, βρίσκει τι δεν πήγε σωστά, ενημερώνει τους διαιτητές και τους φέρνει προ των ευθυνών τους, γνωρίζοντας φυσικά πως "και αυτοί άνθρωποι είναι".

Πηγή: nba.sport24
Ουδείς άσφαλτος... (και οι διαιτητές ...λάθη είναι, ανθρώπους κάνουν) Reviewed by THE REFEREES on 5:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.