Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Αυτό θα είναι το δίλημμα των νέων φοιτητών: Σε ποια γωνιά του σουβλατζίδικου και της καφετέριας θα κρεμάσουν το πτυχίο τους!!! (σήμερα μετρήθηκαν τα μόρια)

Σήμερα επικρατεί ένα πανηγύρι για κάποιους και μια θλίψη για κάποιους άλλους. Μετρήθηκαν τα μόρια και κάποιοι είχαν πολλά κι άλλοι λίγα. Αυτά είναι μέσα στη ζωή. Δεν μπορεί να κερδίζουμε όλοι. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερα μόρια απ' άλλους κι άλλοι ακόμα μεγαλύτερα. Και ορισμένοι μπήκαν στη σχολή που ήθελαν, αλλά οι περισσότεροι δεν τα κατάφεραν. Είτε θα βρεθούν κάνοντας αγγαρεία, είτε θα βγουν πρόωρα στην αγορά εργασίας... Και το ερώτημα είναι: Είναι για να χαιρόμαστε;

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Λίγα παιδιά θα είναι τα ικανά και τα τυχερά στο μαραθώνιο της ζωής. Ελάχιστα...

Αυτά που θα μπουν στην αγαπημένη τους σχολή και θα βγουν βρίσκοντας μια δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες. 

Όχι, παράλληλα με την εργασία τους να καθαρίζουν τουαλέτες και να κάνουν χρέη κλητήρα, αλλά και να λαμβάνουν 500 και 600 ευρώ. 

Οι υπόλοιποι που θα βγουν με πτυχίο που θα απορροφηθούν; Σε ποιες εταιρίες που κλείνει η μία μετά την άλλη; 

Γι' αυτό και σας λέω οι χαρές και τα πανηγύρια μου θύμισαν αυτά που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Τα θυμάστε αυτά;

Ως Έλληνες έχουμε μέσα μας το πανηγύρι, την καβλάντα και το φαγοπότι. Μπορεί να καίγεται ο τόπος όμως, θα βρούμε εμείς μια αιτία για να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να πικάρουμε τον διπλανό μας. 

Στο αίμα μας το έχουμε. 

Αντί να διασκεδάσουμε όταν τα παιδιά μας βρουν το δρόμο τους στην κοινωνία, όταν είναι ευτυχισμένα μ' αυτό που κάνουν, όταν δημιουργούν, όταν εκφράζονται μέσα από κάτι που τους ευχαριστεί, εμείς προτρέχουμε. 

Κακά τα ψέματα, είτε πάρουν πτυχίο, είτε δεν πάρουν, ο γονιός θα τρέχει για να βρει δουλειά στο παιδί του. Αυτός θα φιλάει κατουρημένες ποδιές κι αυτός θα παρακαλάει για μια θέση. 

Κάποια παιδιά θα επιτύχουν σε όλα, όμως το 70% είτε δεν θα καταφέρει να πάρει το πτυχίο, είτε δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ, είτε θα κορνιζάρει σε κάποια γωνία ενός σουβλατζίδικου ή μιας καφετέριας.  

 Και πέρα από τις χαρές που προσφέρει ένας διαγωνισμός, όπως είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις, ο γονιός πρέπει να προετοιμάσει κατάλληλα το παιδί του όταν πλέον, δεν θα είναι φοιτητής και δεν θα του νοικιάζει δωμάτιο και θα του πληρώνει τις εξόδους.
Αυτό θα είναι το δίλημμα των νέων φοιτητών: Σε ποια γωνιά του σουβλατζίδικου και της καφετέριας θα κρεμάσουν το πτυχίο τους!!! (σήμερα μετρήθηκαν τα μόρια) Reviewed by THE REFEREES on 5:11 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.