Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

UPD Στ. Στέλιος Συμεωνίδης "Είμαι τίμιος και δεν παραιτούμαι από την ΚΕΔ!!!" ("παρά μόνο αν μου πει ο Βασιλακόπουλος")

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του ΚΕΔάρχη Στέλιου Συμεωνίδη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν παραιτείται γιατί είναι τίμιος. Παρά μόνο αν του πει η ΕΟΚ, δηλαδή, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος...
Για τη συνεργασία με την Κόφι Άιλαντ του Λιόλιου αναρωτήθηκε: "είναι δόλια η συνεργασία;"

Δεν έχω συνηθίσει να δίνω συνεντεύξεις τύπου, είχα αποτελματώσει να μιλάω σε ΜΜΕ, είτε γιατί δεν ήμουν εγώ ελκυστικός, είτε γιατί τα θέματα της διαιτησίας έχουν εξαντληθεί.

Δυστυχώς όμως όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, όταν αρχίζουν τα ματς των πλέιοφς, πάντα υπάρχει ένα θέμα. Άλλοι το βλέπουν καλόπιστα, άλλοι όχι. Φέτος έγινε ένα θέμα, επί προσωπικού, μετά από κάποιες καταγγελίες και μετά από πρωτοφανή γεγονότα, δυσάρεστα για το μπάσκετ.

Θα μιλήσω σε τρεις ενότητες: στην καταγγελία, για το ότι συρθήκαμε σε αστυνομικά τμήματα και για την κατηγορία με την επαγγελματική μου σχέση και για τα οικογενειακά μου σε σχέση με τη διαιτησία.

Είμαι 18 χρόνια σ' αυτή τη θέση και πιστεύω ότι είναι τιμή για μένα από έναν άνθρωπο που με έχει εμπιστευθεί τόσα χρόνια. Έχω δεχθεί πολλές κατηγορίες και λένε “είναι δυνατόν τόσα χρόνια να είσαι εκεί, αμισθί”, και είναι αμισθί.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει πολλά, έχω ακούσει πολλά κι απ' όλα αυτά ποτέ δεν έχω εκθέσει κάνεναν. Τα κρατάω όλα, δεν έχω πει τίποτα κι ίσως κάποια στιγμή να τα πω.

Το μπάσκετ δυστυχώς πληρώνει αμαρτίες άλλων αθλημάτων. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω δώσει αφορμή για τίποτα. Έχω δεχθεί κριτικές, και τις δέχομαι, όλες, και τις κακόπιστες.

"Πάμε στην πρώτη ενότητα

“Μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού και δεν τα βάζω μαζί του, είναι πολύ μεγάλο σωματείο, στην Εισαγγελία, που μας έσυρε στα δικαστήρια, γιατί δεν εκτελούμε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τους διαιτητές και η ΚΕΔ είναι παράνομη. Απ' όλα τα σωματεία της χώρας μόνο ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία.

Η ΚΕΔ αυτή όμως ήταν και πέρσι και πρόπερσι και τόσα χρόνια. Η ΚΕΔ ορίζεται από έναν νόμο, τον 2725, αυτός ίσχυε και ισχύει. Συγκεντρώνει όλα τα θέματα της διαιτησίας όλων των πρωταθλημάτων και οι αποφάσεις της ΚΕΔ είναι τελεσίδικες για τον ορισμό, για την αξιολόγηση, για όλα. Από κανένα άλλο όργανο δεν ελέγχεται. Η μόνη που μας μπορεί να μας ελέγξει είναι η ΕΟΚ, αλλά δεν μπορεί να μας παύσει, έχουμε την ίδια διάρκεια με το δ.σ. Και θα πρέπει να μας παύσει με πλειοψηφία 2/3 των μελών και με αιτιολογημένη δικαιολογία.

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ είναι μία και μοναδική. Πρέπει να δούμε αν είναι πιο πάνω ο νόμος ή το ΑΣΕΑΔ. Το ΑΣΕΑΔ όμως δεν μας είπε βάσει ποιου κανόνα πήρε την απόφαση υπέρ των διαιτητών και σε ποιο σημείο αυτός ο κανόνας παραβιάστηκε. Μόνο επί την τιμωρία των διαιτητών έχει δικαίωμα το ΑΣΕΑΔ. Δε λέει όμως με ποια συχνότητα και σε ποιους αγώνες μπορούμε να ορίζουμε αυτούς τους διαιτητές. Μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ η ΚΕΔ τους χρησιμοποίησε όποτε υπήρχε ανάγκη και ο χώρος μια και τα κωλύματα των συγκεκριμένων διαιτητών ήταν αρκετά, λόγω και της Ευρωλίγκας.

Επίσης είχαμε δημιουργήσει επί δύο χρόνια που αυτοί έλειπαν μια άλλη ομάδα διαιτητών και δε θέλαμε ηθικά να τους “πετάξουμε”. Παρ' όλα αυτά τους τοποθετήσαμε όπως εμείς κρίναμε και οι Κορομηλάς-Φούφης έπαιξαν και σε τελικούς και ο πρώτος σε δύο.

Επίσης το ΑΣΕΑΔ δεν είναι δικαστήριο και δεν βγάζει ποινικές αποφάσεις. Επίσης τα μέλη της ΚΕΔ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι που να δέχονται από κάποιον να τους λέει πως έχετε παραβεί το καθήκον σας.

Ο νόμος προβλέπει πως η ΚΕΔ πρέπει να περιλαμβάνει καθηγητές ή διαιτητές Α Κατηγορίας, όμως δεν είναι σίγουρο ότι π.χ. Ένας διεθνής διαιτητής μπορεί να κάνει σωστά το έργο κάθε επιτροπής και αυτό το κρίνει το δ.σ. Της ΕΟΚ. Άλλωστε μέσα σε έξι μήνες από κάθε απόφαση του δ.σ. Της ΕΟΚ μπορεί ο καθένας να προσβάλλει την απόφαση της ΕΟΚ για ορισμό της εκάστοτε ΚΕΔ. Κανείς δεν το έκανε όμως.

Πώς μπορεί λοιπόν να είναι παράνομη η ίδια ΚΕΔ μια μέρα πριν τους τελικούς και να μην είναι παράνομη πέντε μήνες πριν, έναν χρόνο πριν. Το αφήνω στην κρίση σας.

Κανένα άλλο σωματείο δεν έχει ασχοληθεί. Χρόνια οι άνθρωποι αυτοί είναι μέλη της ΚΕΔ και πιστεύω, όσο εγωιστικό κι αν είναι, ότι κάνουμε καλή δουλειά. Κάνετε ένα λάθος και πιστεύετε ότι κάνουμε μόνο δουλειά για την Α1, αλλά εμείς δουλεύουμε και για την Α2 και για την ανάδειξη νέων διαιτητών. Πρέπει να βοηθάμε και τους νέους διαιτητές και αυτό είναι το έργο μας.

Μ' αυτόν τον τρόπο και να μας λένε συνέχεια ότι είμαστε παράνομοι, εγείρουν τους φιλάθλους και οδηγούν σε τετελεσμένα γεγονότα, σε καταστάσεις βίας και αυτό είναι άδικο.

Πάμε λοιπόν στην ημέρα των ορισμών των τελικών. Εκείνη τη μέρα μπαίνουν μέσα δύο διαιτητές. Χωρίς προειδοποίηση. Μαζί με τον δικηγόρο τους. Ήθελαν να ρωτήσουν γιατί δεν ορίζονται. Εκείνη την ώρα, ταυτόχρονα, εστάλη κι η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, που μιλούσε προσωπικά για μένα, που έλεγε για την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και άλλα. Τώρα πώς γίνεται αυτό ταυτόχρονα, μπορείτε να το εξηγήσετε εσείς. Στις καταγγελίες όμως έλεγαν κυρίως για δημοσιεύματα και αυτά προφανώς έγιναν για νομικούς λόγους. Ζήτησαν έτσι την παραίτησή μου και όλων των μελών της ΚΕΔ.

Αν ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε όλες τις συναντήσεις με όλα τα σωματεία δεν θα χρειαζόταν να εκδώσει τέτοιες ανακοινώσεις ότι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Κι είχαμε και τόσες επαφές με τις ομάδες, και με τηλέφωνα, στην Ελλάδα άλλωστε όλοι “καίγονται” ποιος τους παίζει και δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλη αγωνία για τρεις ώρες νωρίτερα...

Παρ' όλα αυτά τους τελευταίους 5 μήνες δεν ερχόταν ο Ολυμπιακός στις κληρώσεις και κατάλαβα ότι άφηναν να εννοηθεί ότι μας θεωρήσουν παράνομους. Την τελευταία μέρα όμως μας νομιμοποιησαν ερχόμενοι στην κλήρωση για τους τελικούς με τρία άτομα. Αν ερχόταν στις κληρώσεις, θα ήξεραν ότι στην τελευταία αγωνιστική και στο τελευταίο ματς θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλοι όσοι έπαιξαν σε όλους τους προηγούμενους τελικούς.

Στον 5ο έχουμε δικαίωμα να ορίσουμε αυτούς που κατάτη γνώμη μας μπορούν να είναι καλύτεροι. Πιστέψαμε ότι ήταν οι Πηλοίδης, Καρακατσούνης κ.α. Και οι άλλοι βιάστηκαν να έρθουν να μας πουν ότι “γιατί δεν μας βάζατε”. Εγώ θα σας πω ότι μπορεί και να έπαιζαν, ιδίως ο ένας. Είπαμε λοιπόν ότι ο Κορομηλάς είχε παίξει στην Ευρωλίγκα κι ο Αναστόπουλος στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε τι καλύτερο να παίξουν αυτοί. Και μας έμενε ο τρίτος. Ο Πουρσανίδης ή ο Μάνος. Έπαιξε ο τελευταίος και για μένα στη σειρά είχε ήδη πάει καλά.

Όταν ειπα τα ονοματα ρώτησα αν έχει κανείς αντίρρηση, κανείς δε μίλησε. Είχαν βγει ανακοινώσεις από τον ΠΑΟ νωρίτερα και από τον Ολυμπιακό. Όταν είπα τα τρία ονόματα, κανείς δε μίλησε. Κοιταζόντουσαν σαν ερωτευμένοι, ποιος θα μιλήσει πρώτος. Κανείς δε μίλησε.

Μετά ο Σκινδήλιας, τον οποίο τιμώ σαν παράγοντας, ειπε γιατί δεν βάζουμε τον Καρακατσούνη ή τον Πηλοίδη.

Βιάστηκαν οι εν λόγω διαιτητές (Γκόντας-Φούφης) γιατί μπορεί και να τους βάζαμε, αλλά το πιθανότερο ήταν να μην... Μας είπαν τότε πως θα μας κάνουν μήνυση και θα πληρώσουμε πολλά λεφτά.

Ώσπου να τελειώσουμε και να κάνουμε τον ορισμό, μας σταματά η αστυνομία κάτω και μας λέει περάστε στο τμήμα. “Σας έκαναν μήνυση” μας λένε κι αυτά που λένε για αυτόφωρο, είναι ψέματα. Ο Α.Παπαδόπουλος τους εξήγησε πως σαν νομικός δεν πάει αυτόφωρο και εμένα θα έπρεπε να με κρατήσουν και να δικαστώ στην Πάτρα. Το μέλημά τους όμως δεν ήμουν, αλλά ο Γ.Βασιλακόπουλος, αυτόν θελανε, να τον πάρουν αυτόφωρο για να τον διαποπεύσουν, να ακουστεί εντός κι εκτός συνόρων. Να τον κάνουν ρεζίλι.

Ούτε καν οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να το παραδεχθούν. Αυτό ήθελαν, να ακούσουν μπράβο απ' τα αφεντικά τους...

Πέντε μήνες έχει που βγήκε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Δεν μπορούσαν κάθε αγωνιστική που δεν έπαιζαν να μας κάνουν μήνυση επί τόσο καιρό; Να έρθουν σε κάθε αγωνιστική και να μας κάνουν αυτόφωρο;

Η ΚΕΔ κάθε εβδομάδα έχει να ορίσει 150 διαιτητές, στις εθνικές κατηγορίες παίζουν 300. Άλλο δικαίωμα έχει ο τάδε διαιτητής κι άλλο ο δείνα; Δεν έρχεται να μας κάνει καταγγελία άλλος που δεν τους βάζουν; Δεν έκαναν καταγγελία στην ULEB που δεν τους βάζουν εκεί;

Από που προκύπτει να παίζουν υποχρεωτικά, δεν το λέει πουθενά, δεν υπάρχει πουθενά η συχνότητα που μπορεί να ορίζεται κάποιος.

Δε θέλω καν να απαντήσω σε κάποιες απειλητικές αναφορές, και οι Θεσσαλονικείς με ξέρετε ότι δεν μασάω, δε φοβάμαι. Τους εκτιμώ μέχρι εκεί που αρχίζει το άδικο. Η διαιτησία δεν είναι επαγγελματική. Οι διαιτητές είναι αμοιβόμενοι – άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Για να γίνει επαγγελματική η διαιτησία, πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Κι ο νόμος λέει πως αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ΕΟΚ. Μέχρι να γίνει αυτό η διαιτησία είναι αμοιβόμενη.

Το ότι επικαλούνται την υπόθεση Αγαδάκου, αυτό είναι μια άλλη περίπτωση. Ήταν διαιτητής Γ Εθνικής, πήγε στη Ρουμανία, έγινε εκεί διεθνής και ήρθε εδώ κι είπε ότι είναι διεθνής.

Θα μπορούσε ο Γ.Βασιλακόπουλος να μην τους βάλει στη λίστα των διεθνών κι όμως τους έβαλε, θα μπορούσε να βάλει 4 νέα παιδιά. Όλον αυτόν τον καιρό υπήρχε η κουβέντα μήπως και τα βρούμε, δεν ήθελε να τους αποκεφαλίσει, δεν ήθελε να τους τελειώσει.

Ας μας πει κάποιος απ' τους 4 που έπαιξαν στη ΦΙΜΠΑ τα τελευταία χρόνια. Πουθενά δεν έπαιξαν. Κανένας διαιτητής δεν πήρε ορισμό.

Επικαλούνται μια επιστολή του Μπάουμαν, που την ερμηνεύουν όπως τη θέλουν αυτοί.

Να ξέρετε ότι κανείς δεν είναι “ελίτ” - “ελίτ” είναι μόνο όσοι ύψωσαν την ελληνική διαιτησία και τη σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δήμου, ο Ρήγας, ο Πιτσίλκας, αυτοί είναι οι “ελίτ”. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι για να είναι “ελίτ”.

Ο κ. Γκόντας πλέον κλείνοντας τα 50 του χρόνια θέλει να προλάβει, δεν μπορεί να παιξει αλλού, πέραν ιδιωτικών πρωταθλημάτων. Ο κ.Φούφης ίσως παρασύρθηκε, ίσως βιάστηκε.

Στην τρίτη ενότητα, επί προσωπικού:

Έχω να σας πω ότι από το 2013 είμαι συνταξιούχος, δεν έχω καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Τις ατομικές μου επιχειρήσεις τις μεταβίβασα στην εταιρία του γιου μου, όχι ο διαιτητής. Ο άλλος μου ο γιος, που έχει σχέση με το μπάσκετ, έχει τις ακαδημίες στο χωριό που ζούμε (σ.σ. Τόλης Συμεωνίδης, στα Πεύκα με τους Μαχητές).

Ο γιος μου αυτός λοιπόν ασχολήθηκε με ένα μαγαζί με καφέ franchise και δεν είναι κρυφό. Έγινε ένα μαγαζί με δύο συνεταίρους, ονόματα γνωστά κατατεθειμένα στην εφορία.

Τον Φεβρουάριο με τους ίδιους συνεταίρους ανοίγει ένα ακόμη μαγαζί. Το ενέταξε στην ίδια εταιρία. Για φορολογικούς λόγους. Στο δ.σ. Αυτής της εταιρίας είναι κι ο αδερφός του, που παίζει διαιτητής. Εγω σας λέω ότι είμαι τίμιος και το απέδειξα 18 χρόνια σ' αυτή τη θέση με ολους όσους συνεργάστηκα όλον αυτόν τον καιρό. Και γι' αυτό μπορώ και μιλάω. Αυτήν την τιμιότητα την ακολουθούν και τα παιδιά και αν υπάρχει κάτι μεμπτό να είστε σίγουροι ότι θα το διορθώσουμε. Εγώ όταν έγινε αυτό με την εταιρία, πήγα και το είπα. Και μιλάμε για το γιο μου, όχι για μένα. Όχι ο διαιτητής. Και για τον άλλον τον γιο μου, τον διαιτητή, για όσα βγήκαν στον αέρα, αυτά είναι παράνομα για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά δε θέλω να φτάσω εκεί.

Δε θέλω να περιαυτολογήσω για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, θα μπορούσαν να ανοίξουν και τρίτο μαγαζί. Δεν υπάρχει κανένας δόλος, δε θα το άνοιγε στο όνομα του, στο όνομα της εταιρίας του, θα το άνοιγε αλλού. Κι αν υπήρχε μεμπτό δε θα άφηνα τον γιο μου να παίξει αγώνες με την ομάδα του κυρίου που εμπλέκεται με την επιχείρηση αυτή. Δεν έχω έρθει ποτέ ε επαφή με κανέναν που να έχει σχέση με τέτοιο franchise.

Πήγαν στο μαγαζί στις 3/5 και έκαναν έλεγχο. Γιατί δεν το έβγαλαν νωρίτερα παρά στις 26/5; Ο ίδιος ο γιος μου έπαιξε τον Προμηθέα και πέρσι και φέτος αρκετές φορές. Πώς γίνεται όταν παίζει την ίδια μέρα να βγαίνει την ίδια στιγμή η καταγγελία αυτή; Ρώτησα ποινοκολόγους κατά πόσο όλα αυτά είναι νόμιμα...

Πήγα στον Εισαγγελέα και μου είπε ο διαιτητής δεν μπορεί να έχει ΠΡΟ-ΠΟ. Θα μπορούσες να το αποφύγεις μου λέει, και θα το κάνω, να ξέρετε. Δε θέλω να έχει κανένα πρόβλημα. Αν θέλετε να λέτε τι είναι ηθικό, δε θα βρούμε κανέναν. Ούτε εγώ θα πω ότι είμαι ο καλύτερος όλων. Ηθικά θέλω να είμαι εντάξει.

Στις εταιρίες όμως ηθικό είναι ο ανταγωνισμός των τιμών και βάζοντας εμένα, όχι τον γιο μου. Αν έχω κάνει δόλιες συμφωνίες, αν έχω κάνει χαριστικά συμβόλαια.

Τώρα αν πρέπει ο γιος μου να παίζει αυτή την ομάδα; Για να είμαστε και να φαινόμαστε, δε θα παίξει ξανά. Τον βάζω τελευταίο, δύο χρόνια του στέρησα την άνοδο. Αν δεν ήμουν εγώ θα έπαιζε περισσότερα παιχνίδια και καλύτερα παιχνίδια.

Φέτος δύο τριάδες διαιτητών τιμωρήθηκαν. Ξέρετε ποιοι; Ο γιος μου! Εγώ τον τιμώρησα, δυο φορές τον τιμώρησα εγώ! Για δύο ματς, το Κύμη-Πανιώνιος και το Καστοριά – Καρδίτσα.

Η διαιτησία είναι πολύ δύσκολη. Είναι το τρίτο πιο δύσκολο άθλημα. Πρώτο το πόλο, μετά το μποξ και τρίτο πιο δύσκολο είναι το άθλημα μας. Εντάξει, κι εμείς δεν είμαστε άγγελοι, όλοι κρινόμαστε, όλοι κάνουμε λάθη. Έχουμε και αγγέλους, έχουμε και διαβόλους.

Στις ερωτήσεις για την επαγγελματική δραστηριότητα του είπε:

“Πήγα και ρώτησα. Έχω δυο γήπεδα ποδοσφαίρου. Ήρθε μια ομάδα και προπονήθηκε. Τι να κάνω; Να σταματήσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα; Εγώ είμαι συνταξιούχος. Πουλάω ντεπόν, να μην παίζει τον Γιαννακόπουλο; Πουλάω βενζίνη, να μην παίζω τον Μελισσανίδη; Όταν ένας άνθρωπος έχει 200 μαγαζιά ενός franchise είναι μεμπτό να είναι κάποιος σε ένα δ.σ. Της εταιρίας;

Δε θέλω να διαφημίσω κανένα μαγαζί. Καμία εταιρία. Η ηθική πλευρά είναι αν ήταν δόλια η συνεργασία; Πλήρωσε για όλα. Όλα είναι νόμιμα”.

Για το αν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει σχέση επαγγελματική...

“Όχι δεν υπάρχει κανένας κανονισμός. Δεν έχω επαγγελματική δραστηριότητα. Δε θα παραιτητώ ως εκ τούτου. Μόνο αν με διώξει το δ.σ. Της ΕΟΚ. Ποτέ εγώ δεν πουλάω ανθρώπους. Αν φύγει ο στρατηγός, θα πέσω κι εγώ. Δεν λοξοδρομώ πουθενά. Μαζί με τον Βασιλακόπουλο θα είμαι, εκεί θα πολεμήσω, αν αυτό είναι πόλεμος. Κι όλοι ασχολείστε μόνο με τους τελικούς. Θα πρέπει να ξέρετε πόση δουλειά γίνεται για την εκπαίδευση των διαιτητών, πόσο ωραίο είναι. Το κάνω αμισθί, το κάνω έτσι, γιατί μ' αρέσει. Κάθε εβδομάδα ερχόμαστε σεεπαφή με τόσα σωματεία, θα είχα φύγει αν είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά”.

Για το ότι η ΕΟΚ είναι η ίδια επί 20 χρόνια.

“Το 2016 έγιναν εκλογές, δεν κατέβηκε κανείς. Το 2020 θα ξαναγίνουν. Πάλι ο Βασιλακόπουλος θα είναι. Εσείς που είστε τόσα χρόνια δημοσιογράφοι, γιατί δε φεύγετε; Όποιος θέλει, πολεμάει και το κερδίζει. Ο Βασιλακόπουλος τόσα χρονια πολεμάει και είναι το μπάσκετ εδώ που είναι”.

Για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και τις συλλήψεις και τα όσα είπε για τα “μπράβο απ' τα αφεντικά τους”.

“Είπα στο εξωτερικό τα αφεντικά τους. Σημαίνει ότι είναι έξω τα αφεντικά”.

Για την επιστολή του ΟΣΦΠ στον κ.Τσίπρα για την ΚΕΔ

“Το είπα, αλλά να το ξαναπώ. Το λέει ο νόμος. Σε κάθε αθλητική ομοσπονδία δημιουργείται μια επιτροπή διαιτησίας που συγκεντρώνει όλες τις σχετικές αρμοδιότητες. Αρα αυτό που απάντησε ο Βασιλακόπουλος ισχύει. Λένε ότι μας λέει ο Βασιλακόπουλος τι να κάνουμε. Μην πάμε σε τέτοιες αστείες αναφορές”.

Για τον υιό Συμεωνίδη που παίζει στους αγώνες και την παράλληλη ανακοίνωση με τον Ολυμπιακό και την παρουσία των διαιτητών στην κλήρωση ταυτόχρονα...

“Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω. Μόνο όμως ο Ολυμπιακός έκανε την καταγγελία εκείνη την ώρα. Οι διαιτητές μας είναι τίμιοι, τους αρέσει να παίζουν, να ανεβαίνουν και γιατί όχι, να αμοίβονται. Δεν θέλω να το πιστέψω ότι υπήρξε κάτι ύποπτο. Στο μυαλό μου έχω πολλά, αλλά όταν φύγω έχω πολλά εκεί. Έχω κρατήσει πολλά ωραία πράγματα, κιμπάρηδες ανθρώπους, απ' όλες τις ομάδες”.

Για τους διαιτητές της Ευρωλίγκας και γιατί δεν παίζουν, ενώ ο Μπάουμαν έχει αναγνωρίσει την Ευρωλίγκα...

“Δεν παίζουν, γιατί δεν παιζουν και στην Ευρωλίγκα. Στις 9 Οκτωβρίου 2015 εστάλη επιστολή, θα σας διαβάσω μόνο την τελευταία οδηγία: “κ.Πρόεδρε, σε απάντηση του ερωτήματος σας, οι Εθνικές ομοσπονδίες πρέπει να έχουν τον πλήρη έλεγχο του μπάσκετ στη χώρα τους. Το ίδιο ισχύει και για τη διαιτησία. Έτσι η αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τις Εθνικές ομοσπονδίες και τη ΦΙΜΠΑ”.

Η ΦΙΜΠΑ αυτούς δεν τους βάζει να παίξουν. Η κάθε ομοσπονδία έχει το δικό τους μομέντουμ. Δεν τους τιμωρήσαμε. Απλώς τους θέσαμε στο περιθώριο. Γιατί δεν μας έκαναν το 2016 καταγγελία; Τους πήρα τηλέφωνο έναν – έναν και τους είπα γιατί να παίζουν στην Ευρωλίγκα; Ο κ. Γκόντας 11/10/2016 έστειλε επιστολή και μας είπε ότι θα απουσιάζει στην Ευρωλίγκα και μας είπε να δεχθούμε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Ποιος τους έδιωξε; Εμείς ή αυτοί έφυγαν; Έστειλε επιστολή και στον κ.Βασιλακόπουλο. “Αγαπητέ πρόεδρε, καταλαβαίνω την δυσαρέσκεια σας. Παρακαλώ όπως κατανοήσετε την απόφασή μας, που είναι κυρίως για οικονομικούς λόγους”. Εγώ το καταλαβαίνω, για τα λεφτά, θεμιτό. Αλλά και για το όριο ηλικίας, αφού τελειώνει το όριο του.

Και λέει πως εκτιμά τον κ.Βασιλακόπουλο και το γνωρίζετε αυτό, λέει. Και ύστερα μόλις δεν μας γίνεται το χατήρι, αμέσως φωνάζουμε. Και μετά, ρε παιδιά, να πας να καταθέσεις μήνυση ενώ πριν λες ότι τρέφεις απεριόριστο σεβασμό; Και πήγαν και σε άλλα γραφεία, αλλά κάποια πράγματα τα κρατάω. Όταν πήγαινες και παρακαλούσες και δεν τους έβαζε, αλλά η διαφορά δεν ήταν του Βασιλακόπουλου. Το πως αντιλαμβάνετσι η ΦΙΜΠΑ και η Ευρωλίγκα τη διαφορά αυτή. Εγώ δεν ξέρω πως αντιλαμβάνονται οι άλλες χώρες τη διαφορά αυτή”.

Για το ότι εστάλη επιστολή στους διαιτητές να διαλέξουν...

“Κάθε εποχή έχει τα σημεία της. Τότε ήταν η σύγκρουση ΦΙΜΠΑ-Ευρωλίγκας. Θέλαμε να δούμε τις προθέσεις τους. Δεν πράξαμε εμείς κάτι το αντίθετο και με άλλους που δεν απάντησαν”.

Για το αν δέχθηκε απειλές

“Ποτέ, από κανέναν. Η τελευταία ήταν το 1996 από κάποιους Παναθηναϊκούς, όταν έπαιξα στο Ηρακλής-ΠΑΟ, στο Ιβανώφειο, που δεν σφύριξε ο Τσανίδης ένα φάουλ. Όλοι ξέρουν ότι είμαι Ηρακλειδέας, δεν το έκρυψα”.

Για τις σχέσεις άλλων διαιτητών με εταιρίες ή ομάδες...

"Έχουμε εμπιστοσύνη στους διαιτητές μας. Εσείς κρίνετε απ' τα αποτελέσματα των ομάδων που καλύπτετε το ρεπορτάζ. Αν δεν τους είχαμε εμπιστοσύνη, δε θα τους βάζαμε. Την κερδίζουν μέσα απ' το παιχνίδι".

Για την εξαίρεση του κ.Σχινά

"Έχει μια δικαστική διαμαχή με παράγοντα του ΠΑΟ, με μια εφημερίδα. Όποιος έχει τέτοια αντιδικία με παράγοντα ομάδας, εξαιρείται".

(Το κείμενο ανανεώνεται...)

Πήγη: Sdna.gr
UPD Στ. Στέλιος Συμεωνίδης "Είμαι τίμιος και δεν παραιτούμαι από την ΚΕΔ!!!" ("παρά μόνο αν μου πει ο Βασιλακόπουλος") Reviewed by THE REFEREES on 1:47 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.