Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Ποια γυναίκα έριξε τα εμπόδια στην ελληνική διαιτησία! (και που την "πετύχαμε")

Τα τελευταία χρόνια η οδηγία που δίνεται από ΦΙΜΠΑ και Ευρωλίγκα είναι ξεκάθαρη: Δώστε χώρο στις γυναίκες - διαιτητές. Την ίδια συνταγή ακολουθεί και η ΚΕΔ με τις Τσαρούχα, Γιακείμη, Κωνσταντινίδου και Τζίμα να δίνουν το "παρών", ενώ έρχονται κι άλλες γυναίκες.
Η πρώτη όμως, που χάραξε το δικό της δρόμο και έριξε τα εμπόδια και τις "αγκυλώσεις" ήταν η Καρολίνα Σκούρτη, η πρώτη διεθνής διαιτητής στην Ελλάδα.
Στην πρώτη φωτογραφία την βλέπετε με την Μαρία Αρυρού, πρώην διεθνής διαιτητής και την Κουγιτέα.

Πρόκειται για μια ρέφερι με εξαιρετικές διαιτητικές και όχι μόνο, δυνατότητες και μια γυναίκα με ήθος. Πρωταθλήτρια ήταν άλλωστε και γνώριζε από προγραμματισμό, πειθαρχία και στοχοπροσήλωση.
Ήταν από τις γυναίκες που δεν δεχόταν κουβέντα, ήταν συνεπής και με εκπληκτική φυσική κατάσταση. Από το 1989 έως το 2002 ασχολήθηκε με τη διαιτησία της καλαθοσφαίρισης, όπου και έγινε η πρώτη Ελληνίδα Διεθνής και Διαιτητής Α1 κατηγορίας Ανδρών.
Η Καρολίνα Σκούρτη είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στους  δρόμους του κλασικού αθλητισμού και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση της αθλητικής επίδοσης ή απόδοσης».

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά πέρασε την παιδική της ηλικία στη γενέτειρα πόλη της μητέρας της το Graz της Αυστρίας.

Ο στίβος είναι το αγαπημένο της άθλημ, αφού υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας για 16 χρόνια στα 400μ., 800μ. και 1500μ., με συμμετοχή σε βαλκανικούς και μεσογειακούς αγώνες, διεθνείς συναντήσεις, ευρωπαϊκά κύπελλα καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997. 

Υπήρξε κάτοχος πανελληνίων επιδόσεων κλειστού στίβου στα 400μ. και στο Πένταθλο Νεανίδων και δύο φορές στα 800μ. γυναικών. Οι πιο σημαντικές της επιτυχίες στα 1500μ. είναι η 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (1997), η 4η στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι (1997) και οι δύο πρώτες Βαλκανικές νίκες στον κλειστό (1995) και ανοιχτό στίβο (2001).

Είναι προπονήτρια κλασικού αθλητισμού – δρόμων με διακρίσεις των αθλητών-τριών της σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών και το 2011-12 υπήρξε υπεύθυνη φυσικής κατάστασης της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης Α.Ο. Τραχώνων, η οποία τερμάτισε πρώτη και αήττητη στην Α2 κατηγορία.

Την είδαμε να τρέχει στο μαραθώνιο και την θυμηθήκαμε...
Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Ποια γυναίκα έριξε τα εμπόδια στην ελληνική διαιτησία! (και που την "πετύχαμε") Reviewed by THE REFEREES on 10:59 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.