Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο Πρώην: Δύο μεγαθήρια ευτελίζουν το άθλημα!!! (πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους...)

Οι καταστάσεις που βιώνουμε στο Ελληνικό Μπάσκετ και στο χώρο της Ελληνικής Διαιτησίας είναι πέρα από κάθε προσδοκία πρωτοφανείς. Μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον 1ο ημιτελικό
(πατήστε εδώ) αυτά που συμβαίνουν ήταν δύσκολο να τα φανταστεί και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος του μπάσκετ. Καταφέρανε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ να ευτελίσουν το άθλημα το οποίο έχει κάνει περήφανους τους Έλληνες φιλάθλους.

Αλλά δεν μπορώ παρά να μην μνημονεύσω το άρθρο ενός Γάλλου δημοσιογράφου του  Εντμόντ Αμπού το 1854 για τα χαρακτηριστικά του Έλληνα (πατήστε εδώ). Πραγματικά αν το διαβάζατε σήμερα δεν θα πιστεύατε ότι πρόκειται για σύγχρονο άρθρο; Αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά μας για πάνω από 150 χρόνια! 

Αλήθεια στην περίπτωση μας από που να ξεκινήσουμε; Να ξεκινήσουμε από τις ομάδες που κακά τα ψέματα έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες: Από τον Ολυμπιακό που είχε προαποφασίσει να αποχωρήσει με οποιοδήποτε «στραβό» σφύριγμα; Γιατί μόνο προαποφασισμένη μπορεί να κριθεί αν έχεις αποφασίσει σε αγώνα μπάσκετ να αποχωρήσεις αν κρίνεις κάποιο σφύριγμα στραβό; Να πάμε στον Παναθηναϊκό που ζητάει να τηρηθεί η «νομιμότητα» και ρίχνει λάδι στην φωτιά πριν ακόμα την διεξαγωγή του παιχνιδιού (πατήστε εδώ)

Όσο για τους ιθύνοντες της διαιτησίας σε μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση ακόμα και σε μη μυημένους στον χώρο δεν κάνανε τίποτα να προστατέψουν πρωτίστως τους διαιτητές και κατ’ επέκταση το σύνολο των Ελλήνων διαιτητών επιτρέποντας την δημιουργία συνθηκών αμφισβήτησης της ακεραιότητας τους.

Έτσι δεν προκαλεί σε κανέναν καμία απορία το γιατί και πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ευθύνες έχουν όλοι. Άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο και εξαρτάται από ποια σκοπιά το κοιτάς. Το θέμα είναι αν έστω και τρομακτικά καθυστερημένα όλοι αναγνωρίσουν τα σφάλματα τους και βάλουν νερό στο κρασί τους χωρίς να εθελοτυφλούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικές ατζέντες, αγνοώντας ότι το Ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη την παρουσία του Ολυμπιακού αλλά και ο Ολυμπιακός έχει την προφανή και δεδομένη ανάγκη να συμμετέχει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα του οποίου είναι αναπόσπαστο μέλος και δεν νοείται ο εξοστρακισμός του εκούσιος ή ακούσιος. Εγώ από την φύση μου είμαι απαισιόδοξος, ας ελπίσουμε να διαψευστώ για το καλό κυρίως του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.
Ο Πρώην: Δύο μεγαθήρια ευτελίζουν το άθλημα!!! (πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους...) Reviewed by THE REFEREES on 6:45 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.