Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Το ...πρώτο λαχείο έπιασε η Τσαρούχα!!! (η δικαίωση όσων την πίστεψαν...)

Η Βάσω Τσαρούχα είναι η δεύτερη γυναίκα που θα σφυρίξει στην Ευρωλίγκα και ο έκτος Έλληνας διαιτητής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Ανεξάρτητα των πολιτικών και των αποφάσεων που λαμβάνει ο Μπερτομέου και κατ' επέκταση οι σύλλογοι που μετέχουν και οι οποίες θα αποτελέσουν - αν ισχύσουν - την ταφόπλακα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία διοργάνωση. Και σ' αυτή έχει θέση η Χιώτισσα. 

Σαν τώρα θυμόμαστε πόσο είχε αμφισβητηθεί στην αρχή της καριέρα της η Βάσω, η οποία ...έφυγε μυστικά για να δώσει εξετάσεις στην ΦΙΜΠΑ για να γίνει διεθνής διαιτητής. Ο αείμνηστος Δημήτρης Μπασούρης ήταν αυτός που την πίστεψε και της έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν, προκειμένου να πετάξει ψηλά.

Και είναι άξιο λόγου ότι η βασική συναγωνίστρια της Τσαρούχα, Ευαγγελία Τζίμα, "κρέμασε τη σφυρίχτρα της" τη ίδια χρονική στιγμή που η Χιώτισσα μετακόμισε στην Ευρωλίγκα. Διότι, αν θυμάστε η Τζίμα θεωρήθηκε από κάποιους το "πρώτο βιολί" στις γυναίκες και η διεθνοποίηση της Βάσως έφερε γκρίνιες... 

Η Τσαρούχα, λοιπόν, δούλεψε ακατάπαυστα αλλά κυρίως ξεπέρασε τα εμπόδια που της έβαζαν. Πριν από κάμποσα χρόνια τα μέλη της ΚΕΔ δεν ήθελαν να ακούν για συμμετοχή γυναικών στην Α1 και πάντα τις είχαν για κομπάρσους. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η φιλοσοφία άλλαξε και "έπεσε το κάστρο".

Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας σε πρώτο βαθμό και ο Κώστας Κορομηλάς σε δεύτερο στήριξαν την Βάσω Τσαρούχα και υποστηρίζουν τις γυναίκες, δίνοντας την σκυτάλη στην Ειρήνη Γιακείμη και την Ελένη Κωνσταντινίδου αλλά και την Πέγκυ Γρίβα. Έρχονται κι άλλες με αργά αλλά σταθερά βήματα. Αλλά και η ΕΟΚ ήταν αυτή που συνηγορούσε προς τη συγκεκριμένη άποψη.

Την ίδια ώθηση δίνει και η ΦΙΜΠΑ, ενώ και η Ευρωλίγκα επέλεξε την Τσαρούχα δίπλα στην Πάντερ. Αν και τρεις Έλληνες διαιτητές έδιναν "γη και ύδωρ" για την παρουσία τους στην Ευρωλίγκα, ο Ρίτσαρντ Στόουκς επέλεξε την Τσαρούχα. Δείγμα ότι η Βάσω είναι για τα μεγάλα σαλόνια. Δείγμα ότι οι εν λόγω ρέφερις είναι πιο πίσω διαιτητικά συγκριτικά με την Χιώτισσα.

Παράδειγμα προς μίμηση είναι η Τσαρούχα, που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι διαιτητές: Είτε είναι άνδρες, είτε γυναίκες. Δούλεψε σκληρά, διάβασε, ασχολήθηκε ενεργά, δεν στηρίχθηκε στις δημόσιες σχέσεις και επιβραβεύθηκε.

Το ...πρώτο λαχείο έπιασε η Τσαρούχα!!! (η δικαίωση όσων την πίστεψαν...) Reviewed by THE REFEREES on 10:37 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.