Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Οι Βουράκης, Καρότσης έχουν γράμμα: Οι απαντήσεις στην επιστολή παραίτησης από την ΚΕΔ/ΕΣΚΑΝΑ!!!

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον αλλά και έκπληξη την ανακοίνωση παραίτησης από την ΚΕΔ των Βουράκη, Καρότση και πραγματικά, νοιώσαμε υπέροχα.
Όχι, βέβαια, για τον καθ’ αυτό λόγο της αποχώρησης, αλλά επειδή εμφανίστηκαν λίγο – πολύ ως οι …μεσσίες της ΕΣΚΑΝΑ.

Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να προβώ σε δύο – τρία ζητήματα, που θεωρώ σοβαρά.

Η απουσία του συνδέσμου

Είπαν ότι είχαν άμεσο συνεργάτη τον Τάσο Πηλοϊδη και όχι, βέβαια, το ΔΣ του ΣΥΔΚΝΑ, που πάλευε από το 2012 για την κάθαρση του Πειραιά. 

Να θυμίσουμε ότι ο σύνδεσμος είχε δικαστικές διαμάχες με την παράνομη διοικούσα επιτροπή και από το 2016 έβγαζε συνεχώς νέες σχολές, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Κι όμως, αντί να είχαν άμεσο συνεργάτη το ΔΣ του ΣΥΔΚΝΑ, αυτοί όχι μόνο απομακρύνθηκαν αλλά ήταν και απέναντι…

 Ο ΣΥΔΚΝΑ χρειάζονταν ανθρώπους να τον στηρίξουν

Είπαν ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους «εργαστήκαμε σκληρά με σκοπό την αναγέννηση της ΕΣΚΑΝΑ και τη τοποθέτηση αυτής σε πρώτο πλάνο». Όμως, η ένωση ήταν σε πρώτο πλάνο με τις ακαδημίες και τις ομάδες της. Ο ΣΥΔΚΝΑ χρειάζονταν ανθρώπους να τον στηρίξουν. Κάτι που το διαιτητικό δίδυμο δεν έκανε…

Αγνοούσαν επιδεικτικά όλους όσοι διαφωνούσαν μαζί τους

Είπαν ότι αφιέρωσαν πολλές ώρες με όλους τους διαιτητές και συνεργάστηκαν στενά για την εκπαίδευσή τους. Έτρεξαν μαζί τους για να προετοιμαστούν καταλλήλως για τις εξετάσεις προσταζ, αφιέρωσαν ώρες παρακολουθώντας βίντεο από τους αγώνες τους και επικοινωνούσαν εβδομαδιαίως με σκοπό την ανταλλαγή ερωτήσεων για τους κανονισμούς και την ευαισθητοποίηση των διαιτητών προς αυτούς. «Όλες αυτές οι ώρες αφιερώθηκαν με αγάπη και πείσμα για κάτι που αγαπάμε, το μπάσκετ και την διαιτησία».

Όλα αυτά τα έκαναν αλλά μόνο για τους διαιτητές που τους θεωρούσαν πιο κοντά τους. Τους …εκλεκτούς. Με τους υπόλοιπους δεν διατηρούσαν σχέσεις. Αντιθέτως αγνοούσαν επιδεικτικά όλους όσοι διαφωνούσαν μαζί τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα μέλη του ΔΣ δεν ορίστηκαν σε κανένα αντρικό παιχνίδι για μήνες, αφού ψήφισαν διαφορετική σειρά προτεραιότητας στα προσταζ απ’ αυτή που προσπάθησαν να επιβάλουν και αρνήθηκαν την οποιαδήποτε βοήθεια στους τελικούς υποψηφίους.

  • Διότι, δύο εξ αυτών ήταν εκτός της λίστας τους.
  • Διότι αν ρωτήσετε τους 5 τελικούς υποψηφίους μάλλον, θα σας πουν το όνομα της προέδρου του συνδέσμου, που ήταν μαζί τους κάθε Σαββατοκύριακο από την επιλογή τους για τα προσταζ και μετά. Όπως ήταν από την πρώτη μέρα που μπήκαν στις σχολές του Πειραιά. Τότε που το διαιτητικό δίδυμο δεν ασχολιόταν και δεν έκανε καν τον κόπο να κάνουν δήλωση μη ενέργειας.


Διαιτητές προτίμησαν τον ΣΥΔΚΝΑ

Είπαν ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της συνολικής προσπάθειας ήταν η διεκδίκηση και η παροχή του επίσημου «χαρτιού» της ομοσπονδίας που καθόριζε ότι στα γήπεδα της ΕΣΚΑΝΑ θα παίζουν μόνο διαιτητές του ΣΥΔΚΝΑ, κάτι  που είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. Είπαν επίσης ότι χάρη σε αυτό, οι διαιτητές του ΣΥΔΚΝΑ, που μέχρι τότε ήταν παροπλισμένοι , έπαιζαν σε παιχνίδια Α, Β, και Γ κατηγορίας.

Αγνοούν προφανώς τον αριθμό τον αξιολογημένων διαιτητών του ΣΥΔΚΝΑ όταν ανέλαβαν (μόλις 5) και ότι ο αριθμός αυτός τετραπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο κυρίως, με διαιτητές εθνικών κατηγοριών από την περιφέρεια, που προτίμησαν τον ΣΥΔΚΝΑ. Χάρη στις άριστες σχέσεις που διατηρούν μέλη του ΔΣ με τους υπόλοιπους συνδέσμους στην Ελλάδα.


Τι ξέχασαν να μας πουν οι Βουράκης, Καρότσης

Είπαν ότι η μεγαλύτερη αμοιβή για αυτόν τον αγώνα ήταν το ομόφωνο «μπράβο» που εισέπραξαν στη λήξη της περσινής σεζόν τόσο από την Ένωση όσο και από τις ομάδες. «Παρ’ όλα αυτά, με δυσάρεστη έκπληξη, μας ανακοινώθηκε η επιβολή ποινής από το Δ.Σ. του Συνδέσμου το καλοκαίρι του 2019».

Προφανώς:

  • Ξεχνούν τις λανθασμένες και άστοχες ενέργειες που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΝΑ στο σώμα των διαιτητών και τις επισημάνσεις του τύπου «Όποιος δεν είναι μαζί μου θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι»…


  • Ξεχνούν τα μέιλ που στέλνανε στον σύνδεσμο γεμάτα κατηγορίες για παραπλάνηση της ΟΔΚΕ στο θέμα των προσταζ.


  • Ξεχνούν το πόσες δεκάδες φορές προσπάθησε η Νικολοπούλου να βρει λύσεις που θα τους ικανοποιούσαν όλους και ο Βουράκης ήταν αρνητικός.


  • Ξεχνούν τις παράνομες και καταχρηστικές τιμωρίες σε διαιτητές για προσωπικούς λόγους.

Καρπώθηκαν τους κόπους και το χρόνο άλλων

Είπαν πιο κάτω ότι η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη, καθώς σε συνεργασία με τον Τάσο Πηλοϊδη «κάναμε πολλές ενέργειες για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο τόσο των αγώνων όσο και της συνολικής εικόνας των  τοπικών πρωταθλημάτων».

Πώς ακριβώς ανέβασαν το επίπεδο ένας τοπικός και ένας Γ’ εθνικής διαιτητής; Ο Πηλοίδης σαφώς και βοήθησε, όπως συνεχίζει να βοηθάει στην επιμόρφωση των διαιτητών του συνδέσμου, χάρη στο μεγάλο διαιτητικό υπόβαθρο που έχει. Θεωρώ ότι για άλλη μια φορά προσπαθούν τους κόπους και τον χρόνο άλλων ανθρώπων να τον καρπωθούν.

Ο ...δυσκίνητος μηχανισμός τους έκανε ΚΕΔάρχες 

Είπαν ότι «θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ύπαρξης «παραγόντων» που μπορούν να επηρεάζουν τις τύχες του μπάσκετ και της διαιτησίας, και να γκρεμίζουν αγώνες που δόθηκαν με πολύ πείσμα και ιδρώτα. Δεν είναι δυνατό, το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και να αφήνει ορισμένους «διαιτητές» και " παράγοντες" να καταστρέφουν αυτό που τόσο χρόνια τα ίδια μέλη του Δ.Σ. έχτισαν με πολύ κόπο. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ο μηχανισμός είναι τόσο δυσκίνητος. Όλοι ξέρουμε ότι αν δεν υπάρχουν ενώσεις, δεν υπάρχει ομοσπονδία».

Ξεχνάει ο Βουράκης ότι αυτοί οι παράγοντες και διαιτητές υπάρχουν στο χώρο πολλά χρόνια αδιάκοπα. Δίνουν το αίμα τους με τα στραβά και τα καλά τους.

Ξεχνάει επίσης πως το 2015 είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος του ΣΥΔΚΝΑ αλλά εξέπεμψε από το αξίωμά του, διότι για 3 μήνες δεν εμφανίστηκε σε καμία συνεδρίαση του ΔΣ. Τότε βλέπετε ο σύνδεσμος πάλευε να επιβιώσει και ήθελε ψυχή για να ασχοληθείς με κάτι που δεν θα σου έδινε δημοσιότητα. Ενώ τώρα; Τώρα ο σύνδεσμος ήταν έτοιμος να κάνει το άλμα. Ήταν εύκολη διαφήμιση...

Αλλά αλήθεια, ποιος μηχανισμός ακριβώς είναι δυσκίνητος; Αυτός που τους τοποθέτησε στην ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ; Αυτός που τους έδωσε μια ευκαιρία, αν και δεν είχαν τις περγαμηνές και τα προσόντα. Με ποιον ακριβώς τα βάζουν τώρα; Με όλους όσοι τους εμπιστεύτηκαν και τους απογοήτευσαν;


Οι λίστες του Βουράκη για την εξαφάνιση διαιτητών

Είπαν ότι «είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχουμε μάθει να τα παρατάμε και να κάνουμε πίσω. Όμως, εδώ και οχτώ (8) μήνες, τρεις άνθρωποι παλεύουμε μόνοι μας εναντίων όλων, και συγκεκριμένα εναντίων της Διοίκησης του Συνδέσμου Πειραιά, μιας διοίκησης ερασιτεχνών που θα έκαναν τα πάντα για έναν ορισμό: από το να παραδώσουν λίστα με ονόματα συναδέλφων σε ανώτερους τους χαρακτηρίζοντας τους ως " αντιφρονούντες " η' ασυμβίβαστους στις εντολές τους , μέχρι στο να αναπτύσσουν άλλες σχέσεις με ομάδες και παράγοντες για να τα έχουν καλά με όλους! Εντυπωσιακό το που μπορεί να φτάσει κάποιος για να μπει το όνομα του στο μαγικό χαρτάκι ( εξ Αθηνών ) των ορισμών. Εντυπωσιακότερο ότι κάποιοι άνθρωποι αμφιλεγόμενης τιμιότητας έχουν το ελεύθερο να ασκούν πολιτική και να πιέζουν καταστάσεις».

Δηλαδή, οι κύριοι της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΝΑ ανέλαβαν μια θέση με σκοπό να εξαλείψουν αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους για να δημιουργηθεί από την αρχή ο σύνδεσμος του Πειραιά; Μια διοίκηση του 80(plus)%;

Ερασιτέχνες είναι όντως τα μέλη του ΔΣ του ΣΥΔΚΝΑ. Διότι ούτε χρήματα κερδίζουν ασκώντας διοίκηση, ούτε ψήφους σε δήμους και περιφέρειες!

Όσο για τις λίστες ας μας απαντήσει πρώτα για τις δικές του λίστες ο Βουράκης... Πώς είναι δυνατόν να αφήνει τα μέλη του ΔΣ του ΣΥΔΚΝΑ εκτός ορισμών στις δύο μεγάλες κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ, όταν μάλιστα 3 από αυτούς ανήκουν στην Α Εθνική και ένας στη Β;

Το έργο σας ήταν ανύπαρκτο

Είπαν ότι για «να δικαιωθεί ο χρόνος μας, ο κόπος μας αλλά και για να είμαστε σωστοί με τη συνείδησή μας, δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας. Μην έχοντας κάποια άλλη επιλογή, θα κινηθούμε νομικά κατά αυτών που θεώρησαν ότι μπορούν να περιπαίζουν με τις προσπάθειες μας, και θα προτρέψουμε και τις ομάδες, να μιλήσουν και να εκφράσουν και αυτές τα δικά τους προβλήματα για μια συνολική, ολιστική και άμεση λύση».

Να είστε σίγουροι πως αν μιλήσουν ομάδες, τώρα, που δεν βρίσκεστε σε θέσεις - κλειδιά, αλλά και οι διαιτητές, αυτά που θα ακούσετε δεν θα σας αρέσουν καθόλου…  

Για ποιους λόγους θα σας θυμόμαστε

Ως απόσταγμα θα θέλαμε να σας πούμε ότι σίγουρα θα σας θυμόμαστε έντονα, αλλά όχι για τους λόγους που εσείς θα θέλατε. Θα σας θυμόμαστε για τις λάθος αποφάσεις, τις άστοχες ενέργειες, τη στοχοποίηση διαιτητών που είχε ως επακόλουθο τις άδικες τιμωρίες και για άλλα πολλά – πολλά πράγματα. Όχι για το έργο σας, διότι ήταν ανύπαρκτο.

Θα σας θυμόμαστε για την άσχημη αντιμετώπιση του συνδέσμου και πολλών διαιτητών. Και βέβαια για την ανακοίνωση – παραίτησης, που στρέφεται ακόμα και εις βάρος ανθρώπων που σας εμπιστεύτηκαν τις θέσεις.

Ο Πειραιώτης Διαιτητής
Οι Βουράκης, Καρότσης έχουν γράμμα: Οι απαντήσεις στην επιστολή παραίτησης από την ΚΕΔ/ΕΣΚΑΝΑ!!! Reviewed by THE REFEREES on 10:52 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.