Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έφερε το μπάσκετ στην κορυφή της Ευρώπης!!! (ποιος Έλληνας διαιτητής το είπε...)


"Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έφερε το άθλημα στην κορυφή της Ευρώπης, το καταξίωσε δε ακόμη και Παγκοσμίως. Εξαίρετος τιμονιέρης, ηγέτης με χαρισματικά προσόντα"...
είπε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Θανάσης Γιοχαλής, στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Πικράθηκα από συγκεκριμένες συμπεριφορές παραγόντων του τοπικού χώρου

  • Η απόφαση να μείνω μακριά από το μπάσκετ την πήρα έπειτα από πολύ σκέψη και σήμερα όπου χρόνια αρκετά έχουν περάσει εκτιμώ ότι έπραξα ορθά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει ο κύκλος μου στο άθλημα που τόσο πολύ αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Απλά, πικράθηκα από συγκεκριμένες συμπεριφορές παραγόντων του τοπικού χώρου και αποφάσισα να κρατήσω αποστάσεις, έτσι απλά και χωρίς πολλές κουβέντες.

 Ματς φωτιά, γεμάτα ένταση και με τον κόσμο να ξεχειλίζει τις εξέδρες με την παρουσία του

  • Θυμάμαι πολύ έντονα τις μοναδικές στιγμές από τα κλασικά ντέρμπι της τότε εποχής μεταξύ Άρη-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Ματς φωτιά, γεμάτα ένταση και με τον κόσμο να ξεχειλίζει τις εξέδρες με την παρουσία του. Εποχές φοβερές και εντελώς διαφορετικές από τις σημερινές, που πολύ δύσκολα θα επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

 Δεχθήκαμε από τους γηπεδούχους θερμά συγχαρητήρια για τη διαιτησία μας

  • Στην Ευρώπη, δε, μου έχει μείνει το παιχνίδι Μακάμπι-Μπαρτσελόνα στο τότε φοβερό και τρομερό κύπελλο Πρωταθλητριών που η Ισπανική ομάδα νίκησε με 2 πόντους διαφορά σε ένα γήπεδο κόλαση. Μάλιστα, παρά την τεράστια πίκρα από την ήττα μέσα στο σπίτι τους δεχθήκαμε από τους γηπεδούχους θερμά συγχαρητήρια για τη διαιτησία μας.

  • Η αύξηση του αριθμού των διαιτητών έχει κάνει πιο εύκολη τη δουλειά των διαιτητών μέσα στα παρκέ. 

  • Είναι καταλληλότερο να υπάρχουν έξι μάτια κατά τη διάρκεια ενός αγώνα παρά τέσσερα και μειώνονται έτσι τα λάθη. Βέβαια η ποιότητα των διαιτητών που σφυρίζουν στο κάθε παιχνίδι παίζει επίσης πολύ μεγάλο ρόλο.


  • Ως ΚΕΔάρχης έκανα ότι ήταν δυνατό για να έχω πάντα μια άμεση εικόνα των διαιτητών που όριζα, κάτι πολύ σημαντικό για να κάνω όσο καλύτερα μπορούσα τη δουλειά μου. Έτσι λοιπόν αρκετές φορές επέλεγα να πηγαίνω στα γήπεδα (τότε είχαμε πολλά ματς σε ανοιχτά γυμναστήρια) απαρατήρητος, να βλέπω τους διαιτητές χωρίς οι ίδιοι να με εντοπίζουν και να ξέρουν ότι είμαι παρών, βγάζοντας πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει.

    Για να δώσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα, μια φορά όντως είχα παρακολουθήσει διακριτικά παιχνίδι μέσα από το αυτοκίνητο μου στα ανοιχτά γήπεδα του Απόλλωνα (πίσω από το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας).

 Η παρουσία του πατρινού Κώστα Μπούσια στην ηγεσία της ΟΔΚΕ

  • Χαίρομαι να βλέπω την εικόνα της πατραϊκής διαιτησίας να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και να υπάρχουν πλέον πολλές αξιόλογες παρουσίες στα εθνικά πρωταθλήματα. Εύχομαι αυτή η κατάσταση να έχει και συνέχεια. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του συνδέσμου και βέβαια, μη ξεχνάει κανείς και την παρουσία του επίσης πατρινού Κώστα Μπούσια στην ηγεσία της ΟΔΚΕ, ο οποίος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να προωθούνται αυτοί οι διαιτητές που το αξίζουν».

 Ένας νέος διαιτητής για να φθάσει ψηλά χρειάζεται ήθος

  • Πρώτα απ’ όλα, ένας νέος διαιτητής για να φθάσει ψηλά χρειάζεται ήθος, προσωπικότητα, σοβαρότητα και διάθεση για συνεχή μάθηση και επιμόρφωση. Και να μην το παίζει -να το πω λαϊκά για να γίνει κατανοητά- «ξερόλας» γιατί τότε δεν θα έχει καμία απολύτως τύχη.

 Το έργο μου στην ΟΔΚΕ ήταν η παρακολούθηση, επιμόρφωση και αξιολόγηση

  • Έχει η Πάτρα διαιτητές που μπορεί να βλέπουν πολύ θετικά το μέλλον τους στο χώρο αυτό, αρκεί να είναι πάντα χαμηλού προφίλ και με όρεξη και μεράκι για πολύ σκληρή καθημερινή δουλειά. Κανείς δεν πρόκειται να τους… χαρίσει τίποτα και ποτέ, οι ίδιοι απαιτείται να έχουν τον ίδιο και ακόμη καλύτερο ζήλο που παρουσιάζουν σήμερα.


  • Το έργο μου στην ΟΔΚΕ ήταν η παρακολούθηση, επιμόρφωση και αξιολόγηση των διαιτητών-μελών της. Δουλειά πολύ σοβαρή φυσικά, που απαιτεί σχέδιο και πλάνο για να υπάρχει επιτυχία και τα ανάλογα αποτελέσματα που είναι η διεθνοποίηση τους ως τελική κατάληξη.

 Η Ομοσπονδία των διαιτητών είχε όλες τις εξουσίες στα χέρια της

  • Όταν ήμουν εγώ στην ΟΔΚΕ επί θητείας του Κώστα Δήμου στην προεδρία, η Ομοσπονδία των διαιτητών είχε όλες τις εξουσίες στα χέρια της –πλην των ορισμών των διαιτητών. Μια πολύ μεγάλη δύναμη που πρέπει όμως πάντα να αξιοποιείται για το καλύτερο δυνατό της διαιτησίας.
Πηγή: matchnews

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έφερε το μπάσκετ στην κορυφή της Ευρώπης!!! (ποιος Έλληνας διαιτητής το είπε...) Reviewed by THE REFEREES on 12:55 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.